2018. január 12., péntek

Nem öregbitette Ócsa jóhírét az a személy, aki mellékesen növénytermesztésbe kezdett - ismét bukta és beégés

Az év első hetét elvitte a Negatívumok Ócsán tömörülés aktusa városunkban. A felsültek csoportosulása utáni második hetet mégis a helyi negatívumok uralták.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdy0keyqbSgq24xYNzYcUOSwl_GFsfmgGRslpUwU6HXTivcxTACeLTzcrJg6B7mTXUwKRai8TdiopdiHuGv_59_AfpXKzNhAuXN9NbPVb6u5U1rih2Lsxo9clT2JW0p1Qid-pCB6cMdBw/s640/Negat%25C3%25ADv+%25C3%2593csa.png
Negatívumok, amik beégtek a világháló retinájába
Most éppen nem azok a pitiáner szélhámosok vitték a prímet, akiknek amúgy sikerült beégetni magukat a világháló retinájába, hanem egy sokkalta komolyabb eset öregbítette Ócsa  hírnevét.

Érdekes megtapasztalni, hogy kisvárosunk az elmúlt években miként és mivel hívja fel magára az ország figyelmét. Ócsa nem egyszerű eset. Volt itt már - időrendiség mellőzése nélkül - csoportos elbocsájtással járó "gyár" bezárás, tüntetés oda-vissza, a számkivetettek lakónegyedének elcseszése, a felvázoltaktól elrugaszkodott megvalósítása, ékszerbolt rablás, pajorok végett bukott oxyfa ültetvény,  önkormányzati ingatlanon megvalósított környezetszennyezés, város közepén tornyosuló szemétkupac, Eu-s pénzekből megvalósított P+R parkoló, - ami hivatalosan máig nem került felavatásra, - (sem világítás, sem térfigyelő,) de a helyi fuvaros telephelyi tárolóként belakhatta. Korrupció.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd9SqCVDxlhx6PZkuyWpFmR913C2UxdBKbSenkijmJ9ZbZOqSB3QZF76LwS7U6h61uyrpNJmZbDpR2VQtFPFa0VQRFn667exI5Zr4f12jRoaRT3vNTysXznJiurSRhi4Vd-0FQtVqXXc0/s640/hazug+polg%25C3%25A1r%25C5%2591r+%25C3%25A9s+a+s%25C3%25A1nta+kutya.png
Nem szükséges itt negatívumokat gyártani, jön az a magától
Sorolni is hosszú a negatív történéseket, amiknek ezzel nincs vége.

Nem kell ide az alsónémediben tündöklő mezőőr, vagy az OPSZ égisze alatt tetszelgő lecsúszott polgárőr, hogy csokorba (ahogy ők tették csoportba) szedjék a negatívumokat. Jön az a segédletük, sőt olyan csatlósok nélkül is, akik csak úgy egyszerűen feltűnnek az internet kloákájából és próbálják a hamisság látszatával bemutatni a magukból fakadó rossz érzést. Azt a negatívumot, amit nem más, mint maga az élet dobta fel. Ehhez nem kellett a negatív tömörülés feladogató beugrójaként az OVP2364 címet használó játékos szerepében tenni az ártatlan.

http://www.police.hu/sites/default/files/inline-images/IMG-d9040c41b68c1ff530fee6709b71a03a-V.jpg
Gondos növénytermesztés megalapozza hírnevét
A második héten mindezt felülmúlta az a hír, miszerint beérett cannabis termésre leltek  A korábbi ballépések semmibe vesztek, mert a heti szenzációt az egyik oktatási intézmény foglalkoztatja produkálta.  

Persze nem ez volt az első eset Ócsán. 2011-ben volt már ügy hasonló növénytermesztő miatt. Akkor tízmilliós fogásra bukkantak. A városkában azonban az igény nem csökken. A manufaktúrákban sokkalta eredményesebben lehet a növénytermesztéssel foglalkozni, mint nagyüzemileg. Az ócsai oxyfa-ültetvények kipusztulása és a mostani eset igazolja ezt. Mert míg az önkormányzat jóvoltából a város lakossága ezen az üzleten legalább egy vasúti átjárónyi pénzt - több mint 20 milliós nagyságrendűt - bukott, addig a kis családi közösségekben sikerült gazdaságos termesztéseket létrehozni. (Egészen a lebukásig.)

Itt nem csak a Feri által bemutatott árva oxyfa növekményre gondoljunk, hanem arra a több mint 250 tő kifejlett cannabis növényre és palántára, amit városunk egyik ismert "úriemberénél" alias "MrTóth-nál" találtak.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVH6vpz9IQ5-ekfTBvbpUqabus1BqPNy12Qn6gP_yfcXdMmssgwPbF0NezGqiA8d6PhMF7glt0pHJZe0vYcvAJxoXLHSdFksW6Z2R1Ygqi1qgvJ6XS2N5GVIFlZE0-4Wy-cSKMiWGtj6Y/s400/Tibor+%25C3%25A9s+Ferenc+csoportja.png
Közönség és közösség
Helyi körökben nem egy semmiből felbukkanó  ismeretlen emberről, amolyan "gáltiborról" van szó.  A misternek (Mr-nek) számos közéleti ismerőse volt, mind önkormányzati, helyi politikusi, tanári és tanulói körökben.  Most mégis sokan vélik úgy, hogy nem ismerték eléggé. Maga a nagy tudású boros Tibi bácsi, - aki állítólag az informátorok ászaként mindenkiről mindent tud, - is melléfogott, amikor nem jött rá az ismert személy mögöttes ténykedésére.  

Az Ócsaiak egymásért csoportban azonnal fellángoltak az indulatok. Többen vádiratot, mások meg védőbeszédeket kezdtek gyártani. Utóbbiak a városért aggódtak. Féltve Ócsa és annak iskolájának hírnevét. Akarom mondani, jó hírét. Mint gondos atya a fiatal lánya szüzességét. Azt, amit már jóval korábban elveszett.  

Az igazság mellett elfordított  fejjel ne csodálkozzunk
Jelen esetben sincs ez másként. Látszólagos cselekvés, amolyan műmájer féltés az ismert események nyomán.  A mostani szájhősök akkor soha nem szóltak, amikor a blogunk sorra megírta azokat a számunkra kedvezőtlen eseményeket, amiről a jelen "őrzök" nem szóltak.  

Akkortájt, amikor az iskolát az esti focizgatásokra, mint sportbeli tevékenységre hivatkozással lerészegedésekig zajló hellyé tették, akkor nem volt féltés. Amikor aztán a birtokháborítási perek megkezdődtek, akkor is kussban voltak. A rangidős tornatanárt beáldozták. Mindez nem számít. Aztán akkor sem szóltak, mikor tonnaszám hordták az építési hulladékot az erdőszélre, önkormányzati segédlettel. Ahogy más ügyek esetén sem.  A neves ember csak annyit hazudott üzent, hogy helyreállították. Persze hogy erről nincs dokumentáció, nincs szó másutt se, nem hogy a csoportosulásokban. Ma már az érintettséget és az adminisztrátoriságot is legszívesebben letagadná.

Mert az ócsai negatívumokat és az aggodalmukat is másban mérik azok, akik hirtelenjében most az iskoláért, a város jó híréért aggódva fejtik ki véleményüket. Azt a cinkosságot, amit az elbagatellizálással, az események elhallgatással próbálnak fedni. 


Mindenesetre az ócsai ingatlanban találtak nyomán a Dabasi Járásbíróság az Ócsán dolgozó 41 éves táborfalvai Mr-t (miszter-t) előzetes letartóztatásába helyezte. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése