2021. március 5., péntek

Hétfőtől minden közterületen kötelező a védőmaszk viselése - van ahol ehhez az önkormányzat biztosít eszközt

 Hétfőtől nem csak a járműveken, és az üzletekben, hanem a közterületeken is kötelező a védőmaszk viselése.  Ezt a közterület-felügyelők mellett a rendőrség is ellenőrizheti.

A járványügyi helyzet súlyosbodásával fokozott intézkedéseket vezettek be Európa több országában. 

Bár az Index korábban értesüléseikre hivatkozva írt az FFP2-es maszkok lehetséges bevezetéséről, egyelőre nem jelentettek be ilyesmit - a maszkok iránt azonban így is elképesztő a kereslet. 

A harmadik hullám kezdete óta 2533-mal nőtt a kórházban ápolt betegek száma és 307-tel a lélegeztetett betegek száma.

Ezek az adatok önmagukban is elegendőek lennének ahhoz, hogy szigorítsunk a járványügyi intézkedéseken - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.


 

A környező ország közül van, ahol az eldobható helyett az FFP2 maszk viselését tették kötelezővé.  A félelem idehaza is érződik, amikor azt látjuk, hogy egyesek már dupla maszkot raknak magukra a megjelenéseik alkalmával. Ugyanakkor a magasabb fokozatú védelmet biztosító védőeszközre nem kívánnak pénzt áldozni.  Mások viszont óvatosabbak, vagy éppen előrelátóbbak. Ők azok, akik máris a jobb védelmet biztosító FFP 2 minősítésű légzésszűröket keresik. Ezért átmeneti hiánycikk lett több üzletben ez a védőeszköz a Ripost beszámolója szerint. 

FFP2 maszkot mindenkinek
Megnőtt a kereslet az FFP2 maszkok iránt

Ausztria és Szlovákia is beszigorított a maszkhasználat terén, és kötelezővé tette az FFP2 védőmaszkok viselését. Ez kihat az ellátásra és a beszerezhetőségre. Ezért nem véletlen, hogy egyre többen keresik ezt a védelmi eszközt.

Ismert azonban egy fideszes vezetésű város, ahol nem egy mindent lenyúló, népnyúzó polgármester áll az önkormányzat élén, hanem egy valóban urbánus szemléletű ember, aki képes a választóit szolgálni. 

Úgy tűnik, ehhez is egy nő kellett.  Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere megtudta tenni azt, amit számos férfi polgármester nem.  Mert ahogy Ócsa ismert fideszes vezető tisztségviselője az önkormányzatban nem képes a lakosságot szolgálni, úgy mások ezzel szemben igenis a saját népéért munkálkodik.

Bár Bukodi Károlyt számos jogos kritika illeti a viselt dolgai kapcsán, Ő máig nem képes olyan normális útra térni, mely a jelen feszültségkeltő felháborító döntéseit némileg ellensúlyoznák.  Nem, mert Ócsán erre képtelen a Fidesz és bandája rávenni a polgármesterét. 

Itt nem csak Szűcs Lajos fedezi Bukodit, hanem Pánczél Károly is sumákba védi a saját simlis fertályát.  

Bukodi a sajátján túl,  képtelen a városban élők jobblétét biztosítani. A járványügyi helyzetben semmiféle kárenyhítést nem igazán tette a városlakók érdekében. 

Nem így Makó polgármestere.  

Farkas Éva Erzsébet 2019-ben kb. 800 nyugdíjast köszöntött az Idősek Világnapja alkalmából, és az idős-kluboknak 100 ezer forintos utazási támogatást biztosított ajándékként. 

Azonban az idén sem volt rest megtenni azt, amire Ócsa polgármestere képtelen volt. 

„A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. A március 8-tól kötelezően, mindenhol elrendelt maszkhasználatra való tekintettel, a jövő hét elején minden makói háztartásba el fogunk juttatni 2 db FFP2 típusú védőmaszkot és 2 db 60 ml-es kézfertőtlenítőt, valamint egy tájékoztatót, mely aktuális információkat tartalmaz a jelenlegi helyzetről” – írta Facebook oldalán a település polgármestere.

Farkas Éva Erzsébet Makó fideszes polgármestere - micsoda különbség

Makótól elrugaszkodva a XII. kerületi (hegyvidéki) polgármesteri hivatalban kötelező viselet lett az FFP2 maszk a belépő ügyfelek számára. Aki nem rendelkezik FFP2-es maszkkal, azt belépéskor az önkormányzat biztosítja számára.

Ócsán Bukodi Károlytól ilyenre ne is számítson senki.  Mindebből kivehető, hogy a polgármesterséghez igazából emberség szükségeltetik. Itt pedig ebből is hány van az önkormányzatban. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése