2019. május 15., szerda

Nem fogja elhinni - Alsónémedi igen, de Bukodi és Szűcs városa nem kap ingyen Wifit ( - ott másképp csinálják)

Alsónémeditől Veresegyházig 63 település nyert a WiFi4EU elnevezésű uniós finanszírozási program keretében, azonban Ócsa nincs a listán. 

https://www.napi.hu/fototar/fototar/201807/orig/image1531826936.jpg/780/Nem tudom miként teszik, de amikor valami jó történik, mindig Alsónémedi, Bugyi és mások kerülnek előtéreb, Ócsa pedig rendre kimarad. Nem tudom elképzelni, hogy Szűcs Lajos tanyája, a Bukodi-Horváth páros vezette Ócsa hogy képes ezekből rendre kimaradni. Mintha direkt csinálnák, nehogy előrébb haladjunk, vagy fejlődjünk is valamennyit a környező településekhez igazodba. 

Ócsa városvezetése, és a mögöttes politikai háttérhatalom olyan jól sáfárkodik a helybéliek adójával, hogy abból szinte semmit sem képesek elérni úgy, mint másutt. Volt már csatornaprogram, tanyafejlesztési program, és sorolhatnánk a végtelenségig azokat a pályázati lehetőségeket, amik mindig csak másutt valósulhattak meg, Ócsát messze elkerülve. De minek is mondanánk, amikor az önkormányzati sikertelenség önmagáért beszél.

Az adatbázis alapja az EU pályázati portálon található nyertesek adatai. (Ennek a forrása pedig a Miniszterelnökség kormányzati pályázati oldala, a palyazat.gov.hu, egész pontosan ez az aloldal: https://www.palyazat.gov.hu/tamogatott_projektkereso – a szerk.) Hogy miért fontos ez? Számításunk szerint 2007 és 2015 között 9228 milliárd forint érkezett Magyarországra az Európai Uniótól gazdasági-társadalmi felzárkóztatás céljára. (A grafikonból kiolvasható, és levezethető, hogy Ócsa mikor és mennyi Eu-s támogatást tudott befogni. 2011 óta egyre kevesebbet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése