2020. december 11., péntek

Már a Transparency International is nyíltan megfizethető hazánkban - korrupció ellen, korruptak által megvéve

 A jogállamiság semmibe vétele előzte meg a központosított korrupciót, amit idén sem sikerült megtörni. Így összegezte a Transparency International Magyarország a hazai helyzetet a Korrupcióellenes világnapon.

https://cdn.hvgblog.hu/korrupcio/uploads/2020/10/cropped-fejlec2.png

Aztán Karácsony Gergely főpolgármester jóvoltából  a Budapesti Közlekedési Központ nem kis fizetség ellenében megbízta a Transparency International Magyarországot a Lánchíd felújításának monitorozásával. 


A Transparency szerint „a korrupció átszövi az állami működés jelentős és a gazdaság egy részét, továbbá az intézményrendszer átláthatatlanul működik, és nem elszámoltatható" .
 
És valóban. 

 A Transparency International Magyarország Karácsony Gergely főpolgármester felkérésére óránként 25 ezer forintért nézik át a Lánchíd közbeszerzési dokumentumait – annak a felújításra váró hídnak, amivel kapcsolatosan mostanság semmi nem történik.

Wintermantel Zsolt hozzátette: ha a főpolgármester transzparenciát szeretne, tisztáznia kell a helyzetet és első kézből kell tájékoztatnia a budapestieket.

Bár közpénzből finanszírozzák a Transparency International közreműködését, az erről szóló szerződés hiányzik a Fővárosi Önkormányzat honlapjáról.  

Sőt még a Transparency International Magyarország honlapjáról is hiányzik. Vagyis a magát korrupció ellen küzdőnek feltüntető szervezet  is megfizethető és nem átlátható.

Hát persze, hogy nem csökkent a korrupció.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése