2024. február 23., péntek

Bukodi Ócsája minden, csak nem a fejlődés példaképe, és nem a béke, a nyugalom városa - hazugság és bűn

 Perutek János nem rossz gyerek.  A fradiba járt le a birkozókhoz edzésre, ott ismertem meg. Nem ez volt a sportága, de jött, mozgott. Hát persze, hogy jobboldali lett.

Szinte mindennel próbálkozott már. Celebként a The Voice című tehetségkutató után az Éjjel-Nappal Budapest műsorában tűnt fel Perutek.  Peru, már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy jelentkezik az Éjjel-Nappal Budapestbe

Most itt bukkant fel Ócsán, hiszen ide költözött. Ócsa polgármestere mostanság meg rendre lekéri az újonnan beköltözők nevét és címadatait, hogy azokat felkeresvén kapcsolatot teremtve szimpátiát keltsen magát illetően, amihez viszi a város csomagját, azt a közpénzes ajándékot, amit úgy ad át, mintha azt maga intézve adná.  Vagyis a közpénzt a maga javára, hasznára fordítja az önreklámozással.  

Megtévesztés Ócsán  - a polgármester úgy jár el, mintha az ő ajándéka lenne az üdvözlégy

Így került az újonnan beköltöző Peruhoz, aki nyeretlenként szerette volna viszonozni a „polgármesteri kedveskedést”.  Így született meg az a riport, ami a suta fideszes polgármester fényezését szolgálta.  

Bukodi kihasználva Peru adta lehetőséget és annak jobboldaliságát, valamint ócsai zöldfülűségét, rendesen behazudta magát a képletbe.  Bukodi Károly, Ócsa polgármestere szerint: megyünk előre.

Peru felvezet és hallgat, Bukodi mesél és hazudik  -  lényeg a polgármester polírozása

Perutek mindezek után úgy mutatta be Ócsát, mint egy nyugodt, fejlődő kisvárost.  Nos, mindezekből alig igaz valami.  A fejlődés az elmúlt 3 ciklus alatt szinte leállt. Csupán a kötelező kormányprogramban foglaltak valósultak meg.  Bukodi 2014-s választási ígéretei ugyanúgy nem teljesültek, mint ahogy a beharangozott Alsópakony-Ócsa kerékpárút sem. 

Perutek mindezzel nem volt, nem lehetett tisztában, mivel a Bukdit úgy vázolta, mint aki  2010 óta fáradhatatlanul azon tevékenykedik, miként lehetne még jobbá, még élhetőbbé tenni a kisvárost”.  Ez azonban nem sikert neki, mert Bukodi elszórta a pénz az olyan mutyik során, (MÁV parkoló építési hulladék beásásával okozott kártétel, a TSZ-iroda milliónyi károkozása, vagy az Oxyfa-ültetvény szintúgy több milliós vesztesége, azaz károkozása,)  amik nem csak gátolták a fejlődést és a pályázatokra fordítható önrészek letételét, hanem konkrétan visszavetette a fejlődést. Így nem valósulhatott meg számos olyan beruházás, mely a szomszédos települések képesek voltak véghez vinni.  Ócsa vagyonvesztése és eladósodása (hitelkerete) csak növekedett annak ellenére, hogy Bukodinak volt pofája a kommunális-adó kivetésének terhével sújtani a lakosságot.

Peru ennek ellenére igyekezett fényesre vikszelni a Ócsa fideszes polgármesterét úgy, hogy a műsorra valós háttéranyaggal, felkészültséggel nem rendelkezett, csak a polgármesteri maszlagot vette és adta elő, ráerősítve Bukodi nagyotmondásra.

Perutek nem rosszindulatú ember.  Bukodi ócsai ajándéka olyan volt Peru számára, mint trójaiaknak a görögök falova.  Perutek beengedte, befogadta és Bukodi behálózva, megetette a készületlenségében tudatlan riportert.  Így nem is lett ebből más, mint egy kampány előtti felvezetés, amolyan személyi vikszelés.  Ez került rögzítésre és lejátszásra a Fidesz legnagyobb örömére.

Persze ennek a valósághoz annyi köze, mint ahogy Bukodi állításai az orvosi ügyelet vs BÉKE fóruma tárgyában általa előadottak. 

Az sem vált igazzá, hogy Ócsa  „nyugalmat, harmóniát”  áraszt, amiért állítólag Bukodi dolgozott meg;  -   „nem kevés munkával jár". 

Az állítólagosan békés, nyugodt Ócsán többen végignézik az ájultra verést - senki nem fékezi-, akadályozza meg 

És,  hogy mennyire igazunk van, amikor a Pesti Srácos Perutek és az ócsai Bukodi előadását elemezzük, az élet hozta bizonyíték adja rá a csattanós választ:  Fejberúgta és ájultra verte lánya iskolatársát egy ócsai nő.   Bukodi Károly, Ócsa polgármestere: megyünk előre


Valóban ez lenne Bukodi hozadéka? Ezt teremtette tízen éves polgármestersége? Ezen dolgozott Peutek szerint?  Ez lenne az a kisvárosi hangulat, amit közösen előadtak?  Ezt preferálták?  

Kár Peruért, mert jobbat érdemelt volna, mintsem ezt a szélhámos megtévesztést.  Kár volt magát Ócsán beégetni Bukodi nyalogatása által. 

Bukodiról és „Ócsáról is igen sok érdekességet megtudhatnak  blogunk által.  Ajánlom az ideköltöző Perutek Jánosnak is az utánajárást, a körültekintő tájékozódást, az olvasást.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése