2018. január 13., szombat

Valóban Magyar Péter lehet Pánczél Károly, vagy Szűcs Lajos kihívója - nincs még véglegesített, írott lista

Rendszeres és figyelmes olvasóink bizonyára észrevették már, hogy a címsorban nem használunk írásjeleket. Mindezek ellenére nem ritka felvezetésekben felmerülő kérdés. Most sincs ez másként.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10246285_839436642765759_3662780105933925046_n.jpg?oh=6b30afb5490cb5c0b901617ebda1bbed&oe=5AF0AB10
Pártoktól függetlenül vállalható gondolat az egyik legnagyobb magyartól

Ócsán a Jobbik helyi szervezet vagy tíz éve jött létre. A párt vezetését az alakuló ülésen 2008 áprilisában Korondi Miklós megyei szervező és Szabó Gábor pártigazgató képviselte, aki tájékoztatást adott az alapító tagoknak milyen feladatok állnak majd a közeljövőben előttük. Az ülésen megjelent a Magyar Gárda vitéz Oszlányi Kornél századának tíz gárdistája is.

Az ócsai jobbikosok akkor úgy döntöttek, hogy elkezdik a Jobbik megismertetését Ócsán és a település környékén.

Az ócsai Jobbik az ülés végén Királyvári Vandát választotta meg a szervezet elnök-asszonyának.

Magyar Péter ekkor, vagy ezt követően csatlakozott a csapatához. Majd később a helyi formáció vezetőjévé választották. Aztán létrejött az ifjúsági tagozat, majd a párton belül szélesebb körű politizálásba fogott. Részint Ócsán és környékén vállalt ebbéli szerepet.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/415247_399552036754224_526072359_o.jpg?oh=e4c63818c59b0eeb9a7ad69e4a4e757d&oe=5AEBE851
Rovásírásos táblaállítás összefogással  Ócsán - vajon mennyien vannak, és hányan állnának ki mostanság az itt jelenlevőkből

2014.ben az önkormányzati választások alkalmával polgármesterjelöltként indult, de a helyi képviselő-testületbe sem került be. Akkoriban nem volt ezzel egyedülA Fidesz tarolt. 

A helyzet azonban semmivel sem lett jobb.

Az ócsai közéletben az ellenzéki pártok nyugalomba vonultak. Az elmúlt években egyetlen ellenzéki mozgalom, pártalakulat sem fejtett ki közéleti-politikai tevékenységet. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCURd6zFZkqcKHy3mcYFt2sNbUNVCyd77gnZs6H64WSWPEB0ELXiW2xJ9z6w_Bvhp_MjJBaTkUlfLlAF-jDKiA3jzW7Y2aV-k_nGf3ZQMlgSj87fVxRt2KpmP9naAFJUEhFBwmXdNvt6M/s1600/DSCF9299.JPG
Horváth és Szűcs - egy ernyő
A Bukodi-Horváth megjelenítette fideszes politikai vezetés szabad utat és térnyerésre tett szert. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő itt lakása pedig szinte semmit nem jelentett Ócsának. A városnak láthatóan nem sokat hozott.

http://nepszava.hu/image/?id=464771&ext=jpg&th=x_big_pic
MSZP és a volt párttitkár Pánczél K. Ócsán - eredménytelenül
Az elmúlt évek során egyetlen pártos megmozdulás volt a helyben. Az pedig az MSZP-hez köthetően az alsópakonyi átverés kapcsán indult, amire Horváth Tamás fideszes alpolgármester, gimnáziumi tanár, megyei közgyűlési képviselő, - bizottsági- és a DPMV tanácsadó testületének tagja - ellentüntetést szervezett. Aztán ezek a dolgok is ellaposodtak. Ma már senki nem óhajt jobb életkörülményeket, szaporább buszt, alsópakonyi végállomást, autópályás bejutást, vagy kerékpárutat az állomásig.  Minden így jó minden, és úgy szép, ahogy van.  A város és környezete az elmúlt évek során semmit nem változott. Csupán mi lettünk idősebbek, mások meg gazdagabbak pár évvel. A városvezetők elszámoltatása, a vélt és a valós összeférhetetlenségek felgöngyölítése senkit nem érdekel. Ócsa maga a békesség, és az elfogadó elégedettség  a maga belső békétlenségében.

http://nepszava.hu/picture/96084/normal/383/00383792.jpeg
Z. Kárpát az ócsai „gettó” tervezetével kapcsolatban kifejtette, a kormány a lehető legrosszabb megoldást választotta

Eközben a Jobbiknak tíz éve volt arra, hogy a kívánt irányba befolyásolja az emberek gondolkodásmódját, ám volt képviselőjük szerint Vonáék ehelyett a felszíni politizálást választották, hogy minél előbb eljuthassanak a hatalomig. Emiatt viszont egy helyben toporognak és az adóforintokat politikai marketingre költik – értékelte Bertha Szilvia a párt helyzetét.

Most azonban az országos választások idejébe fordulva arcon csókolva önmagukat, ébredezni kezd Csipkerózsika álmából a politikai ellenzék.

http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2014/10/juhasz-peter-fidelitas.jpg
Juhász a drogos - elítélt és politikus
Lassan újra indul a választási hatalmi-harc. A köztársasági elnök április 8.-át jelölte ki a parlamenti választás idejének. Erre a pártok is készültek és vannak ahol ehhez konkrét listát is csatoltak. 

Bokros Lajos máris bejelentette, hogy Gyurcsány átverte.  A kendermagos Juhász pedig közölte, hogy cserbenhagyták, ráadásul a sajátjai. Karácsony Gergely meg olyan trágárságba fakadt amit a sajtó csak csillagozva közölt.

Az MSZP csendes agóniáját "tisztességgel éli",  miközben a Fidesz köszöni, jól van. A Jobbik azonban még nem ért végére az útkeresésének. Hol vannak már attól a gárdista mozgalomtól, mely az ócsai szerveződés megalakulásakor még képviselte(tte, képviselhette) a pártot? Az egykori gárdakapitányoktól, a mai néppárti szimpatizánsokig. Ezzel felmerülő kérdés ezek után, hogy valóban a Fidesz alternatívája, leváltója, markáns ellenfele és méltó kihívója tud-e lenni a jelen Jobbikja?

Ideáig ugye az volt a megszokott és elfogadott, hogy a Jobbik jobboldaliként támogatja és segíti a kormánypártot ott, ahol egyetértés van, ami belefér a radikális jobboldaliságba, és ellenzéki szereplőként áll ki a maga elképzelése, igaza, nemzeti tartalmi elképzelései mellett. Azon eszmék mellett, ami a mélyen gyökerező bajok megszüntetéséhez a szabályok (rendszerek) következetes átalakítása szükséges. 

Ezzel ellentétben azt tapasztalni, hogy az a radikalizmus, mely a vázolt politikai irányvonalat alkotta, az nem a kormányzás felé, hanem saját belsőjében, a pártban, annak elképzelésében, felfogásában, megjelenésében és arculatában vált valóssá. A korábbi nemzeti radikalizmus irányelvét felváltotta egy unalmas "néppárti" konzervativizmus, ami már semmiben nem jobb és különb a más pártok által nyújtott kínálatnál. Egy Jobbik, mely képes feladni korábbi hitvallását és szövetségre lépni szinte bárkivel, az nem egyenlő azzal a harcossal, aki korábbi csatákban meggyőző erényt szerzett. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18813352_1578213142189781_4874885667394847720_n.jpg?oh=ff14eed68b1a4e729027a17a74ba9515&oe=5AEDA755
Valóban leváltják Őket - vagy sem

Mégis választani kell, és a kínálat elég gyatrának tűnik. A magyarok többsége nem kíván gyurcsányista közeget, ahogy a régi szadeszt sem a hatalomba helyezni. A liberális és drogos juhászpárt, a kétszínű karácsonyiék és a megbokrosodottak sem kívánhatják vissza azt az elcsökevényesített országvezetést, amit  csökevényt ezek képesek megvalósítani.  

Természetesen felmerül, hogy ezek után lehet-e más a politika? Az LMP Szél Bernadettel semmivel sem nyújt mást, vagy többet, mint a lecsupaszított Jobbik. Itt a valódi felvetés, hogy a bal oldalt, vagy a jobbat választjuk. 

A felhozatalt tekintve eléggé hiányos a névjegyzék. Számos párt nem áll készen a listával. Mások azonban készek a választási kínálattal.

Az LMP és a DK névsora már adott. A Fideszben az első két hely a tuti, a többi még nem ismert. Az MSZP sehogy nem áll a maga névjegyzékével. A Jobbikban csak a főszereplő regisztrált.

Pártlistát azok a pártok állíthatnak, amelyek legalább 27 egyéni választókerületi jelöltet állítanak, legalább 9 megyében és Budapesten. Nemzetiségi lista állításához a nemzetiségi névjegyzékben regisztrált választópolgárok 1%-ának, de legfeljebb 1500 embernek az ajánlását kell összegyűjteni.
A listában az első 20 jelölt neve van feltüntetve, a miniszterelnök-jelölt vastag betűvel került kiemelésre.

Aztán  mégsem ez, a fenti táblázatban megjelenített összeállítást lesz/ lett a végleges.

Az LMP végül az itt olvasható listát fogadta el, ez a sorrend azonban, mint jelzik is, még változik a Gémesi György-féle Új Kezdettel való megállapodás alapján. Illetve információnk szerint azért is várhatók helycserék, mert két azonos nemű után egy ellenkező neműnek kell következnie az LMP listaállítási szabályai szerint. Ha tehát Gémesi valóban a harmadik lesz, Hadházy Ákos után, akkor mögöttük egy nőnek kell következnie – így lesz várhatóan negyedik Schmuck Erzsébet, és csúszik egyet hátra Ungár Péter. Ez a zipzárszabály. (Ez az a csapat, akik Széllel az élen akarják megdönteni a kormányt.)
 
Más pártokat illetően szintén egyéb hírforrásokból lehet tudni például, hogy a Jobbiknak több olyan aspiránsa van, aki szintén indulhat az országos listán. 

A Csongrád megyei 1. számú - szegedi központú - választási kerületben sajtóinformációk szerint Tóth Péter lehet a Jobbik biztos jelöltje.   

Esztergom központú választási körzetben állítólag Nunkovics Tibor fogja képviselni a Jobbik Magyarországért Mozgalmat az országgyűlési választásokon. Erről maga a politikus számolt be. A politikus 2014-ben már jelöltje volt a nemzeti néppártnak, és akkor – ismeretlen jelölthöz képest – jól szerepelt hiszen több, mint tízezer szavazatot kapott, ami soknak számít, figyelembe véve, hogy milyen “nagyágyúkkal” kellett felvennie a versenyt, valamint annak fényében, hogy más egyéni választókerületekben mennyi szavazatot kaptak a jobbikos jelöltek. 


Ócsán Magyar Péter szervezeti elnök neve mögé került az országgyűlési képviselőjelölt titulus. Mindez abból a Facebook bejegyzésből derült ki, mely párnapja került fel a közösségi oldalára egy profilváltást követően.


Az viszont sehonnan nem ismert, hogy a Jobbik Ócsai szervezetének elnöke melyik körzetben indul jelöltként. Így azt sem tudni, hogy Magyar Péter a szintén ócsai Szűcs Lajos körzeti kihívója, vagy a választási területünkön most ténykedő Pánczél Károly riválisaként lép majd elő.

A Jobbik hivatalos oldalán azonban még minden üres. Nincs feltöltve a 2018-as országgyűlési választásokon indulók névjegyzéke. 

A Jobbik honlapján még nincs nevesítve senki - mégis csak ez lenne az alap vagy az elfogadott ( - hivatalos)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése