2018. március 28., szerda

Anonim beszélgetés az országgyűlési választások apropóján - egy körzeti képviselőjelölttel ( - a név cserélhető)

“Sokak szerint szélsőséges, de mindenképpen egy nagyon markáns liberális nézetrendszert próbálnak ránk erőltetni, az Európai Unióra és az európai államokra, amelynek sarokpontjai például, adott esetben a drogliberalizáció, a melegházasság előmozdítása, és hát természetesen a férfiak és a nők egyenjogúsítása.”  

https://78.media.tumblr.com/6e7416d4f55f2fb326993c5488c9a3d0/tumblr_p68ra8aMqi1vzj0b9o1_1280.jpg
Liberális mesekönyv

 Most be kell valljam, a választás előtti erőltetett menet már nekem is sok volt egy picit. Most, amikor eddig sehol sem volt pártemberek bukkantak fel az éterben, miközben az elmúlt hónapokban még a fasorban sem voltak, de most a semmiből jötten világmegváltó okosságokat próbálnak az arcunkban nyomi különböző célszövegekkel.   

Erre én azt mondom, hogy aki az elmúlt 4 évben nem volt közéleti porondon, és nem volt részese a mindennapjaink nyomorának, az csak kussoljon most is. Ne akarjon már megélhetésből politikussá, ne adj Isten mindjárt országgyűlési képviselővé válni általunk.  Talán lett volna idő elkezdeni helyi szinten a politizálást korábban is, ha már ebben utazik bárki.  Akkor bezzeg kuss volt, és a válasz, hogy nem kapott erre felhatalmazást.  Igaz most sem kapott, csak szeretne kapni egy jó megélhetéssel járó politikai státuszt. Ezért nyomul a sok léhűtő.

Ki a fene hívta életre ezeket az alkalmi "bölcseket"?


Pánczél Károly vagy Szűcs Lajos megélhetése szerencsére már megoldódott, mert az egyik alpolgármesterként, a másik meg táskahordozóként kaparta ki magának a gesztenyét még akkor, amikor nem volt ekkora össztűz. Őket nem féltjük.

De azért még van miért aggódnunk


https://78.media.tumblr.com/83213c4b1da68c43d591d4e9dcda05fa/tumblr_inline_p67jtsvzSj1t9xyxq_500.gifFodor Gábor-interjú


“– Mi lesz önnel? Hiszen eldőlt, hogy nem lesz országgyűlési képviselő.
 
– Az egy külön történet, majd megoldom. Ha a tagság bízik bennem, akkor kész vagyok továbbra is a liberális pártot vezetni, elkötelezett vagyok az ügy mellett. Sok minden a személyemre épült a Liberálisok esetében, és ez nyilván a jövőben sem fog változni. Az más kérdés, hogy nem országgyűlési képviselőként fogok tevékenykedni. 

– Mivel a pártja formálisan nem indul a választáson, nem is kap majd állami támogatást. Miből fognak gazdálkodni?

- Ez ismét kölcsönös megállapodás kérdése a szövetségeseinkkel. Még egy külön történet.

– Miből fog élni?
 
– Bízom benne, hogy a liberális párt rendelkezni fog olyan forrásokkal, amelyekből a működése és a szervezet fenntartható lesz.”

Bárhogy is alakulnak majd a választások, azt senki sem kívánhatja, hogy minden önkéntes jelőltnek el kelljen mennie dolgozni!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése