2018. január 20., szombat

Visszaigazolták: Ócsa kimaradt a fejlődésből - képviselő hozta nyílvánosságra ( - nemhiába beindult a kampány)

Valóban igazunk volt. Ebben nem más, mint a térség kormánypárti ogy. képviselője szolgáltatta a háttérigazságot. Nemhiába, beindult a kampány (Ócsán) is.

Pánczél Károly is kitűzte már az őt érintő választások időpontját közösségi oldalára

Igazunk volt végig, mikor folyamatosan azt hangoztattuk, hogy Ócsa elmarad a térségben a fejlesztéseket, a pályázatokat érintő és a fejlesztéseket biztosító folyamatokban. Mert míg más helyeken egyre másra szaporodtak a beruházások, gyarapodtak a helyi fejlesztések, addig Ócsán a legjobb esetben is csak stagnált az élet.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsWuc-shLZUqT0sPZdHJhS9l9x4mmH9MiDkdk_vQwBAuh0sqRlivzlql79JR9T9rJHKYYVnlg_qjkwT5xk5wktck_MpZA0B84nPq8xSF7GDeakuHTQNNtUQ3pES-8Ev3N2X0-x66r1FLg/s1600/tisztelt+ocsi+polgarok.jpg
Hiába ígérték, nem lett valós - elmaradt a fejlesztés
Itt annak ellenére nem épült egyetlen kilométernyi belterületi, vagy településrészeket összekötő, netán a vasútállomásig, vagy a város széli üzemekig elérő kerékpárút, hogy arra a mostani városvezetők már 2011-ben ígéretet tettek a lakosság felé. Az elmúlt, Bukodi-Horváth nevéhez kapcsolható 7 szűk esztendő sem volt elégséges a számukra ígéretük beteljesítetlenére. 

Ugyancsak ez mondható el a vasúti átjárók kiszélesítése, a gyalogos átvezetés kialakítása és a kereszteződés biztonságossá tétele kapcsán, valamint a gimnáziumi földbevájt buszmegálló kapcsán szintúgy. De semmit nem változott a közel az önkormányzati közpénzekből korrupciógyanús körülmények közt szükségtelenül vásárolt egykori Tsz-iroda épülete sem. Illetve változott, hiszen a magárahagyottságában az csak romlott és az irreálisan magas bevásárlási értékéhez képest további pénzveszteséget termelt a lakosságnak. Ugyancsak ez mondható el a városi műemlékek kapcsán, ahol a lajstromozott Ady Endre utcai egykori presbiteri házat hagyják az enyészetnek az önkormányzati barátság és a helyi református gyülekezet vezető lelkészének összejátszásával, közreműködésével.  

Szűcs úr Ócsáról egy évekkel ezelőtti rossz retussal
Mindez az áprilisban esedékes országgyűlési választások kapcsán került előtérbe az által, hogy a pártok közszereplői egyre másra hozzák le, teszik közzé mutogatós fotóikat, különböző szövegeléssel. Van aki újat, és aki a régi mázosat.

Pánczél Károly, a térségünktől magát távol tartani igyekvő Szűcs Lajos helyébe lépve vállalta fel Ócsát, de az elmúlt évek során láthatóan maga sem tett többet, mint egykori váltótársa, térségbeli elődje. Ócsára egyik sem fordított túl sok figyelmet, nem hozott több befektetést, mint adott körzet más településeket érintően.  Sőt!

Ócsa a pályázati önrésszel is gondban van
Pánczél Károly maga osztotta meg, azt, hogy velünk szemben mások mennyit is javadalmaztattak. Ócsa vezetése ezek szerint vagy dilettáns, vagy alkalmatlan, hiszen a belügyminisztérium pályázatain a környék helyei annyit nyertek, hogy az a sikertelenség, ami ebben körül ölel minket már több, mint szégyen. 

Mert míg, Alsónémedi, Bugyi, Inárcs és a többiek milliónyi pénzt nyertek térségünkben a folyamatos fejlődésükre, addig Ócsán az önkormányzat legalább ötmilliónyi forintot a pályázati alap helyett a polgármester új autójára fordított, míg az összeférhetetlenségben álló alpolgármestert úgy alkalmazzák főállásúként éves szinten több millióért, hogy közben a helyi gimnáziumban is földrajzt tanít. Mindez nem is a törvényi meghatározás végett fontos, miszerint csak egyetemi/docensi  oktatóként láthatna el és  vállalhatna így munkát, hanem azért számít, mert ezzel a hamissággal a város kasszáját csapolja meg, ahelyett, hogy ezt az összeget is inkább a fejlesztési & pályázati alapba sorolták volna. Ezért nincs a városban elég pályázati pénz, forrás és fejlődés. Azért, mert az erre fordítható összegeket a városvezetők különböző módon felemésztik, felélik és pont nem arra fordítják, amire kéne. Ezért fontos és számonkérendő a két főállású vezető. Továbbá az a mögöttes testület, a támogató tagság, akik mindezt elnézik, hagyják. Legyen az alpolgármesteri összeférhetetlenség, közpénzből vásárolt autó, korrupciógyanús ingatlanbiznisz, vagy hasonló mód érintett környezetszennyezés.  

Magyar Péter a néppárti Jobbikból - helyből
Valójában botrányos volt az egész eddigi önkormányzatiság az a munkavégzés ami a városvezetés közreműködésével a háttérben végeztetett. 

Ide nem hogy pénzek folytak, hanem csak elfolytak. A városban a felszíni vízelvezetés továbbra sem megoldott. Az utak rossz állapotban vannak, kátyúktól és foltokkal terheltek, megfelelő járda alig van a városban.  A vasútállomás környéke rendezetlen, szemetes, koszos. Az egész város gazdátlan megjelenést mutat. 

El kelt volna itt a segítség. Ócsán azonban nem csupán a nem törődöm városvetése, és az önkormányzati képviselő-testülete sújtja, de az mostani és a leendő országgyűlési képviselőit sem foglalkoztatta nagyon. Legalábbis ez ideig, mert látható tevékenységük valahogy nem terjedt ki városunkra.

Most pedig úgy jönnek elő, mint tavaszi legyek a napfényre. Kérdés persze, hogy általuk, tündöklésükkel, mivel és mennyivel lesz jobb Ócsa közélete; - az itt élők közérzete?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése