2015. március 6., péntek

A Facebook felügyelete alatt - információkat gyűjtenek rólunk ( - megfigyelik kapcsolatainkat és szokásainkat)

Szereti a közösségi oldalakat? Szeret Facebook-ozni? Ez esetben átláthatóvá válhat. Elvégre az ingyenes szolgáltatások is piaci alapon működnek, vagyis valahogy, és valahol pénzt kell, hogy termeljenek. Mert semmi sincs ingyen.  

http://www.fovarosi-hirhatar.hu/images/newspic/large/28459c6fa3f7bc07be1b4b106f10225f.jpgTekintse át az alábbi írást és gondolkodjon el rajta, esetleg cselekedjen belátása szerint. 

Ha beléptünk a Facebookra, onnantól kezdve a közösségi oldal más weboldalakon is figyeli a tevékenységünket. Tudja, hogy milyen cikkeket olvasunk, mennyi időt töltünk el egy adott oldalon, és hogy hová kattintunk.

Mindez elég félelmetesen hangzik, és joggal merül fel a kérdés, hogy vajon miért van erre szükség. A Facebook szerint ez a felhasználóknak lesz jó, mivel így jobban ki tudják szűrni azokat a tartalmakat, ami valóban érdekelnek minket. A valóságban persze inkább arról van szó, hogy így sokkal hatékonyabban és személyre szabottabban tudják elénk rakni a hirdetéseket, ami nagyobb bevételt jelent a közösségi oldalnak.

 http://www.fovarosi-hirhatar.hu/images/cikkek/fb2.jpg

Szerencsére mégiscsak akad megoldás. Ha zavarja, hogy minden lépését követik az interneten, akkor itt talál némi segítséget a tiltáshoz – tanácsolja a napidroid.hu. (A szövegben lévő harmadik, európai linkre kell kattintani, majd kiválasztani Magyarországot a listából. Ezután válasszuk az “Ad Choices” menüpontot, ahol elvégezhető a tiltás.)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése