2018. március 19., hétfő

Lánglovagok a Demokratikus Koallicióhoz fordultak - katasztrófavédelem helyett politikai mencsvár ( - Vadai)

A közelgő országgyűlési választások kapcsán a Lánglovagok.hu megkereste a Demokratikus Koalíciót (DK), hogy kormányra kerülésük esetén hogyan képzelik el a katasztrófavédelem, a tűzoltóság jövőjét.

http://www.langlovagok.hu/erdekvedelem/2018/dk_logo_375.jpg
A Demokratikus Koalíció kormányra kerülése esetén a katasztrófavédelem közbeszerzéseit visszamenőleg is megvizsgálná..

A DK-s Vadai Ágnes asszony örömmel vette a megkeresést és így a választási hajrában politikailag szívesen kisegítette a tűzoltókat képviselő Lánglovag.hu-t egy politikai előadással.

A közelgő országgyűlési választások kapcsán a Lánglovagok.hu megkereste a Demokratikus Koalíciót (DK), hogy kormányra kerülésük esetén hogyan képzelik el a katasztrófavédelem, a tűzoltóság jövőjét.

DK: le kell bontani a vízfejet

https://24.p3k.hu/app/uploads/2013/10/Vadai-Agnes.jpgVadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője a tűzoltóportál kérdésére közölte: úgy látják, hogy április 8-a után koalíciós kormány lesz, melyben természetesen helye lesz a DK-nak is. A kormányprogram tekintetében tehát egyeztetésre lesz szükség a koalíciós pártok között. 

Mindazonáltal a DK nagyon határozottan a következőket fogja képviselni a tűzoltóság tekintetében.

Változatlanul azt gondolják, hogy vissza kell adni a tűzoltók nevét és szimbólumait. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vízfejet le kell bontani. A tűzoltást és vele együtt a tűzoltókat a problémához legközelebb kell vinni, hogy gyors legyen a megoldás. Ez most sem a tűzoltókon múlik.

Vadai Ágnes ismertetése szerint újra kell gondolni a polgári védelem helyét az egész rendszerben. Ők ma is úgy gondolják, hogy a polgári védelem a honvédelem komplex rendszerébe illeszkedik.

A Lánglovagoknak nagyon nem tetszik a jelenlegi rendszer. Már többször kifogásolták és támadták a Katasztrófavédelmet és a tűzoltóság besorolását ebbe a felállásba. A kormány bármit is tesz, az nekik nekik nem tetszik. Legutóbb a hazai gyártású Rába tűzoltóautókat kifogásolták, - azt amivel a korábbi Ifákat is cserélték, - holott ezek kialakítása során már a rendszeresített típusokban honosított és működő rendszerek alkalmazását vették figyelembe. Így jött létre az új hazai járműfecskendő. Erre most ugyanazt a járműfülkét tarják nem megfelelőnek, amit a más típusokban használtan nem kifogásolnak. Ugyanez vonatkozik a szivattyúkra és a felszereltségre. Az egész valójában nem szól másról, mint egyfajta politikai ellenállásról, betartásról. Nem véletlen a mostani politikailag inkorrekt, társadalmilag jelentéktelen DK megkeresése és az ügyükben amúgy jelentéktelen Vadai Ágnes megszólaltatása sem az oldalukon. Mindez azt mutatja, hogy egy olyan belső mag uralja a tűzoltóságot, mely inkább a balliberális Gyurcsány-szférához kötődik, mintsem a nemzeti értékrendhez. A jelen megszólaltatás is pusztán egyfajta politikai kinyilatkoztatás az országos választási kampány részeként, semmint szakmai érvekkel alátámasztható állásfoglalás.

Át kell gondolni a jelenlegi országos riasztási rendszert, mert az utóbbi időben rengeteg panasz érkezett.

Meg kell vizsgálni az újonnan beszerzett tűzoltóautókat, mivel világosan látszik a beérkezett kritikákból, hogy a beszerzéskor nem vették figyelembe a tűzoltók szakmai javaslatait. Miután az OKF a magyar adófizetők befizetéseiből gazdálkodik, ezért - a nemzetbiztonságot érintő közbeszerzések kivételével - minden beszerzést nyilvánossá tesznek, és megvizsgálják visszamenőleg is.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQp0pMqbjwgZVdgdiRmMDLDWCTZOfkWbCjgjaJrjDeKWPc00Mj-Szolgálati nyugdíj ügyben élesen szemben állnak a jelenlegi kormánnyal, mivel ma is azt gondolják, hogy a Fidesz büntetésből alakította át a szolgálati nyugdíj rendszerét. Ebben a kérdésben a DK javaslata az, hogy az új kormány már az első munkanapján rendezze az ügyet.

Végül, ami a legfontosabb: erkölcsi és anyagi megbecsülés tekintetében is javítani kell a tűzoltók helyzetén. Ennek egyik fontos feltétele, hogy a tűzoltókról hozott döntések előtt valódi véleménynyilvánítási lehetőséget kapjon az állomány - közölte Vadai Ágnes.
(2018. március 16.)
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése