2020. február 16., vasárnap

Soha nem tudhatod, hogy megosztó bejegyzéssel mikor kibe rúgsz bele - egy csapodár közösségi vagdalódzása

Címzetes polgárőre a városnak az Országos Polgárőr Szövetség és a Pest Megyei Polgárőr Szövetségnek, rendszeres közösségi megosztója kisvárosunknak. 

Nem is a hova igazodás, és a megosztás az ami igazán kifejezi az ember jellemét, függetlenül a kórelőzményektől, hanem az a mit mellékel hozzá.  

Csakhogy értsük: "Már kezd a hócipőm tele lenni ezzel a @rva nagy székelységgel! Ők mitől magyarabbak, mint az aki itt született?"  - elvégre a stílus maga az ember.
 
Ezzel szemben a Bukodi Károly Ócsa polgármesterének közösségi oldalán ez olvasható:  "A Bolyai János Gimnázium - Ócsa diákjainak színvonalas műsorával és Péter Szabó Szilvia fantasztikus koncertjével ünnepeltünk a Magyar Kultúra Napján. Imre Puskás barátomnak gratulálok a kitüntető díjhoz." 
 
Bukodi Károly polgármester közösségi megosztása az eseményről.

 Most nem kívánok itt azzal foglalkozni, hogy a polgármester miként ismeri el, és tünteti ki a sörfociban elismert haverját a városi elismeréssel.  Ez már megszokott haveri focista gárda kapcsán, hiszen képesek voltak a bíráságig vinni a tornatermi randalírozást a foci kapcsán. Ez volt az a birtokháborítási per, amin kicsit elcsúsztak, de sebaj, mert azóta is a foci viszi a prímet, ahogy a közpénzt is, legyen az támogatás, vagy ügyvédi költség.

Puskás Imre mindvégig a polgármester oldalán állt, vele focizott akkor is, amikor még alpolgármesterként és egyszerű itt élőként rúgták együtt a bőrt. Mondhatni haveri kapcsolatba kerültek ezért hát most megérett a baráti elismerésre.

Most ezt hagyjuk is, mert ebben a történetben nem ez a lényeg, ahogy az sem, hogy Puskás Imre valójában mit tett a helyi kultúráért.  Ne firtassuk...

Híradás az önkormányzat lapjából, az Ócsai Kisbíróból - a polgármester és a polgárőri meghatározás szerinti @nagy székely

Puskás Imre nem itt született, hanem az elcsatolt részen. Van aki románnak, más külhonba szakadt hazánk fiának tartja, más meg csak úgy titulálja, ahogy a kifakadó polgárőr: "@rva nagy székely".

És ez a lényeg. Az, ahogy a niedrmülleri elkorcsosultság előjön a származás, a hovatartozás, vagyis a faji megkülönböztetés alapján. Mert ha székely, akkor az más, az nem a mi fajtánk, hanem a @rva nagy" hazafiasság jelképe.  

Ez nem a polgárőr gyűlölködve fröcsögős oldalának bejegyzései
Nem tudom, mi kell még ahhoz, hogy valaki megértse a személyiségi jogokat, a másokhoz való viszonyulást, az emberi  tisztességet. Azt, hogy nem degradálhatjuk le a másikat csak úgy, mert az nem jön be nekem, vagy mert az másként él, gondolkodik.  

Ha valaki templomba jár Te meg ateista vagy, attól még lehetnél rendes. Az sem számít, ha más a politikai nézeted, vagy egykoron az elnyomó hatalmat szolgáltad, hiszen nem a múltbeli párttagságod, vagy mostani pártvonzódásod szerint ítélkezünk, hanem a viselkedésed, a megnyilvánulásaid alapján, Mert miként élsz, ahogy ítélsz, úgy ítélnek meg téged is. 

Ez olyan mint az adjon Isten és a válasz rá a fogadj Isten. Az áldás és békesség a keresztényeknél. Ha ezt nem is érti vagy érted akkor legyen előtted, hogy az ateisták és az elvtársak is köszöntek egymásnak a maguk módján. Ott volt az erőt egészséget elvtársak, amire meg volt az adott sablon válaszod. 

Most, hogy nincs előírás, csak a tisztesség ezzel már nem tudsz mit kezdeni érthető okokból.  Ettől függetlenül azért lehetne valami jó modor még összeszedni, akkor is, ha már túl vagy azon a koron, hogy okulj, de legalább a saját hibádból tanuld meg, hogy nem lehet csak úgy büntetlenül lekicsinyíteni, lenézni, vagy megbántani a másikat.  A székely is ember és nem is akármilyen.  

Fogad el ezt akkor is, ha nem értesz egyet az elismerő kitüntessél, a focival, a rendszerrel és a kormánypárttal.  

Legalább ne legyél bunkó, mert hogy fogsz és fognak mindezek után mások vagy éppen egymás a szemébe nézni?

*

2 megjegyzés:

  1. Emericus egy igazi jó barát.Ha enni hívták, mindig és mindenhol evett, ha kínálták ivott is.Mindig pohárból ivott, na jó, néha üvegből is de soha nem hordóból, vagy dézsából.Városi Vigasságon soha nem volt seggrészeg, négykézláb sem mászkált mint Ócsa egykori éles elméjű alkesz vezetője.Mondhatni az egyik legjobb ivócimbora.Jó pártkatona,a szónoklatnál sem hátrány a jól izmolt hosszú lucskos nyelv.Nagyon értelmesen néz, kultúráltan bólogat, és nincs az amit meg ne szavazna.Nagy értéket képvisel, egy igazi kultúrlény, habár még nem érte el az ócsai elit szintjét.

    VálaszTörlés
  2. Szerinted a pór nép tudja, hogy kit takar Emericus? Ezt még talán az agyonművelt, de diplomáját felmutatni nem tudó OMÉR villamosmérnök sem tudhatja. Pedig ha ez sem jön rá, ki a nevesített a latin nagyság, akkor az egyszerű polgár hogyan?

    VálaszTörlés