2018. január 14., vasárnap

Hiába a kormány intézkedése, kerülik a normális (ki)fizetést - trükköznek a munkaadók, hogy többet nyerjenek

Hiába a munkaerőhiány, csak nem akarnak rendes bért fizetni a munkaadók. Inkább küszködnek az alacsony képzettséggel, a szakemberhiánnyal, mintsem normálisan és tisztességgel meg-, illetve kifizessék a munkavállalókat.

Erre számos példát tudunk felhozni és bemutatni. Ismert olyan cég, hazánkban aki számos ellenőrzés és bukta ellenére, még mindig képes különböző fiktív utalványozással és abból történő levonásokkal kiszúrni a dolgozók szemét. 

Volt, hogy hónapokig nem fizettek járulékot a dolgozók után, olyan munkaadók, akik önkormányzati szerződéshez jutottak. 

http://empreendedor.com.br/wp-content/uploads/2016/01/blogelginmd_7-contratos-capa-715x390.jpgTrükköznek a vállalatok, hogy ne kelljen kifizetniük az idén is jelentősen megemelt bérminimumot. Leginkább a kisebb cégeknél kerülnék ki a bérminimummal járó kiadást - olvasható a Magyar Időkben.

A lapnak az ipari szereplőknél jelen lévő Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke azt mondta, számos, a munkavállalók számára megalázó intézkedést hoz a kis- és középvállalkozások egy része, hogy megússza a garantált bérminimum jelentős emelését. László Zoltán szerint számos cég úgy módosítja a foglalkoztatott munkakörét, hogy ahhoz már ne kelljen végzettség, így a 181 ezer forintra emelkedő bérminimumnál alacsonyabb összeget is adhat.

A szakszervezet ebben az esetben azt tanácsolja, hogy a dolgozók ne írják alá a munkakörök módosítására vonatkozó szerződésmódosítást.

László Zoltán beszélt arról is, hogy továbbra is elterjedt, hogy a minimálbérre bejelentett munkavállaló a jövedelme egy részét zsebbe kapja.

Az érintett kkv-k jelentős része nem tagja egyetlen munkaadói érdekképviseletnek sem, így az egyeztetések rendkívül nehézkesek - idézi az MTI.
 forrás: faktor
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése