2020. február 11., kedd

A választások előtt hazug propagandával felújítást ígérni, majd megszüntetni könnyebb, mint megépíteni - játszótér

A választások előtt tele lett a gatya, mikor megcsapta a ciklusának végét érő polgármestert a változások szele.

Neki is állt mozgósítani akit csak tudott.  A korábbi idők ellenzékijeként számon tartott volt ellenzéki polgármester-jelölt egykori jobbikos parlamenti képviselőnek készülő, azóta már leköszönő helyi- és megyei elnököt, a ma autószerelőként dolgozó korábbi politikustól az önkormányzat által segített edző-, sportvezetőn át  a haverokat, akit lehetett megszólaltatott és a Facebookon nyilatkoztatta önmaga dicsőítésére.  

Csak a polgárőrszervezet és a volt Mádenciás széltoló karácsonyi nem szállt be a méltatásba.  

A lényeg azonban nem is ez, hanem maga a kampány során kifejtette álságos tevékenység, az évekig elhúzódó semmittevés jó színben való bemutatása számított. Ezt bizony nagyon ki kellett kozmetikázni, hogy az emberek bevegyék.  

A végén azért mégis csak sikerült.

A polgármester ponyvaregénye meghozta a maga gyümölcsét. 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKhSmaS2ayPvf7rMCj3-oWx3HrhyphenhyphenQP1swurFXeCAX8yA4eo7aBm2edWLrpNHp379LOspddWX3c5e1navwe43OFBkHJOd3-IycCu0a3hI2AyPsqUehWME90_1W-bxeWijkt1Awrj8kofkw/s1600/Milleniumi+j%25C3%25A1tsz%25C5%2591t%25C3%25A9r.jpg

A megszüntetett játszótérre kifeszített molinó azóta már lekerült, az átadási határidő pedig rég lejárt, de érdemben semmi nem történt azon kívül, hogy a játékokat leszerelték, a kerítést megbontották és a gödröt feltöltötték.  

De minek is ha nem folytatják?  Miért nem maradhatott addig a régi, amíg az új sorsa kétséges? Miért kellett az embereket becsapni, az anyákat és a gyereket kizárni ebből és erről a térről? 

Egy polgármester választás megér ekkora hitelvesztést? 

Azóta csak a linkelés folyik.  Az eredetileg meghirdetett átadás időpontjának meg nem valósulásáról senki nem beszél.  

A polgármestert kérdezve, összevissza beszél.  Egyszer azt mondta, hogy ülepedik a föld.  Máskor meg azt, hogy tervezés alatt.   

Csak azt nem mondta még el senkinek, hogy mi alapján ígérték meg az embereknek, hogy ez tavaly októberre átadásra fog kerülni?  Nem gondolták végig, Nem volt megtervezve? Nem csak választási propaganda volt?  Miként lehet így hivatalt, önkormányzatot, vagy éppen várost vezetni?  

Úgy látszik Ócsán könnyebb  az embereket megvezetni, mint egy Ócsáért ténykedő ellenzéki képviselőt bejuttatni.  Az alpolgármesterről nem is beszélve, mert abba aztán már igazán nincs beleszólása az embereknek.  

Itt ez a demokrácia.  (Mert nem a második legtöbbet kapott jelölt kerül automatikusan a választói akarat szerint a pozícióba, hanem a nyertes által kiválasztott bárki, akit a mögöttes testületi többsége megszavaz a polgármesternek.)

Szóval akkor amikor a választók még hittek a játszótér felújításban és a kiplakátolt hivatalosan megjelölt átadási időben, akkor ebben a hitben szavaztak és választották vissza azt az embert, aki ma azt mondja, hogy fogalma sincs mikor lesz abból a szétbombázott helyből újra játszótér.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKp6fkjmBAeSpZAHBFxwN41tHE-PA2TV_Eiwg6vWUG9KMpWrnCD5Wz7YeGg_JL14ZTIC0ETsGxcVgrpGYN-jp8a9vcz-TdNgKRv0nZ7wv9h63NN20Ed4RMax5dRaBRp1puE4wdOOC1izcr/s1600/S3600163.JPG

Ahogy tavaly is, úgy a  legutóbbi fogadóórán ismét feltették neki ezzel kapcsolatosan a kérdést, amire azt válaszolta, hogy "a játszótér megépítése az első félévben várható. Ennél pontosabb dátumot most nem tudok mondani."  

Vagyis fogalma sincs, ami a korábban beígértek figyelembevételével egyenlő a hazugsággal.  A kérdés már csak az, hogy mikor is mondott igazat valójában és mikor hazudott?  Mert az ismertek alapján a korábbi és a jelen vallomásai nem stimmelnek, azaz nem egyeznek.

A bontásból látható, hogy az egykori játékokat tönkretették, azt így sem újratelepíteni, sem megmenteni nem lehet már - pedig lett volna rá még igény, és helyet is találtunk volna hozzá

Jelen polgármesteri értelmezés szerint a tavasszal biztosan nem fog ott játszani senki, ahol egykoron még adott volt ez a lehetőség.  A választások kampánya azonban tönkretette azt a szűkös lehetőséget is, amit ez a kiöblösödés biztosított.  Ma csak az otthagyott földkupac és  nagy semmi tátong a kamerába.  

Játszótér ebből a polgármester szerint jó, ha a nyárra, ahogy Ő fogalmazott az első félévben, vagyis az eredetileg megígérthez képest több mint fél- egyéves csúszással, ha kész lesz.  

Még szerencse, hogy Ócsán nincs ellenzék. Nincs egy olyan érdek-képviseleti, egyesület, vagy szülő érdekvédelmi csoportosulás, mely az itt élőket képviselné.  
Így marad a napsütés és az, ami van, vagyis minden a régiben, tovább a hallgatás.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése