2020. december 4., péntek

Mit engedhet meg magának a polgárőrség és meddig mehet el a polgárőr egyén - viszonzásul néhány montázs

 


 A polgárőrség egyre inkább fedi fel bűzös ábrázatának méregfogát. Azt az ex-kommunista karhatalmista-pufajkás vezetésből eredő szövetségét, ami ma inkább egy Kádár-korabeli munkásőregység képében látszik alakot ölteni.

https://m.blog.hu/eu/euroastra/image//500x500_opsz_logo_1000.jpg

 Ez az alakzat az egyéni polgárőrök tevékenységében ismerhető fel. Abban a demokráciát bomlasztó egyének tagságából, amit az Országos Polgárőr Szövetség és annak tagszervezetei piedesztálra emelnek. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ-64l9-sjidCsYQkeaAleKLx3-bLC0TEH61jN2gVY2teDUgGcoR4TfoCIt-LodbxKvb4NswWh7TQt8-pxuSJ0whvqilnhcsXzW8ohheJNRQRX17Om6aTtgALSi9lVlHRKJlzxmVrNp0c/s16000/B+mocskos+k%25C3%25B6zbesz%25C3%25A9d.png

Ma egyre inkább ezek a kormányellenes, demokráciát, rendet bomlasztó propagandistákat tünteti ki, emeli tisztségviselői posztra és díjazza az országos szövetség és tagszervezeti által. 
 
Mindez nem más mint egy politikai ellenálló szervezet egyénekre levezethető, de amúgy szervezetileg elfogadott akciója, a kormányzati rend, a nemzeti egység rendszerének (NER) megbomlasztására és az ellenzéki politika választásokra történő felkészítésére, megerősítésére. 

Mindezek alapján nem áll messze kimondani attól a közösségi oldalak olvasója, hogy a polgárőrség ma már nem a polgárság őrségére, hanem annak politikai hovatartozás szerinti megbomlasztására koncentráló szövetség, amely nem csak eltűri, hanem hagyja is egyes tagjainak  feltüntetett polgárőri hovatartozása mellett az emberi méltóságot sértő, egyéni gyalázkodástól sem mentes gyűlöletkeltést.

Ezeket gyűlölködő és személyeskedő megnyilvánulásokat egyes kiemelt polgárőrök a Facebook közösség oldalán úgy osztják, mint magánember, miközben mindegyikük profilján ott van, hogy Ők valójában polgárőrök

Kiváló rossz példaként az ócsai Boros Tibor polgárőr szolgál, aki már nem csak személyiségi jogi per veszteseként ismert, hanem egy visszatérőn hamis állításokat hangoztató, közzétevő és terjesztő személyként, aki nem mellesleg a Pest Megyei Polgárőr Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség töretlen bizalmát is élvezi.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAe6eydDRMV6oGj4GOwnicrWj5vDaUK6Ikam-6vvgynj3leosoMPiJpSuquTTIdqka9osVkojrTI2YhYT7AWXE2wPl8uW8Ty4sF5AnGim02afFJGv0CT0p3vEfTg_XARgAYf2QtagUvXE/w640-h531/B.+jogs%25C3%25A9rt%25C3%25A9s.png

Boros Tibor polgárőr nem csak kimondottan kormányellenes és közrendet zavaró megosztó személyiségként tündököl a világháló közösségi oldalán, hanem a közéleti szerepléseiben, megnyilvánulásaiban, megnyilatkozásaiban is hasonló mód viselkedik a polgárőr mundér viselte alatt.  Így ténykedik a Facebook közösség körében.

Így beszél, nyilatkozik és oszt meg személyeskedő, provokatívan sértő hazug tartalmakat is akár. 

 Ő mindig talál magának célszemélyt. Legyen az a polgári élet civilje, vagy ismert személy ahogy volt ez Nagy Bandó András esetében, vagy éppen Borkai Zsolt, vagy mostanság Szájer József vonatkozásában.

Boros hazug mód osztott meg olyan hamis pucérkodó bejegyzéseket, amivel nekiment a Mi Hazánk politikusának, Duró Dórának.  

Aztán ezzel is lebukott, de ezek után sem történt semmi, nem kért elnézést. A szövetségben meg tovább  tűrik az eltébolyult elnökségi emberük internetes ámokfutását.

Boros polgárőr nem egyszerű személy. A Pest megyei szövetség elnökségi tagja. Kiemelt pozíciót tölt be a szövetség életében. Személye ahogy korábban úgy most is megosztja  polgárőr közösséget és a társadalmat, mivel nyilvános közösségi fórumokon előadott és bemutatott viselkedése vitatottá, vagy éppen elutasítottá teszi őt a normális polgárőrök esetében.  

 Azok  a napi szolgálattevő, utcán őrködő, járőröző polgárőrök, akik  valójában a polgárok biztonsága érdekében állnak szolgálatba, többségében nem viselik jó szívvel azt terhet, amit az ilyen Bors-féle, az elnökség által kiemelt szélsőségek nyomnak rájuk. 

A polgárőrök többsége, nem politizál, nem vesz részt nyílt közösségi megosztásokban, nem foglalkozik a kormánnyal, nem fejt ki ellenzéki tevékenységet és nem uszít. Ezek az emberek a valóban a polgárokért dolgoznak önzetlenül sem idejüket, sem családjukat nem kímélve áldozzák munkájukat a polgárok szolgálatáért.  Nekik többségükben nincs is idejük a Facebook előtt ülni és napi több olyan megosztást közzétenni, mint a Boroshoz hasonló polgárőr-elöljáróknak. 

Boros Tibor márpedig ezzel nem a polgárőseget, nem a polgárőr-társadalmat és nem is a szövetséget erősíti. Sokkal inkább bomlasztja azt, ahogy a közvéleményt befolyásolni szándékozó alantas közzétételivel is ezt teszi. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4jqQSy4HQSfuRMDybv235PNQOSAGsFssiv8jPvDrgWG8SCQoaXxi_IBeXW714_hQERzWxDRe9TwnwqKhYImzM3Gbik8yE-pGQ0Sg3dRTkoDG5FEAF-tnI2fpM-F1n4pnnxKiUwrPFMJc/s16000/B.+persz%25C3%25B3na.png

Boros egymaga meghatározza, hogy melyik pártalakulat az a mi számára nem elfogadható.  Olvasható, hogy az a nő, aki a Fidesz szimpatizáns, az neki ribanc. A polgárőr zavartalanul fideszribancozik a nagyvilágba.  

Boros polgárőri viszonyulása az emberekhez megengedhetetlen. A polgárőrszövetség még sem köpte ki magából még.

 Ugyanakkor nem csak a fideszes Kövér, vagy Szájer és felesége, hanem a Jobbik sem a kedvence Bilisics  helyi emberének. 

Ellenben nem így áll Gyurcsánnyal, akinek születésnapjáról megemlékezik, de a DK-s Gréczy Zsolt perverz magamutogatását sem veti meg, ahogy Gyurcsány(n)ét sem hasonlítgatja a fideszes asszonykákhoz.  Mindez persze belefér a saját polgárőri elfogadottságába, ahogy a nőimitátor kedvelése is.  

 
Bár nem tudni, hogy Tibor igazából homofób, vagy éppen latens ferdehajlamú-e, de bármi előfordulhat ezután,  mert igazából még nem coming out-olt. 

 A párhuzam mindenesetre adott az ő hovatartozása és az általa felhozott hasonlítgatások közt. Mint ezekből kiderült a feleség sem akadály.

Most azonban mégis csak Szájer Józsefre ugrott rá és tette közzé hogy addig "üssétek, amíg meleg".

Persze nem tudni, hogy az országos szövetség (OPSZ), vagy a megyei szervezet (PMPSZ) mennyire egyetértő, vagy kifejező ebben, de ha azt vesszük alapul, hogy eddig még semmiféle következménye nem volt annak, hogy egyes tagjaik ezt művelhetik, akkor bizony nagyon úgy fest, hogy az egész szövetség egyfajta illegálisan ellenzéki politikai csoportosulássá alakult át.


 Ezt a feltevést igyekszik alátámasztani az is, hogy nem csak Boros Tibor kap tevékenységéért elismerést a felsőbb vezetéstől, hanem más olyan egyén is, aki szintén ezt a bulvárosan trágár, pejoratív és politikai véleményformálást teszik magukévá. 

Nem kell messzire menni, hogy felfedjük  Lőwinger Zoltán Mihály, korábbi sajtósuk politikai tevékenységének hátterét. Megismerjük őt a közzétett bejegyzései által is.


  Lőwinger maga is erőteljesen fejezi ki mindezt, eléggé nem méltatható mód. 

De nem csak Ő, hanem a szintén a polgárőri vezetés által kedvelten elismert István Pelyva is, aki szintén olyan ocsmány mód szidja gyalázza a másikat, legyen az kormánytag, keresztény, vagy más hitvallású, ami már szintén elfogadhatatlan és megengedhetetlen lenne egy tisztességes polgárőrtől. 


 Pelyva polgárőrként ma már azt hiszi és terjeszti, hogy van olyan nagyság, miszerint neki városa van.  

Pelyva tisztességtelenül úgy beszél, mint egy útszéli prostituált, ami valahol le is húzza a polgárőrt arra a szintre ahol a stricik és a kiszolgáltatottként futtatottak állnak.  

Ezzel a viseltességgel lett Ő a hónap polgárőre.  

Gyalázat ez az egész, amit ezek polgárőrként megengednek maguknak.

Mindezzel érdekes mód valahogy nem foglalkozik az elöljáró szövetség, mert hagyja mindezt. De az is lehet, hogy tévedünk és nem hogy mindezt eltűri, hagyja a felső vezetés, hanem még el is várja, és ezért emelik ki, ismerik el ezeket a személyeket.

Vagyis elképzelhető, hogy Borost éppen a közösségi oldalakon kifejtett tevékenysége emelte elnöki székbe. Pelyvát pedig ugyanez tette kicsiben a hónap polgárévé.   

Ezek szerint az OPSZ, PMPSZ nem tekinti etikai vétségnek, nem tekinti összeférhetetlennek és szankcionálja a polgárőreinek egyéni, de csoportra kiható viselkedését, legyen az akár milyen alantas, személyeket sértő, vagy éppen politikailag megbotránkoztató.

Ma ezek a polgárőrök büntetlenül fideszribacozhatják az embereket, amivel nem csak megalázzák a választók közel felét (50 %), hanem egyben szelektálják is őket a politikai hovatartozásuk szerint.

Sőt még Orbán Viktor miniszterelnök legyilkolását is képesek vizionálni.

Ezzel párhuzamosan ezek a polgárőrök nem csak a politikai, hanem a vallási hovatartozásuk szerint is megkülönböztetnek már, ami egyfajta antiszemitizmust hordoz magában, amiért még mindig nem tett felszólamlást, vagy emelt kifogást a mögöttes szövetség.  Ma ezek a polgárőrök úgy húzhatják keresztre a zsidó származású fideszes politikust ahogy a Charlie Hebdo tette ezt hasonlóan gyalázatos mód Mohamed prófétával.

 

Az Országos Polgárőr Szövetséget, a Pest Megyei Polgárőr Szövetséget azonban mindez nem foglalkoztatja, hiszen nem szól és nem lép közbe az általa elismert és kiemelt polgárőr személyek effajta ámokfutásával szemben.  

Nem hiszi el már senki, hogy minderről a szövetségben ne tudnának.  Nem létezik, hogy Bilisics Péter nem tudna elnökségi tagjának Boros Tibor viselt dolgairól Hogy ne ismerje Pelyva István politikai viszonyulását, hozzáállását és közzétett nyilatkozatait.  Ezek a személyek nem csak egymás közt, hanem széles körben osztják mindezt.

  https://www.opsz.hu/storage/files/uploads/2019/05/26/lozo002.jpeg

Ismert, hogy Boros nem csak az egyik vejét vonta be a fizettet polgárőri tevékenységbe, aki az eseményeke rögzíti, hanem a másikat is, aki a lányával lovagol. De nem is ez a baj, hanem az összes többi mögöttes tevékenység, ami kárt okoz az önkéntes tagságnak és a szövetségnek egyaránt.

Ez pedig nem más, mint az a köztes tevékenység, amit az olyan polgárőrtársaival fejt ki, mint Löwinger, Pelyva és azok a hozzá sorolható politikai érdekeltek akik a mundér becsületét sározzák ezzel.  Bilisics hallgatólagos támogatottságával.

Nem véletlen, hogy a legutóbbi tisztújítás alkalmával sem sikerült megtisztulnia a szövetségnek. Maradtak régi rovott múltú egyének a vezetőségben úgy is mint a mostani elnökség tagjainak sorában. 

  *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése