2015. március 4., szerda

Mocskos politika - piszkos pénzek, luxus utak, drága autók ( - párt, buli, versus oktatás, közétkeztetés, fűtés)

Nagymamám mindig mondta, hogy mocskos dolog a politika.  Gyerekként nem igazán értettem, hogy ez mit takar.

Sajnos felnőttként sem érti, vagy fogja fel mindenki a politika lényegét. Elvégre nem lehet mindenki szakértő, vagy elemző. Ráadásul a politikusok szavait és tetteit megfejteni sem egyszerű.
http://alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfoto/iskolaieroszak.jpg?itok=fpmoSGkX
Már ez is politika - P. Károly ez esetben nem emel szót?

Nemrég a Jobbik helyi szervezetének vezetője tett közzé üzenetet Pánczél Károly fideszes politikus kapcsán, felszólítva őt, hogy járjon el pártatlanul.  De hogy is tudna eljárni pártatlanul az, aki alpolgármesterként a saját hasznára és jólétére használta a választók pénzén vásárolt luxus szolgálati autót, és a számunkra méregdrága 10 milliósToyota Avensis SED Sol Platinum Edition” márkájú és típusú személygépkocsival járt kelt akkor is, amikor itt járt Ócsán a helyi önkormányzat fideszes képviselőinek szervezésében zajló tüntetésen, hogy átvegye az akkori választókörzet országgyűlési képviselője Szűcs Lajos helyett azt az ellenzéki petíciót, amire amúgy valójában területi jogosultsága sem volt. Szűcs Lajos azonban "átengedte" neki ezt a jogot, gondolván, Ő már úgyis megy, a Karcsinak pedig jól jöhet az ilyen "ingyen" kampány-előzetes.  Ez akkor az MSZP-nek sem tűnt fel, csak a blog szólt róla.

http://i.ytimg.com/vi/GmocM_8d_1Q/maxresdefault.jpg
Lakos Péter jobbikos képviselő - szót emel a város autóvásárlása okán Gyálon ( - Ócsán ki szól?)

http://i1.ytimg.com/vi/Y1bwkvhzymQ/maxresdefault.jpg
Az oktatás Pánczél szakterülete (- és a példamutatás?)
De, hát ilyen a politika. 

Aztán Pánczél Karcsink akkor is előtérbe került, (nálunk is,) amikor Dunaharasztin eljárt, és beleszólt egy család életébe és egy iskola működésébe, amikor beavatkozott egy csömöri férfi és volt élettársa közti gyermekelhelyezési vitába, és utasította a Kliket, hogy vegyék át a gyerekeket egy dunaharaszti iskolába. 
Az eset kapcsán a HVG azt írja: Rétvári Bence, az EMMI államtitkára az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére azt válaszolta, hogy az országgyűlési képviselőknek nincs utasítási jogkörük a KLIK felé. 

De, már csak ilyen a politika. 

http://www.bogim.hu/images/stories/cikkek/2014-15/bl2014.png
Védnökök az alapítvány neve alatt - és az 1 %  (?)
Ugyanez a Pánczél Károly volt a fővédnöke Bukodi Károly helyi fideszes polgármesterrel közösen annak az iskolai bálnak, amit a Dr. Pártos Lóránt Alapítvány szervezésében nevében rendeztek meg a helyi közintézményben. 
Elvégre a politikusok tetszelgésben sem állnak messze egymástól. A két nevesített "öregdiák" is megéri pénzét, ha arra gondolunk, hogy mind autóban utaznak. Pánczél Károly az elhíresült Szűcs Lajos (fűtetlen iskolák, Azori-szigeteki utazás) nyomdokain utazik a régi Lexus helyett az új Toyotában. Bukodi Károly pedig a gyáli testületből (egyenesen) importált fővédnöktárs druszája nyomán kíván (6 milliós) önkormányzati autóra szert tenni.

Elvégre ilyen a politika. 

Az, hogy a Dr. Pártos Lóránt Alapítvány rendezetlen dolgai kapcsán a NAV tiltólistára helyezte kizárta a társaságot a befogadható adományok vonatkozásában, ez nem zavarja a védnököket és nem akadályozta a jegyértékesítést. A Dr Pártos Lóránt neve alatt bálozók hangulatát ez már végképp nem befolyásolta. Nekik majdnem mindegy, hogy kinek (vagy mire) fizetnek. A pénz meg mint ismert, bizonyos helyeken és körökben nem számít. A könyvelő pedig majd megoldja. Aztán majd biztos lesz erre is egy frappáns válasz, - most talán a kis-jegyzőtől, - mint ahogy volt az (a nagy elődnek) a Halászy Károly "tiltott időszakban tartott" tavalyi báljára.

http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa/image/.external/.thumbs/de712b1061a16fb501cf79fc9f3fde17_26413e8e04c15efd097c4e1474171180.png
Nem ez az első - állt a bál a suliban
Mert ilyen a politika. 

Amit nem szabad az átlag embernek, a kispolgárnak, a hétköznapok adózójának,  szürke állampolgárnak, az nem lehetetlen más, a politikában érintett feleknek. 

Ez a politikai arculat. 

https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/1557156_282040668659453_7172290782718497484_o.jpg
Autóra várva - mi a baj - (buli van)
Ócsán Károlyság van.  A fideszes Károlyok királysága. Ebbe a virtuális államformába belefér a közpénzes autó, az alapítványi buli és a néppukkasztás. Nem első bálozók a felek. Tudják, hogy mikor és kivel szemben járnak el, és mikor, kivel szemben nem.

Ha a Jobbik szólítja fel Károlyunkat azonos mérce használatára, és példamutatásra, akkor hallgat a pártpolitikus, akár a nagy utazó az Azori-szigeteken tartott társas konferenciáról. Amikor dől az Ady Endre utca örökségvédelem alatt álló ház, amikor omladozik a főutcán álló (bevásárolt) önkormányzati épület, vagy éppen a költségvetésbe iktatott autóról kéne nyilatkozni, akkor hallgatnak, mint Károly a gaz gyerekek verekedéséről.  Elvégre mindig a csóró koponyája törik és a gaz emelkedik felül. 

Mert ilyen a politika. 

Sajnos. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése