2018. március 24., szombat

Iskolapélda - kit rejtegetnek a színfalak ( - önkényuralmi és más polgári közösségvállalások az opv 2364 címén)

Városunk egyetlen általánosa az egykori Dedinszky család kastélyát elfoglaló oktatási intézménye, ahol a legtöbb ócsai gyerek kezdi tanulmányait. Azért nem mindenki, mert egyre többen vannak akik inkább kihagyják ezt a műintézményt és más települések oktatási ellátását választják.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/11334008_751888621601355_2547136572001771241_o.jpg?_nc_cat=0&oh=70af5def808cfe0663d63cf79e0ea492&oe=5B446F73
Tanévnyitó a Halászyban
Gondolom, ennek is meg van az oka, ahogy annak a leépülésnek is, amit az Ócsai Halászy Károly Általános Iskola, Kovácsné Kovácsi Beáta igazgató asszonyság alatt produkált. 

Ma már nem csak általános gondokkal küzd az intézmény, hanem alapvető ellátási problémákkal. A tanárok olyan mértékben távoztak és váltották egymást, hogy a napi oktatás biztosítása is komoly gondokkal jár. Az állandósult tanárhiány, pótcselekvéseket szül, ami nem emeli az oktatás színvonalát. Az erősen református elkötelezettségű igazgató személye sem probléma mentes. Igazgatói ténykedése alatt nem sikerült egy erős, színvonalas és stabil oktatói bázist létrehozni. Folyamatos a hiány tanárokból.  A felső-tagozatosok képzését is sok esetben csak alacsonyabb képesítéssel rendelkező tanítókkal tudják helyettesíteni. Gyakorlatilag ma szinte bármely szakos képesítéssel rendelkező  pedagógust képesek lennének felvenni hiánypótlásként.  Testnevelőtanártól kezdve a matematikáig hiányosságokkal szenvednek. Már a délutáni tanórák biztosításával is gondok vannak. Az egyik szülő éppen arról panaszkodott, hogy már a napközit sem igen tudják biztosítani. Többször van, hogy hazaadják a gyerekeket.


Az is nagy gond, hogy az iskola jó hírét a távozók sem öregbítik. Az iskola oszlopos tagjaként számon tartott egyik tanár hosszú évek után volt kénytelen elhagyni a bázist, mivel személye egyre vállalhatatlanabbá vált az iskolai nevelői- oktatói tevékenységen belül. Ma már ott tart, hogy büntetőjogi eljárás folyik vele szemben. 

Nincs ezzel egyedül. Mint ismert, egyre több kétes személy bukkan fel az épület falai közt. Tanfeladatot ellátók soraiban büntetőügyes eljárással érintett személyek válnak ismerté. Adott szakemberhiányos helyzetben nem lehet a felvételkor mindenkit úgy leinformálni ahogy azt a korábbi polgárőrvezetés első embere próbálta megtenni. Azonban valahogy mégis csak ki kéne szűrni a felvételre jelentkezők közül, azokat a nem iskolába valókat, akik itt foglalkoztatásra kerülnek. 

 http://img1.hvg.hu/image.aspx?id=e797fc31-cc03-4367-8f31-266499d6384b&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30

Januárban az informatika oktatás melléktermékeként kerekedett kanaíbiszerdő egy ócsai házban. A "halászyban" dolgozó "tanárbácsival" vonatkozásába a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást. 

Ócsa Városi Polgárőrség levelezési címe alatt
Most pedig azt látni, hogy ismét van egy ember, aki nem rég került a közösségbe, de máris olyan dolgokat oszt és terjeszt, amik szintén bűncselekmény gyanúsak.  Minderre az a volt polgárőrvezető hívta fel a figyelmet, aki a polgárőrség levelezési címéhez hozzáféréssel bír. 

Gaál Tibor tiltott önkényuralmi jelképpel azonosítja magát
Ugyanakkor a magára annyira finnyás Facebook közösségi oldalon megtalálható személy profilja alapján ismét egy olyan ember vázolódik előttünk, aki nem csak, hogy a polgárőrség levelezéshez hozzáféréssel bír, hanem a Halászy Károly Általános Iskola Ócsa (Teaching assistant),vagyis technikai segéderő, aki diákokat oktat.

A Halászy iskola névhasználatával
Mindezek után nem lehet közömbös számunkra, hogy ez az ember aki először a Negatívumok Ócsán és környezetében - azóta már felszámolt - gyűlöletkeltő zárt csoportosulás tagjaként bukkant fel.  

Ma pedig azt látni, hogy a saját közösségi profilja alatt az örmény népirtás barbár mód meztelenül keresztre feszített nőáldozatait használja fel eléggé el nem ítélhető mód háttérképként. 

Azonban akinek ez sem elég, az azt is láthatja, hogy tiltott önkényuralmi jelképet is megjelenít és közzé tesz az az ember, aki a saját hitvallása szerint a helyi általános iskola (teaching assistant) tanársegédjeként.

Nem akarok vészmadár lenni, de mint annyiszor megjárta már ez a közösség, és ahányszor igazunk lett, ne fussanak már bele a gyerekeink egy újabb bűnelkövetőbe, csak azért, mert itt Ócsán, abba az iskolába járnak, ahol ilyenek emberek is előfordulhatnak.

Vállalhatatlan profil és mögöttes személy a Tiboré - a helyi általános iskola tanársegédjeként mégis elfogadható

(Arról nem is beszélve, hogy a helyi polgárőrség prominens egyénisége még ezt külön mód elősegíti vagy támogatja.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése