2018. március 11., vasárnap

A múlt héten még megúsztuk - most azonban hatalmas zakóval küldték haza a srácokat (- csendben a gárda)

Akár tetszik, akár nem, megkezdődött a tavaszi bajnokság. Ez van akinek jó hír, mivel kiszabadulást jelent a téli fogságból, hiszen a focimeccs felülírhatatlan indok a távozásra.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSclUcU_6jHRUBhF4zcb_ZvYA-3fqll_B7pDLZqtV0XaO3MuR8nMint ismeretes, Ócsa város fociegyesületét maga a polgármester dirigálja, jelentős közpénz felhasználásával, hiszen amit az egyik oldalon megad és biztosít magának az önkormányzati háttér által, azt a másikon elkölti és lekönyveli a helyi fociegyesület jóvoltából.  

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlJ_Orf0z70hexYw3r1lvjrISVe4Cfqzh_TWZc1U0mRuZrxhb6Mit tehet még ehhez a szegény ócsai, akinek úgy használják és költik a pénzét, hogy beleszólni sem tud. Persze vannak a drukkerek, akiknek semmi sem drága. Ők képviselik azt a rajongótábort, akik számára közömbös, hogy a csapat hogy, s miként teljesít. Számukra egy lényeg; -  a pályán lenni. 

Nos ahogy az első forduló után abba maradt, az ócsai együttes az utolsó előtti helyen állt. Amint az várható volt, a második forduló nehezebb kihívásai meg fogok látszani az eredményességi mutatón. 

Arra azonban nem gondoltunk, hogy az első pályára lépést követően máris a legvégére kerülünk. Igen ez aszt jelenti, hogy vereséget szenvedtünk. Nem is akármilyent.  A téli felkészítés a hozzáállás, vagy ki tudja minek okán, de 10:2-re verték szét a csapatot. Ez bizony nem csak szégyenletes, hanem gyalázatos is. Ez a legdurvább eredmény a pályaavatón történő mérhetetlen szégyen után. 


A csapatnak szinte esélye sincs már a megye II.-ben maradásra. Hiába erőltette lobbizva a megyei elnökségi tagként az ócsai egyesületi elnök-polgármester a feljebbjutást és a bentmaradást, ez az egyesület nem érett és nem elég jó ehhez a mezőnyhöz.  

Immár látható, hogy mennyire felesleges volt a felturbózott finanszírozás, és a városi költségvetés közcélú felhasználásainak megrövidítése a csapat támogatási összegével. Ez a teljesítmény nem arányos a város kasszájából kivett és az egyesületi focira átíratott pénzek, azaz a ráfordítások összegével. 

Mindezek okán az Ócsa VSe elnökének nagyon el kéne gondolkodnia a siker és a sikertelenség között felelhető szakadék mentén, hogy aztán a végkövetkeztetésként önként lemondva távozzon valamelyik pozícióból, mert ez a kettősség  nem járja.  A csapat sikertelen, a várossal együtt romokban, miközben az önkormányzat azt sem tudja hol melyik lyukat tömje be, nehogy kilátszódjon a lukas seggünk.


 Arról nem is beszélve, hogy az Ócsa VSe mérkőzésének látogatottsági indexe is a legrosszabb. Vagyis még ebben a legutolsók vagyunk.  
Minek hát a pénzt ebbe ölni és az amúgy rendes srácokat focira erőltetni.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése