2019. május 6., hétfő

Újra indult az online fogadóóra - nem hiába választások lesznek ( - ismét fontos vagy, számolnak veled)

Bukodi Károly nem új csibész, ha értik mire gondolok.

Egyik délután megyek az utcán
És látom, nem köszöntök már
Hátam mögött még fütty se szól mint rég
Úgy érzem, elfelejtették

Óh, a régi csibészek nem ismernek engem meg
Nézik, mit nézek, aztán tovább mennek

Közel volt egy grund, mindig ott voltunk
Vagy messze elcsavarogtunk
A kék ég alatt ránksütött a nap
Rágcsáltuk a tökmagokat

Óh, a régi csibészek nem ismernek engem meg
Nézik, mit nézek, aztán tovább mennek
  
Dalszövegek (1969) - Omega (10000 lépés) Régi csibészek


A képen a következők lehetnek: szövegBukodi Károly polgármester számára ismét fontos tényezővé vált az itt élő ember. Legalábbis addig, amíg választók szavazatával befolyásolhatja az önkormányzat vezetését. Ezt pontosan azzal igazolja Bukodi uraság, hogy hosszú évek nemtörődömsége után ismét bevezetésre került a fogadóóra.

Ez egy olyan élő- kapcsolatos "műsor", ahol szimbolizáltan bemutatja a demokratikus elveken alapuló és működő önkormányzatiságot.  Azért csak szimbolikusan, mert erre lett volna lehetősége már az elmúlt években is, de ezzel mindig csak a választások előtti hónapokban élt. Aztán azért is csak amolyan látszatbemutató ez, mert az önkormányzati üléseket is lehetne hasonmód "élőben" közvetíteni, de ennek felvetésétől is úgy elzárkózik, mint a tolvajfélő ember a háza kapujában. 

Már a felvetésre is komoly pénzügyi kihatásokkal reagáltak egykoron, holott az internet világában és a közösségi csatornák nyújtotta szolgáltatás lehetőségei által ez semmibe nem fájna.  A polgármester azonban nem szeretné, ha betekintéssel bírnánk a testület munkájába.  Számára a blog is túl sok(k).

Ezért nem marad más, csak az, amit Ő szab és határoz meg demokrácia címén. Ilyen produktum a fogadóóra is, ahol semmi kellemetlen felvetés nem hangozhat el, mert ahogy régen, azt azonnal provokációnak nyilvánítja és idő előtt bezárja az ablakot.  Ezt tette korábban is, amikor a valódi kérdésfelvetőkre próbálta húzni a vizes lepedőt azzal, hogy szétzilálják a "közvetítést".  Tehát a fogadóóra nem más, mint egyfajta haveri hajbókolás, ahol semmi olyan nem hangozik el, ami valóban probléma és tényleg fájó gond, tehát kellemetlen. A polgármestert támogatni kell, mert nála a kassza kulcsa és a megítélés, ami egyenlő a viszont támogatással. A közélet és a közpénzes közügyek már csak ilyenek.

Blogunk számtalan ilyet felvetett már, aminek megválaszolásával a polgármester máig tartozik. A blogról, a sorban felvetettekről azonban nem kérdez vissza senki. Ezek tabu témák.

Ilyen a vasúti P+R parkolóból elszállított és önkormányzati területen beágyazott építési hulladék (környezetszennyezés) ügye.  A parkoló közvilágításának elmaradása és annak közepén a sötétben szabálytalanul ott hagyott nehézgépjármű története.

Ugyancsak tabu a reformátusok különös támogatása a sajátos díszvilágítás mindenki által kötelező jelleggel történő fizettetése.

De említhetnénk a járdák, a beígért és megvalósulatlan kerékpárutak hiányát, és még annyi mindent az óriás kátyúktól kezdve a dísztó nagyságú közúti tócsákig.  Amikorra ígérték, akkorra és azóta sem lett meg. Ma is olyan, vagy még rosszabb, mint évekkel korábban. De majd...

És akkor még nem beszéltünk a városi szemetesek, a vasút melletti kocsmák vizeldéinek hiányáról, vagy éppen az átkelési lehetőségek megfelelő biztosításáról.  Ezek sem mai keletű gondok. Megoldást eddig nem talált erre sem a városvezetés.

Igazából annyi itt a probléma, hogy a polgármester belefulladhatna, ha ezt mind a nyakába zúdítanák, de nem, mert a fogadóóra nem erről szól. 

Mindez csak egy baráti csevej, ahol a polgármester ismerősei akár előre egyeztetett formában alákérdezhetnek a mesternek, aki ehhez igazítottan válaszolhat.

Ma a hó első fogadóráján sem volt ez nagyon másként.  

Ócsa polgármester vagy egy semmitmondó, értéktelen választ adott, vagy éppenséggel semmilyent, mert nem tudta rá a megfelelőt. Aztán bekapcsolódtak a "barátok", akik kisegítették.  Ilyen volt a nemrég felújított Dózsa utca kapcsán előhozott látlelet.  Arra kérdésre, hogy ott a kerékpárosoknak jól jönne egy felfestés a szembemenethez, az volt a válasz, hogy ehhez keskeny az útfelület!

Értik? Az az útfelület, ami korábban kétirányú forgalmat szolgált ki és amit éppen nemrég újítottak fel. Vagyis valamit nagyon elrontottak.  Beleöltek egy csomó pénzt, egyenirányusították, de a kerékpáros-sáv felfestésére már nem gondoltak és az nem is volt elképzelésükben hogy ehhez netán szélesítsék is azt, hogy elférjen. Nem, csak úgy ad-hoc hozzáfogtak, és ugyanúgy, ahogy a Székesit is, hagyták a 5,5 méter szélesség alatt. A fél méternyire már nem futotta, vagy éppenséggel nem akarta futni. Ez alatt nem lehet normális kétirányú sávszélességről beszélni. Ebből más helyen már volt balhé, itt természetesen semmi. A polgármester válasza is ugyanennyi. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/43643970_2689671067925691_3658228060676685824_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=16c779d31025c850a07609d0644597ca&oe=5D360861

Valójában az egész online fogadóóra egy pótcselekvés egy látszat tevékenység érdemi megoldások nélkül. Egyfajta választási humbug (humbuk) a polgárok felé. A polgármesternek szüksége van az önkormányzatra, szüksége van megtartani a tisztségét, mert mi mást is kezdene magával? - ezért hát az egész.  A többi csak máz.

Hullott a könnyünk, annyit nevettünk
Azt tettük, amit szerettünk
Bámultuk sokat a kis csajokat
Így éltünk boldog napokat

Óh, a régi csibészek nem ismernek engem meg
Nézik, mit nézek, aztán tovább mennek

A régi csibészek nem ismernek engem meg
Nézik, mit nézek, aztán tovább mennek

 Dalszövegek (1969) - Omega (10000 lépés) Régi csibészek

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése