2019. május 3., péntek

A polgárőrség vezetője megtalálta a megoldást - akár a focira szánt támogatás egy részéből kijönne az útjavítás

Ócsa város polgárőrségének prominens vezetője hívta fel a figyelmet a várost terhelő azon problémára, amit a közútjainkon magunk is napjában tapasztalhatunk.

Nem másról van itt szó, mint az útjaink hibáiról. Pontosabban azokról a kátyúkról, amik immáron hosszú hónapok óta egyre csak bővülnek és szélesednek.


Rossznyelvek szerint azért ebben is van valami jó, mivel ezen a téren legalább valami fejlődés látható Ócsán.

Valóban, de a többségi közlekedők szerint inkább a közlekedés gyarapodjon, a járdahálózat bővüljön és ne a kátyúk száma, vagy nagysága. 

A probléma tehát többeket is foglalkoztat vagy éppen megoszt.  

Ez alól a polgárőrség sem kivétel. A jól ismert elnökhelyettes maga mutatott rá közösségi oldalán az önkormányzat tehetetlenségére, amikor egyfajta megoldást próbált vázolni. Megosztása arról szól, hogy Pécs városában  50 kátyút 105 ezer forintból sikerült betömni.


Mindezt az ATV-s megosztásból teszi közzé és tudatja az emberekkel az ócsai polgárőr. Ahogy a híradásból kiderül, a Kétfarkú Kutyapárt önkényes akciója eredményes volt.  A példa kapcsán az is kiderül, hogy egy kátyú befoltozása valamivel több, mint 2 ezer forintba volt.  Tehát ha Ócsán közel száz kátyúval számolunk, akkor az sacc/kb 210 ezer forintból kijönne. 

Tovább görgetve a dolgot: - ha ezen elhüledezik valaki, akkor vagy a kétfarkúak hamisak, vagy Ócsán túl nagyok a hibák. A kétfarkúak politikai akciója persze sokak által megkérdőjelezhető, de ahogy az emberek ezt osztják, úgy az el is hihető. Ergo, az önkormányzatunk is képes a maga oldalán mellébeszélni és elhitetni az ellenkezőjét annak, amit a polgárőrség egyik elnöke oszt. 

Az azonban mégis csak figyelemreméltó, hogy 200 ezer forintnyi összegből már látható eredmény érhető el az utak állapotát illetően, illetve a kátyúk felszámolását illetően.  

 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/59178160_2345503038850333_7513612613641568256_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=2634d53771e72390ca37c535a0eed503&oe=5D317105

Az sem titok, hogy ennél sokkalta jelentősebb összeget kaptak és vettek fel a helyi önkormányzat képviselői a havi járandóságukon túl a költségvetésből. Így nem csak ők, hanem a két városvezető is külön juttatásban részesült.  Tehát a pénz és a lehetőség meg lett volna az utak javítására még a tél beállta előtt, de ennél előrébb való volt az önkormányzatnak önmaguk jutalmazása. (Szeretném megjegyezni, hogy a költségvetésbe illesztett képviselői és városvezetői különjuttatások igaz nem jutalomként kerülnek kifizetésre, de mivel az SzMSz-ben meghatározott díjazáson felüli tételről van, szó ezért az mégis csak egy olyan külön juttatás, mint a jutalom, csak éppen a kifizetési jogcíme nem az.) Ezen kívül mások is kaptak milliós nagyságrendű támogatást.  A polgármester vezette helyi foci szintén több milliót kap a városi költségvetésből. Vagyis ebből is tellett volna pár százezer forint a kátyúk foltozására. Csakhogy, ez utóbbi nem olyan fontos a városháziaknak, mint a haveri foci.

Akár honnan is nézzük, van min elgondolkodni.
Még akkor is, ha a polgármester a mi autónkkal jár és annak a kátyúba menetele is csak nekünk fáj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése