2015. november 9., hétfő

Bukodi több mint négy éve hatalmas fejlődést igért Ócsának - végül nem teljesült ( - az baj, ha nincs jó vezetés)

Hol a hiba, és mi a baj a várost illetően? Ma arra keressük a választ, miért akadt meg Ócsán a beígért fejlődés.

2011-ben Bukodi Károly, Ócsa polgármestere telekürtölte a sajtót, miszerint: "Városunk legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt állunk.''

http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/2/1/7/_/217821_711776152_big.JPGAzóta több mint négy év és egy választási ciklus telte el, de a kiugró fejlődés, a legújabb-kori történelmi esemény, a  hatalmas fejlesztések valahogy elmaradtak. 

Ócsa városképe ma sem lett másabb, vagy szebb, mit volt azelőtt. 

2015-ben, vagyis jelenünkig egyetlen méter kerékpárút nem épült, az utcakép mintsem változott, arculat is maradt a régi. A város látható fejlesztése, a fejlődés valahol megállt. Csupán annyira tellett, amire kormányzati és Eu-s szinten támogatást adtak. Mindez persze nem tette jobbá, élhetőbbé, vagy vonzóbbá a várost. A külcsín maradt a régi.

Az Index egyenesági kudarcról számol be már 2014-ben. És lássuk be némileg igaza van. 

Alsópakony továbbra is a város problémás területe. Az ott élők körülményei alig javultak. Az infrastruktúra szinte semmit nem változott. Még az alapígéretek sem teljesültek.  

http://img.pestmegye.com/2011/08/kovacs-sajtaj_20110818232727_67.jpg
A sajtótájékoztató megtekinthető itt:
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és Szaló Péter a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár Ócsán  Bukodi Károly polgármester, Horváth Tamás alpolgármester és Horváth Zoltán főépítész társaságában közösen tartott sajtótájékoztatóján az alábbi ígéret hangzottak el:

"Az első nyolcvan ház megépítéséhez a kormány által kijelölt beruházó vállalja a szükséges infrastruktúra kialakítását (közművek, utak), Alsópakony és Ócsa-vasútállomás között kerékpárút létesítését, valamint egy két kilométer hosszúságú út és egy buszforduló építését Alsópakony településrészen. Segíti továbbá - akár EU-s pályázati forrás felhasználásával - bölcsőde építését és a Baross utcai óvoda bővítését."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBUq__R-ot37CH68VM82kcVlJUA94pApUGms_B_ahiJsiypQppoaCIzdKI5LJBVEMiphyphenhyphen7AlS9wSFmsbQf6pAcZligCP1N0jQ5UUWn07556xwWPas4HGFuRUHNu3P1Irozey4x6tlG87I/s1600/SSA41420.JPG
Fele sem lett igaz
Mindebből az amúgy is szükséges bölcsőde építése és a Baross utcai óvoda bővítése valósult meg külső pályázati források támogatásával, de a város több milliós hozzájárulásával.  A bölcsőde is csupán a kibővített udvarának rovására, és helyfoglalásának kárára jött létre, csökkentve ezzel a korábbi játszóudvar nagyságát. Ráadásul a két épület közti közvetlen összeköttetést nem terveztek, így a napi ételféleségeket a gazdasági bejárati részen a nyílt udvaron át kell vinni a bölcsődések számára. 

A kibővített óvodás gyerekek részére azonban kisebb udvari terület jut ma, mint volt korábban elérhető a kevesebb gyerek számára.  Az épületegyüttes Baross utcai szakaszán az utcakép nem változott. A bejárat előtt egyetlen egy parkoló nem került kiépítésre. A reggeli időben az épület előtti földsávra leálló autósok rendezetlensége naponta közlekedési zavart okoz adott időben. 

A vasútállomásra vezető kerékpárút pedig csak mese volt, és hazugság lett belőle. Ugyanígy jártak ezzel az alsópakonyiak is, hiszen az ő bejutásukat segítette volna a szolgáltatások nélküli területről. Szintén ez mondható el a megvalósulatlan buszfordulóról is.  Mindezzel a közlekedés színvonalának javulása maradt el a várost illetően.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvLAQmfAFwPhReq0rrgw6rG6xmUY9MzrjXbbzrmQ5mU4pD4Qe9-Gs2bCavw2csjy4BgB3mVGaShgVJxxop_2-LZgrHKAgrAS0LH_2xjhu29K_qbnCi4Gt91mvp7KPHKIrMDDT4YS4xOJ4/s1600/SSA40911.JPG
Akár napjainkban - ma, vagyis 2015-ben is készülhetett volna ez a felvétel, mert változatlan a kép

http://richpoi.com/plugins/content/images/icon/11211_ocsa-ikon.jpgEz bizony a város legújabb kori történelmének nem a sikere. A nagy fejlődés bizony elmaradt. Az alsópakonyi beruházás és a mögöttes tartalom hiányossága továbbra is áll, vagyis semmiféle szenzációról, vagy sikertörténetről nem beszélhetünk Ócsát illetően.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_hp7g1TbXSfXvw6YQ0_QVH001QGQnx2nIcrUbB6tmzN8y_d41ybDe3WMjF3Mu911binOEGPqiXHGT3zXS-4ytR3XzlfUtTiOCJVJHw4vogdFFMujn2dx_PUiNg1cBzpGyR2a1OupWYp8/s1600/SSA41001.JPG
Itt sincs változás
A vasúti átjárók, a buszmegállók, a közterületi csapadékelvezetés, a járdázottság terén nem lelni jelentős változást.  Blogunk minderről folyamatosan beszámolt. Megfelelő kritikai észrevételek mellett képekkel bizonyítva az elmúlt évek tunyaságát és a városvezetői ígéret tartalmatlanságát.

Ócsa legújabb kori történetében még az önkéntes tűzoltóság megalakítása sem vált valóra.  A városvezetés a helyi polgárőrség vezetőjének közreműködésével sem járt sikerrel ez ügyben. A hirtelen fellángolt toborzást követő több mint egy év távlatában sem jött létre a működőképes egység. 

Mindezek szerint Ócsa csupán a  ígéret földje maradt, mert a szavakat nem követték valós tettek. Az elhangzottak valóban csak ígérgetések maradtak

https://i.ytimg.com/vi/Kl3wCC0jM2U/hqdefault.jpg
Közpénzen Skóciába - oda-vissza ( - ez a lényeg)
Előbb fordítottak figyelmet és költöttek a székelyföldi (ozorai), és a testvérvárosi kapcsolatokra, mint a városon belüli visszásságok felszámolására.

Aztán a polgármester inkább a focira koncentrált. Az elmúlt évek során annyi pénzt pumpáltak Ócsán is a labdajáték eme formájába (focira), hogy abból rendezni lehetett volna az áldatlan közállapotok nagy részét. 

Ezek közt legalább belefért volna a Falu Tamás utca rendezése, sávszélesítése, vízelvezetése, a buszmegállók öblösítése, a várók kialakítása. 

Vagy legalább az egyik vasúti átjáró előírásoknak megfelelő kialakítása, biztonságossá tétele.  De, nem ez történt. Mindezek fejlesztése elmaradt. 

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10636372_1553669548181408_3772779399455737176_o.jpg
A polgármester csapat, a képviselői testület gerince ( - az egyik legrosszabb összeállítás)

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRO227HrENm4n5h_9KlpTRbcNjp5EwKoI_3zpGTnA3c9E0R9_KiVgA polgármesteri csapat inkább az önkormányzati alapokon nyugvó egyesületi használatban álló sportpályába, és az MLSZ-grundfoci programjába fektette a város pénzének egy részét. Ezek a fejlesztések azonban nem a lakosság egészének szánt beruházások voltak, inkább csak a maguk és mások szórakozásának, vagy hobbijának kielégítésére jók. Az iskolai foci soha nem pótolja az Egészségházból hiányzó nőgyógyászati szakrendelést, a hiányzó buszjáratokat, a járdákat, vagy a megállókat. 

Az Ócsa Sportegyesületbe fektetett milliókból nem lesz kerékpár út és nem rendeződik a vasúti átjáró kérdése. Ettől nem indul meg az ipar, és nem lesz fejlődés.

Orbán Viktor után szabadon:

Arról van szó, hogy Ócsán azért fontos az ipari park (léte, vagy nem léte,) létesítése mert az autóút önmagában nem teremt munkahelyet, csak lehetőséget ad;  - ahhoz jó városvezetés, a vállalkozásokat támogató polgármester, jó testület, jó helyi politika is kell, valamint kell egy együttműködés a kormánnyal. 

http://bbj.hu/images2/201412/articlejpg_20141215082212725.jpg
Ócsa meg egyre rosszabbul teljesít
Orbán Viktor azt mondta: a következő időszakban minden település sikere azon múlik, hogy vannak-e ötletei, vannak-e derék, kipróbált, bizonyított, választott vezetői és ezek a vezetők ki tudnak-e alakítani együttműködést a kormányzattal. Ha ezek együtt vannak, akkor ezek a települések a következő néhány évben rohamosan fejlődnek majd - jelentette ki.

Vagyis teljesen mindegy, hogy mit nyilatkozik valaki, ha közben potenciátlan és nem képes a saját maga által hangoztatottakat betartani vagy megvalósítani. Azaz a saját mércéjét megugrani, avagy a saját árnyékából kilépni. 

Ócsa jelenleg ebben a felvilágosulatlan árnyban tévelyeg a valós fejlődés és a jobb lét helyett.

*

4 megjegyzés:

  1. Siker siker hátán
    A városvezető fejlődik, mert neki jár az új autó, igaz korábban, még beérte egy laptoppal is.
    Arra már gondolni sem merek, mi lesz a következő kívánsága, ha esetleg megint őt kívánja megszavazni a nagyérdemű.
    Egyébként szívesen Károly, használja egészséggel!

    VálaszTörlés
  2. Ez az új kamuneved folak? Nevetséges vagy. A bíróságon nem a Józsinak kéne állni és szipogni, mint beszari kisgyerek: A Bukodi felel az egészért. Ez nem barátság kérdése. Ez szemétség.

    VálaszTörlés
  3. Biztosíthatlak róla, hogy a név mögött nem folak rejtőzik.
    Mellesleg, ha Ő nevetséges, akkor mi a véleményed arról, aki közpénzen játssza a műmájert?

    VálaszTörlés
  4. Nem sír a Józsi, csak próbál jól kijönni az egészből. Különben fellebbezett, és megy tovább. Tudja, hogy gáz az egész. Nem így gondolta. Behúzták. Így alakult, végigcsinálja. A védelmén túl többet nem tudnak rendezni. A választott utat neki kell bejárni. Felesleges beleszólni. Tudol segíteni, itt a helyed. Ha nem, ne gáncsoskodj.

    VálaszTörlés