2018. március 18., vasárnap

Nem mindenkinek és nem mindehol kell eltakarítzani a havat - Ócsán vannak kivételek ( - ma reggelre is esett)

Amikor havazik, akkor a városüzemeltetésnek a dolga a közterület, köztük az önkormányzati utak és a járdák rendbetétele. A közterület-felügyelet pedig az egész városra kiterjedően kell(ene), hogy felügyelje a közterületek rendjét.

Ócsán azonban ez sem működik megfelelően.

Évek óta dokumentálja a blog, hogy Bukodi városvezetése alatt nem takarítják a járdát - közterületfelügyelet bábjátéka

A Székesi utca szinte egyetlen és leghosszabb járdája az, ami a vasúthoz vezet. Ez az a hely, ahol a cirkuszt és a búcsúkat tartják. Ekkor és erre mindig megvan a megfelelő ember, a gazda. 

A lakosok joggal dühösek, és köztük a Bukodi hívők is, de ezzel senki nem foglalkozik - minden hóesés után ez van

Érdekes, hogy amikor nincs ilyen-olyan pénzes esemény, akkor a terület a senki földje. A mellette húzódó járdát, soha nem takarítják.  Az ócsai közterület-felügyelők napjában autóznak el mellette szó és intézkedés nélkül.  Hagyják és tűrik az áldatlan állapotokat, évek óta.

Ilyenkor felmerül az emberben, hogy minek ez a mihaszna, közpénzből eltartott bagázs, ha még arra sem képes, hogy a vasúthoz vezető egyetlen járdát megtakaríttassa azzal, akinek ez a kötelezettsége? 

Vajon ki és mi tartja vissza őket az intézkedéstől - miért hagyják és nézik el sorozatosan a már említett és kifogásolt dolgokat
 
A közterületfelügyelő kötelezettsége nem erre terjed ki? Vagy tán ez is személyes alapon kerül elhatározásra, vagy döntésre?

Mert ha igen, akkor ez is csak azt támasztja alá, hogy korrupt a banda és a mögöttes városvezetés.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése