2021. március 10., szerda

Nyolcmilliárd forintnyi turisztikai fejlesztés valósulhat meg Pest megyében - Ócsa vezetése ebből sem kért

 A kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával  8 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztés valósulhat meg Pest megyében közölte Varga Mihály pénzügyminiszter. 

Varga Mihály azt írta: "Döntöttünk a panzió- és szállodafejlesztési pályázatokról, így 8 új panzió építése kezdődik meg és 9 szállodában indulnak fejlesztések."

Felsorolása szerint a beruházások  szomszédos Bugyi község, Csomád, Dabas, Gödöllő, Herceghalom, Péteri, Vasad, Vecsés, Verőce, Visegrád és Zsámbék településeken valósulnak meg.

http://www.orszagkozepe.net/images/sampledata/design/iroda04.jpg
Az ócsai Tourinform-iroda bezárása és felszámolása is Bukodi Károly polgármester lelkén szárad

Érdekes, hogy mind Pánczél Károly, mind pedig Szűcs Lajos országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó Ócsa városa újfent nem részesül ebből a támogatásból. 

A tárcavezető kiemelte, hogy a turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat döntött Magyarországon, a koronavírus-járvány azonban súlyosan érintette az ágazatot.

Ezért – folytatta Varga Mihály – a kormány számos intézkedéssel segíti itt a megyében működő turisztikában érintett vállalkozásokat. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEgpFaMOSskfCQWk-WlxLlP6k34cakzxoEnYZxypEJixhguG06RRsldlk7RIXV-BdcoCZMR2iIrPjsHCVmrkWJUQNgAUDHHLDLuO0t4pLh0YWs4usaM8zhH09rKpnMiSygyFLzuI4J7pjJ6gsyOqYYn01akMqdJaYet6eZ4=

Bukodi Károly városvezetése alatt semmiféle turisztikai célú fejlesztés nem történt.  Bukodi polgármesterségéhez ilyen jellegű dolgokat illetően, csak a leépítés köthető a nevéhez. Ide tartozik a Lakatosház eldózerolása, és a Tourinform-iroda felszámolása.  Továbbá ehhez sorolható az elmaradt kerékpárút-fejlesztések, és a kétkerekű forgalom bekapcsolása környező települések életébe, azok kerékpáros úthálózatába.  Ócsán Bukodi teljesítményének köszönhetően még az általa beharangozott Alsópakony - Ócsa-vasútállomás közt megígért szakasz sem teljesült. 

Ócsa polgármestere az elmúlt 10 éve során még az egykori strand területével sem tud mit kezdeni, és ahogy legutóbbi is elmondta, terve sincs annak hasznosítására. 

Mindez azért szégyen rá és a városunkra tekintve, mivel más helyeken koncepciók vannak a saját fejlődésüket érintően. Ócsa önkormányzatában erre nyomokban sem találni forrást. 

http://www.orszagkozepe.net/images/sampledata/design/iroda03.jpg

Az átoltottságot követően a turizmus fontos szerepet fog betölteni a gazdaság újraindításában.

Szomorú átélni mindezt úgy, hogy közben milliárdok úsznak el és hasznosulnak a környékünkön másutt, miközben Bukodi vezetése alatt Ócsa városa képtelen ezekből bármit is befogni. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése