2018. március 20., kedd

Gyurcsány annyira laza, hogy még a becserkészést is komolytalanná teszi - behívás és beszívás ( - nincs más)

Nem értem, hogy miként lehet annyira tartás nélküli a kormányzati ellenzék vezető ereje, hogy kiszolgáltassa magát az egyik legelutasítottabb politikai vezérnek.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRHLo3RNEkB3izF8wkEZKOdRdt3NtPa_Y8eyAiHsJ4jL84Tj_S9
Gyurcsány is fenyegetődzik rendesen - elszámoltatást akar
Ma a Fidesz-KDNP alkotta kormányzati erőkkel szemben két olyan támogatottsággal bíró pártformáció van, amely képes lehet átüti sikerre. Ezek a Jobbik és az LMP. 

Ez a két párt képes áttörni a Fidesz védvonalait és behatolni a kormányzati politikába. Erre mit látunk hetek óta, és tapasztalunk a legutóbbi napokban? A kutya a farkánál csóválja ezt két jelentős támogatással bíró erőt. Az eléggé el nem ítélhető Gyurcsány mondja meg és akarja megszabni az összes ellenzéki párt felállását, és részvételét a választások során. A kis támogatottságú, többnyire eltőkésített egykori vérkomcsikból álló, ma már azonban a kapitalisták liberális elveit valló támogatói halmaz alkotta Gyyurcsány-párt jelentéktelen politikai erőt és szerepet képvisel. Mégis meghatározónak, tárgyalóképesnek vélik egyesek. Köztük az LMP. Holott pont nekik nem lenne szabad a DK-val közösködni. A Jobbik meg sem teszi. A DK-t vissza kéne tenni a helyére. Arra súlytalan politikai síkra, ahol a támogatottsága szerint sorolják. Az LMP és a Jobbik messze fölötte áll ennek. Mert amíg a gyurcsányi DK nem meghatározó erő, addig a vele nem alkudozó Szál Bernadett és Vona Gábor vezette pártok igenes komoly súlyt képviselnek és jelenítenek meg. Ezt a mögöttes párterőt, már csak az őket támogató emberek okán sem szabad odadobni a gyurcsányistáknak.

Lezajlott az ellenzék első tárgyalása az egyéni választókerületi koordinációról. 
Az LMP-s Vágó Gábor a 444-nek sérelmezte, hogy a DK közepesen száraz pogácsával ugyan megkínálta őket, de a Gyurcsány-féle viszkiből nem adott. 
A Jobbik nem ment el az egyeztetésre.

Gyurcsányhoz jobban illik a korábbi drogos és asszonyverő Juhász Péter szimbolizált Együtt, a Fekete-Győr András vezette, amúgy súlytalan Momentum, és az MSZP-vel összeállt Párbeszéd, a politikailag kétes Karácsony Gergely személyével.

Összességében a sorolt pártok közül még mindig az MSZP a legerősebb, de a vezetésében fennálló válság nagyon megviseli a bázist. Az összes többi a szatellit párt, együttvéve sem hozzák az LMP és  Jobbik támogatottságát.   

 http://www.publicus.hu/images/uploads/2018_03_ppref_idosor.png

Fidesz szavazóinak aránya a múlt hónapban nem változott, majd ebből a hónapban egy százalékpontot növedett, így 27 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 49 százalék. A párt szavazóinak aktivitása átlagos.

Az MSZP támogatottsága a múlt hónapban egy százalékpontot növekedett, most viszont nem változott, így 12 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében az MSZP támogatottsága 18 százalék. A párt szavazóinak aktivitása meglehetősen magas.

Jobbik támogatottsága az elmúlt hónapban nem változott, ám most egy százalékpontot nőtt, és 12 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Jobbik támogatottsága 17 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsonyabb, mint a többi párté.

Az LMP, a biztos szavazó, pártválasztók körében 8 százalék. A DK támogatottsága sem változott ebben a hónapban, és így 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 5 százalék.
A Kétfarkú támogatottsága egy százalék, azonban az Együtt, MLP és a Momentum támogatottsága nem érte el ezt a szintet.
 
A bizonytalanok aránya újabb két százalékpontot csökkenve, 36 százalék.

http://www.publicus.hu/images/uploads/2018_03_ppref_all.png

Az LMP-nek és a Jobbiknak nagyon következetesnek és határozottnak, mondhatni eltökéltnek kéne mutatkoznia abban, hogy a DK-val, és a hozzá kötődő összes jelentéktelen politikai kísérletezővel nem áll össze. Ezzel a bizonytalanok táborát tudnák bevonni, ami nem kis tartalékkal és ráhatással bír a választások kimenetelére.  Az egyenes tartás, a gerincesség, valamint a következetes és nem csapodár politika, mindig több embert vonz, mint az ide-oda csapódó, örökösen szlogent, arculatot, vagy elképzelést váltó megjelenés.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p235x350/29387198_10160005647240265_5711859371814682624_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeHYUG6qjFCfJemII5Re93FreQU3ABPof9ygWB084ZTKwOBDsRn3N7rGioAYIXRzm1IpRTOuugDBhxSdhDpyqHlza2Y4vU1361BaX0eX_LPM4Q&oh=543ae388e52548e20859efb4cfd3e7f1&oe=5B29A903
Tartozunk az országnak és a választóinknak, hogy józanul és felelősségteljesen az ország jobbítására és együttműködésre törekszünk. Nem elégtétellel kell fenyegetőzni, hanem jövőt mutatni a hazánknak.

Szerintem ezért sem szabad a DK-val és az összes többi mögöttes kis párttal közösködni. Sokkalta célravezetőbb, ha a Jobbik és az LMP a saját politikai elképzelése mentén halad, mintsem kiszolgáltatottá és hitevesztetté válna a gyurcsányi fertő által.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése