2015. március 20., péntek

„Remélhetőleg hamarosan újabb bajnoki címnek örvendhetünk” - nyilatkozta Szabó Dániel ( - sorsjátékos)

Közreadva a Foci a köbön oldalon Játékossors cím alatt.  "Ha kíváncsi vagy a részletekre", olvasd tovább.

 http://fociakobon.cafeblog.hu/files/2015/03/szabo_daniel_ocsa-600x450.jpg

Huszáros hajrával a 3. helyért. Ha így folytatja az Ócsa VSE a Pest megyei III. osztály, Déli csoportjában, nem hiú ábránd a dobogó elérése – a kilencpontos hátrány ellenére sem. És ha már kilenc: Szabó Dániel, az együttes kiválósága szintén ennyi találatot számlál. No, nem az egész szezonban, hanem a tavaszi két játéknap alatt.
 
És még hol van a bajnokság vége! Szabó Dániel azonban szerény fiatalember, igyekszik a földön maradni, pedig…
– Fantasztikus napokat él át. Bár a legutóbbi, Tatárszentgyörgy elleni 5–1-es sikerből „csak” két góllal vette ki a részét, érezte, hogy a vetélytárs védői nagyobb figyelmet szenteltek önnek?
– Nem érződött a nagyobb figyelem, bár a mostani ellenfelünk védelme szilárdabbnak volt mondható – felelte Szabó Dániel, az Ócsa 19 éves reménysége.
– Minek köszönhetően sikerült végül könnyednek tűnő győzelmet aratniuk? Kérdezem ezt azért, mert a szünetben csupán 2–1-re vezettek.
– Az eddigi két ellenfelünk között lényeges különbségeket lehetett észrevenni a pálya minden szegletén. Olykor kombinatív játékot mutattak be, ám az elejétől érezhető volt, ha nem is olyan könnyedén, mint az előző héten, de sikerrel fogjuk venni az akadályt, és győztesen fogunk levonulni a játéktérről. Az első gólunk megszerzése után riválisunk játékrendszere folyamatosan zuhant, és csak a kapusuk bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb különbség a két csapat között.
– Majd’ két hete viszont hét gólt szerzett a 7-es számú dresszben.
– A felnőtt csapatban nem mindig ugyanabban a mezszámban játszom, ez volt az első alkalom, hogy ebben futballoztam végig egy mérkőzést. Nem hiszek a számmisztikában, megpróbálok minden egyes alkalommal úgy teljesíteni a pályán, hogy megnyerjük az aktuális mérkőzést.
– A Szigetbecse elleni meccs szünetében mi járt a fejében? Hiszen addigra már 6–0-ra vezettek, köszönhetően az ön által szerzett öt találatnak.
– Végig az motoszkált bennem, hogy még több gólt szerezzünk, ezáltal javítsunk a gólkülönbségünkön. Az, hogy ezen a mérkőzésen hétszer voltam eredményes, elsősorban a csapat érdeme, ugyanis rengeteg remek átadás után szereztem a góljaimat, amit ezúton is szeretnék megköszönni nekik.
– Végül hét találatig jutott. Van közülük olyan, amelyik nagyon megmaradt önben valamiért?
– Az egyikre sokáig emlékezni fogok. Arra, amikor tisztán, 20-25 méterről a kapu jobb oldalába sikerült betekernem középmagasan a labdát.
– Ha most, a 17. forduló után vége lenne a bajnokságnak, aláírná?
– Nem lennék elégedett, ugyanis a csapat idei célkitűzése a dobogó valamelyik foka. Rengeteg régi, illetve új igazolásnak köszönhetően a társulatunk tovább erősödött, így remélhetőleg az idei szezonban sikerül az előbb említett célunkat beteljesíteni.
– A gárda ősszel nyújtott produkciójával amúgy elégedett?
– Több fordulón át az 1. helyet foglaltuk el, ám egy hullámvölgynek köszönhetően lecsúsztunk onnan, így vegyes érzésekkel emlékezem vissza az őszi idényre.
– Jelen állás szerint a felnőttek között hét bajnokin szerzett 16 gólt. A legjobb mesterlövésznek járó címmel kacérkodik?
– Azt szeretném, hogy a csapat minél előrébb végezzen a tabellán, és a kitűzött céljainkat megvalósítsuk. Ha valami csoda folytán sikerülne az elsők között végeznem, netán én lennék végül a gólkirály, az az Ócsa sikerének lesz majd mondható.
– Tudom, hogy az ifiben is rendre eredményes, ezért is vetem fel: reális lehet valamikor a közeljövőben az Ócsa VSE bajnoki címe?
– Két évvel ezelőtt már sikerült aranyérmet nyernünk az U21-es korosztályban, remélhetőleg hamarosan újabb bajnoki címnek örvendhetünk. A jó csapat, a játékosok, az edző és a megfelelő körülmények adottak hozzá.
– Mit tapasztal, mi a legfőbb különbség az U21-es és a „megye-hármas” bajnokság között?
– Testfelépítésben, illetve fizikai kondícióban néhány együttes magasabb színvonalat képvisel, mint a korosztályos bajnokságban.
– Akad olyan játékelem, amelyben mindenféleképpen fejlődnie kell?
– Két dolgon kellene kicsit csiszolnom, az egyik a magasról jövő pontos átvétel, illetve a higgadt, nyugodt befejezés a kapu előtt. Ugyan a felkészülés óta jó formában érzem magam, de néha vannak olyan mérkőzések, mikor számtalan ziccert hagyok kihasználatlanul.
– Van példaképe?
– Van, éspedig a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo. Mindig csodálattal követtem a játékát, és gyermekkori vágyam volt, hogy valamikor megközelítsem a tudását. Ezen felül a futballpályán kívül mutatott cselekedetei is úgy gondolom, minden futballista, illetve hétköznapi ember számára példamutatónak kellene, hogy legyen.
– Álmodozik az előrelépésről?
– Az utolsó évemet végzem az ócsai Bolyai János Gimnáziumban, készülök az érettségire, ezáltal a futballt háttérbe kellett szorítsam. De ezen időszak után is mindenféleképpen Ócsán szeretnék futballozni. Nem titkolom, kerestek fel környező, illetve kicsivel távolabbi csapatoktól is, hogy náluk folytassam a pályafutásomat, de én részese szeretnék lenni a klubunk hosszú távra kitűzött céljai teljesítésében.

A fenti interjú megjelent ezen sorok írójától a Sportszelet 5. lapszámában. Azóta az Ócsa VSE hazai pályán Szabó Dániel nélkül 23–0-ra (!) verte a Monorierdő II.-t. 


http://ovse.hu/image/ovse_header_top.png

Felnőtt csapatunk ma délután 23-0-ra legyőzte -az egyébként sportszerűségből jelesre vizsgázó- Monorierdő II. csapatát. Ifistáink is rajtoltak. Ők 2-2-es döntetlenre végeztek Sóskúton.  ...
Hajrá Ócsa!
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése