2015. november 16., hétfő

Egyre nehezebb új munkatársakat találni Ócsára - ki akar közterületfelügyelőként szolgálni ( - hatalmi árnyék)

Sorra hagyják el Ócsa önkormányzatának szolgálatát a munkatársak. A közterület-felügyelők is hasonlatosan jönnek, mennek. A Városháza környékének hangulata komor. Ismét van felvétel.

Ócsa városvezetése keresi a munkatársakat.

Már nem tudni pontoson, hanyadik váltásnál tart a város a Bukodi-Horváth szövetsége során kialakult helyzetben. A két városvezető alatt akkora lett a hivatali fluktuáció, ami jóval meghaladja a régebben megszokott stabilitást. A korábbi időszakokban a városért szövetkezet vezetés alatt nem volt ekkora jövés-menés. Az akkori trend egy stabil és biztos munkát és ehhez kapcsolódó légkört jelentett. Mostanra ez megváltozott.

Ma a városban sokan, és mind többen félnek a hivatal hatalmától. Egyre kevesebben mernek szólni vagy beszélni.  Legyen az ember kint az utcán, vagy bent a hivatalban. Szinte egyre megy a légkör nagyon megváltozott. 

A munkatársak lassan önállóan megnyilvánulni, nyilatkozni sem mernek. Ma szinte mindenki más csinál, mint amit valójában kéne. A pozíciók felcserélődtek, a posztok és posztosok megváltoztak. A hivatalnokok ügyfélbarátsága mindenféle kormányzati törekvés ellenére romlást mutat. Önállóan szinte senki semmit nem mer felvállalni. A döntéshozatal, többnyire egy-egy ember kezébe ér és fut össze. Mindez a ráhatás és a befolyásoltság kihat a munkára, a közéletre és a közállapotokra. Mondhatnia Ócsán a probléma közterületi közügy.

Ócsán a közterület-felügyelők jelenléte számos területen feltűnő volt.  Többször is megfordultak korábban a Postán, amikor az önkormányzat dolgait postázták, vagy éppen a hivatali kézbesítőt kísérték. De látni lehetett őket a Városházán portai szolgálatban, amint éppen az ajtót nyitottak a polgármesternek, vagy az ügyfélnek. Néhány testületi ülés előtt is az épületen belül vigyázták a rendet az akkori aljegyző oldalán. Aztán ott voltak az iskolai szavazatgyűjtés során, felvigyázni a semmit, abban az időben, amikor az általános hovatartozásról kellett éppen műmájerkedni. Vagyis a kritikus időszakban, amikor a reformátusok akarták átvenni az irányítást a helyi oktatási intézményben.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTe6pflREmq92o7NWX-A7FbIkrgHNaJWMj2LfPyMxQFIVT2WsGHoue5y6pY2m2v5y-Hsh8HAisrVR4SOuUzgxePQaZrYMC2pfeBdSOAm4thovK21vRQ8DT24Wi16nfXQ2c72KE3WsD4Lc/s1600/DSCF1165.JPGMás területeken azonban észrevétlen maradt a közéleti tevékenységük. 

A korábbi években és néha még napjainkban is a buszsofőrök képesek a lakóházak közti kis utcák járdáit elfoglalva, arra felállni, szó és engedély nélkül. Másutt ahol ez nem adatik meg, ott egyszerűen a vízelvezető árok helyét tapossák ki maguknak, amivel nem csak a helyi rossz minőségű utakat rombolják, hanem a szomszédban élőket is rendesen zavarják.

Ugyancsak ez tapasztalható a Bolyai előtt, kicsit fordított felállásban, amikor a személyautók állnak orral a járdára és foglalják ki azt és az ott lévő egyetlen buszöbölből kihajtani szándékozó jármű mozgását és biztonságát zavarják. 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNqZ2nB3xXe51_lOzs5iKwAInTmtU_39nkBJ4RaRUvhOOkFRuBBwA szombatonkénti piac környéki áldatlan állapotokról nem is beszélve, ahol akkora a káoszt, hogy arra már egy köztereület-felügyelői páros sem elég a rendbetételhez.

De továbbmenve az is észrevehető, hogy a város menti szemét lassan már a szántókig ér, amit sem a közterület.-felügyelők, sem a polgárőrök, de a városvezetés sem akar meglátni. Vagyis ezen a terület legalább annyira észrevétlenek, mint amennyire másutt jelenlevők, és cselekvőképesek.

Hihetetlen, hogy ma Ócsán a városi hivatal, az önkormányzati Városüzemeltetési Kft, a Közterület-felügyelet a Polgárőrség és annak lovastagozata sem képes a város tisztaságát a közterületek rendjét úgy megtartani, hogy ne érkezzen panasz arra.

http://rewrite.origos.hu/s/img/i/1207/20120710-parkolasi-rendszer-belvaros-3-ora8.jpgIlyen háttér mellett nem csodálkozik az ember, ha immáron a harmadik váltás cserélődik. Novotny László, Prohászka Rita, Prekop Gábor után Magyari Tibor is kénytelen-önként távozott Ócsa közterületének életéből.

Csak a szemét maradt. Ma, amikor az önkormányzat a zöld Ócsáért szónokol, akkor az Eu-s támogatással épülő MÁV parkolók betontörmelékeit a rekultivált szeméttelep melletti önkormányzati területre hordhatják úgy, mintha erről senki nem venne tudomást.

Akkor, amikor a sorolt közfeladatot ellátó különböző szerveződések, vagy egyletek arra hivatottak, hogy Ócsa közrendjét biztosítsák, akkor itt számukra észrevétlenül tonnaszám fordulhatnak törmelékkel púpozott autók a szeméttel az erdőszélre.  Mi ez, ha nem az intézményesített bűnelkövetés, vagy a szemlesütéssel elkövetett bűnpártolás, netán maga a korrupció. Elvégre miként is adhatott hozzájárulást, engedély a szemét, a törmelék lerakására az önkormányzat területére bárki? Vagy miként lehetséges az, hogy ezért nem szólt senki? És hogy nem vette észre ezt dömping jelenséget a Polgárőrség csapata, a lovastagozat, illetve a Közterület-felügyelet? 

Hacsak nem éppen ezért, vagy ennek hátterében és nem vállalása okán távozott most legutóbb az egyik közteres?

Szóval ez az uralkodó jelenség itt Ócsán.  Ehhez keres munkatársat a hivatal. Ezért hirdet állást újfent közterület-felügyelőnek az Ócsai Polgármesteri Hivatal

Egyébként a közterület-felügyelőket folyamatosan képezik, 500 órás tanfolyami keretek közt. A képzés 150 ezer forint, de vizsgadíjjal 280 ezerre rúg. Van úgy, hogy az önkormányzat maga küld és fizet be embereket a képzésre, azért, hogy legyen alkalmazottja. Ócsán sem ismeretlen ez. Kérdés, hogy a városvezetés talál-e erre magának megfelelő személyt, akinek ezt a költségvetésből ezt a tanfolyamot rendeznék.

*

8 megjegyzés:

  1. Kedves Lacus! Megtennéd, hogy leszállnál a polgárőrségről! Nem gondolom, hogy a világ összes problémáját a polgárőrség hivatott megoldani! További jó pereskedést Neked! :)

    VálaszTörlés
  2. Tibcsi, megtennéd, hogy leszállsz rólam? Nem foglalkoznál inkább a családoddal? Esetleg elmehetnél valahova dolgozni, nem gondolod?

    VálaszTörlés
  3. Veled sem mentünk sokra Tibi! Felejts el a bíróságot. Legközelebb nem lesz aki ügyvédi hátteret adjon neked Maradj csendbe és örülj, hogy nem kellett fizetned. Magad úgy járatod le ahogy akarod, mást ne rángass ebbe!

    VálaszTörlés
  4. Lacus! Egy ilyen sztoriban valakinek fizetni kell! Te írtad, hogy én nem fizetek. Akkor valószínűleg Te fogsz fizetni. Mellesleg, egyre többet hibázol! Ez a Te helyzetedben nem megengedhető! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon boldog születésnapot kívánok a Ritának.

    VálaszTörlés
  6. Na ne szórakozzá má itten Lacus, me kapsz a pofádra.
    Mi az, hogy csak a szemét maradt, hogy száradna a chips a szádra.
    Há az értelmiség az smafu?
    Kő má megint nagy bejelentés, meg leleplezés?

    VálaszTörlés
  7. Szia! Köszönöm, hogy írtál nekem, örülök, hogy ilyen fontosnak tartod a barátságunkat, hogy itt is keresel. A szeretet lengje körül minden léptedet. Köszi. Szia.

    VálaszTörlés
  8. Ne baszurgáljátok a Tibit! . Nem belőletek él. Ő bizony dolgozik A városvezetőnek áll szolgálatában rendezvénybiztosítóként. Aztán még ott az önkéntes tűzoltóság parancsnokság a nyakán és az internet őrzése. Ő a parancsnok. Ezért fizetik meg. Ez a munkája.

    VálaszTörlés