2024. február 26., hétfő

A simlisség továbbra is simlisség marad - így kommunikál Ócsa polgármestere ( - mi az igazság, és hova a pénz)

 Bukodi polgármesterségét eddig (is) sok sötét ügy, átláthatatlan pénzügyi manőver tarkította.  

Ne felejtsük el, hogy máig kimutathatatlanul összemosva, így gyakorlatilag elszámolatlanul költi el a kommunális-adóbefizetéseinket a költségvetés keretében. Ez a pénz így nem a kommuna céljainak érdekében, hanem a testület élén álló polgármester sajátos elképzelései szerint kerül felhasználásra.

Ezzel nem a lakóközösséget, hanem a saját elcseszett célkitűzéseit, vagy éppenséggel a rosszul felhasznált költségvetés hiányát csökkenti.  Mindez persze nem érdeke a lakosságnak, mivel számos önkormányzati hatáskörbe tartozó fejlesztési deficit van a városvezetés számláján. 

Azt sem szabad ekkor elfelejteni, hogy eléggé összeférhetetlen mód úgy fizették és támogatták Horváth Tamás alpolgármesterségét, hogy közben főállású gimnáziumi tanárként munkaszerződéses foglalkoztatás keretében volt alkalmazva.  Alpolgármesterként törvényi rendelkezés értelmében nem vállalhatott volna állás a hivatali kötelezettsége mellett, mert ez összeférhetetlen, amit neki, vagy a testületnek kellett volna jelezni.  Mindezzel persze a polgármester, a jegyző és a képviselők is tisztában voltak, de mind lapítottak, ahogy a fideszes vezetésű Kormányhivatal is. Így Ócsa város költségvetését úgy károsították meg, hogy a gimnáziumban munkát vállaló ott dolgozó alpolgármesternek a költségvetésből is kifizették, odaadták a törvényben meghatározott közpénzes juttatását, miközben a gimnáziumban dolgozott tanárként.  A két pozíció egyidejű és párhuzamos betöltése kettős foglalkoztatással járt, ami nem csak megingatta a közbizalmat, hanem költségvetési pénzeket is elvont vagy éppenséggel csalt ki a városból.  Ez egyfajta károkozás, amolyan költségvetési csalás, amennyiben a törvényben meghatározott összeférhetetlenségi szabályok megvalósulnak. Ennek tényét azonban az előírt kötelezettség szerint nem jelentették ezzel a megállapítás elmaradt és a Kormányhivatal sem lépett.  Az alpolgármesternek kifizetett és felhasznált pénz jelentős többletterhet jelentett Ócsa város költségvetésének.  

Ez is egy olyan simlisség, amit nem felejthet Ócsa népe.

Hasonló simlis ügy volt a MÁV-parkoló építési hulladékainak önkormányzati teleken ingyenesen történő engedélyezett elhelyezése, aminek nyomán azt törvénysértő mód eltüntetni próbálkozva beásták, majd amikor ez kiderült, akkor a város pénzén azt elszállíttatták, miközben az ide fuvarozó alvállalkozó az Eu-s projekt keretében kiépítendő beruházást végzőtől az építési törmelékek után a fuvardíjat megkapta.   Ezzel szintén az itt élő emberek, Ócsa költségvetés károsult.

Az Oxy-fa ültetvény polgármesteri kezdeményezésével, a TSZ-iroda drága megvásárlásával, lerohasztásával, majd elbontásával szintén több, akár százmilliót meghaladó kártételt okoztak a költségvetési kifizetésekkel a városnak.  A simlisség, a közpénzes manőverezés mindvégig jelen volt a kifizetések mögött, úgy, hogy közben Ócsa ezek hasznát nem látta. 

Sőt az említett esetek rendre csak kárára voltak, mivel a kifizetésekkel a város lakossága vagyont vesztett, kárt szenvedett.

Ezek után most itt egy újabb kétes történet,. amiről a polgármester valahogy nem komplett mód kommunikált.  Ez pedig ismét a gimnáziumhoz vezet minket. 


 2023 november 7.-n a város polgármester közösségi oldalán bejelenti: "Megérkezett az a 100 m² térkő az Ócsai Bolyai János Gimnáziumba, amelyből a két épület között megsüllyedt rész, valamint a kerékpártoló kerül megújításra."  

Majd idén február 14.-n visszautalva a november 7.-i posztban foglalt térkövekre, azt közli: "Így készült el ez a picike udvar a Ócsai Bolyai János Gimnáziumban. " 

Eddig ez még mondhatni, rendben is lenne. Csak éppenséggel azt nem közölte a polgármester, hogy mindez mögött a Monori Tankerületi Központ áll, aki 284.080,- Ft értékben fizetett a Spák Józsi elnökölte gimnáziumi alapítványnak (Dr. Pártos Lóránt Alapítvány) 100 nm Citytop kombi szürke térkövet.   

A polgármester e-hó 14.-n ennek a felhasználásról, mint lerakásáról számolt be úgy, mintha ez a maga és László Rózsa igazgató jósága lenne a Wienerberger Magyarország mellett, egy szót nem ejtve arról, hogy erre a Tankerület közpénzt adományozott.  Valójában így nem is az önkormányzat, hanem a Monori Tankerületi Központ állta a térkövezést, amit Bukodi a maga módján propagált. 

Ez az a szemfényvesztő simlisség ami hiteltelenné és hihetetlenné teszi Ócsa polgármesterét.  

Ezért időszerű a váltás és az elmúlt évtized feltáró átvilágítása.  Ócsa lakossága megérdemli az igazságot.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése