2020. december 18., péntek

Karácsony továbbra is hazudik a Lánchíd kapcsán - ólcsóságot igér, miközben silányságot és drágaságot nyom

Karácsonyék hídpénze 

 Karácsony hazudik a mögöttes sajtójával együtt, mert megint az almát akarja összevetni a körtével. A történet lényege, hogy Karácsonyék képesek azt propagálni hazug mód, hogy olcsóbban sikerül nekik majd közel 2 éves csúszással felújítani a Lánchidat ahhoz képest, amit Tarlósék túlárazás gyanánt visszautasítottak. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/131896783_236968444446963_3113745883098114970_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eHVhs8o2WFkAX_DaSAc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&tp=6&oh=b8fc1cb89f13cbce24228d9370c4f38a&oe=60014D48
Karácsony egy újabb, ordas nagy hazugsággal bukott le!

 A hazugság azonban abban leledzik, hogy Karácsonyék már annyira körítették és lecsupaszították az egész felújítást, hogy abban sem az alagút, sem a kettes villamos Lánchíd alatti átvezetése nem szerepel benne. Így a költségek levonása és az elmaradt munkák nélküli beárazása végül sokkal többre jön ki, mintha átvették volna egy az egyben a Tarlós-féle túlárazott, de mindet tartalmazó és a főváros asztalára helyezett árbekérésre kapott ajánlatát. Összességében tehát egy sokkal kevesebb elemet tartalmazó, silányabb projekt kerül kevesebbe úgy mint egy meghajtás és áramszedő nélküli villamos, amit ha villamosként tekintünk, olcsóbb, de ha valóban használni is szeretnénk, akkor valójában drágább, mint az a kész és megtervezett villamos, ami nem csak a nevében, hanem funkciójában is betölti a szerepét. Karácsony felújítása valójában olcsóbbnak tűnik, miközben semmi érdemit, vagy összevethetőt nem tartalmaz azzal amihez mérten mondják olcsóbbnak. Ha mindezt belevesszük, amit a Tarlós-féle másik elem tartalmaz, akkor a hozzá nem értő ember is rájön, hogy Karácsonyék hazug mód állítják be magukat olcsónak, miközben darabjában számolva sokkalta drágábban oldanak meg kevesebb mint amit a korábbi vezetés az adóforintok védelme érdekében nem fogadott el. 

 Egyáltalán nem igaz, hogy a Lánchíd felújítására kedvezőbb ajánlatot kapott a főváros, az ár ugyanis nem csökkent, hanem nőtt 5 milliárd forinttal – írta Vitézy Dávid, Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

 
A Főpolgármesteri Hivatal szerint az eddigi legalacsonyabbnál több mint 8 milliárd forinttal alacsonyabb ajánlat érkezett. Ez hazugság, álhír, ha úgy tetszik.
 
Csütörtökön a Fővárosi Önkormányzat közleményt adott ki arról, hogy a Lánchíd kedvezőbb feltételekkel újulhat meg, miután a korábbinál 8,5 milliárd forinttal olcsóbb ajánlat érkezett a beruházás kivitelezésére. Mint írták így a korábbi 35,3 milliárd forint helyett, az eddigi legalacsonyabb árból, 26,8 milliárd forintból újulhat meg a Lánchíd.
 
Vitézy Dávid szerint azonban a mostani, 26,8 milliárdos ajánlatot nem lehet összehasonlítani a korábbival, ahogy a Főpolgármesteri Hivatal teszi, hiszen abban benne volt a Széchenyi István téri villamos-aluljáró rekonstrukciója, a tartalékkeret és az áfa is. Ebben a korábbi ajánlatban
A LÁNCHÍD FELÚJÍTÁSÁRA ESŐ RÉSZ BRUTTÓ 21,3 MILLIÁRD FORINT VOLT, EZT KELL A MOSTANI AJÁNLATHOZ MÉRNI.
 
A mostani legalacsonyabb új ajánlat bruttó 26,8 milliárd forint csak a Lánchíd felújítására vonatkozik, az új tender a Széchenyi István tér rendezését, a villamos-közúti alagutat vagy a Váralagút felújítását nem tartalmazza.

 Régi trükk a szociál-liberális oldaltól, hogy kivesznek bizonyos dolgokat azokból a projektekből, amit összességében olcsóbbak akarnak feltüntetni, mint valójában, és ezzel nem csak alantas mód meghazudtolják a választókat, hanem be is csapják őket. Ilyen Karácsony G és környezete a Lánchíd kapcsán is. Draskovics Tibor, a BKK elnöke korábban egy rádióműsorban arról beszélt, hogy "rengeteg olyan műemléki eleme van a Lánchídnak, aminek kapcsán el lehet azon gondolkozni, hogy dobjuk ki, ami ott van és készüljön valami teljesen új". (Így aggasztó, hogy vajon milyen műszaki tartalmi csökkentéseket és milyen műemléki engedményeket kívánnak tenni a tárgyalás során az "ócsítás" érdekében, kétséges, hogy a Lánchíd az eredeti pompájában, nemzeti büszkeségünkhöz méltóan újulhat-e meg.) Ez sem másabb, mint a Demszky-féle négyes metró történet, ami ciklusokon át merítette a költségvetést és közben szolgált propaganda anyagként a főpolgármester számára úgy, hogy közben semmi más nem történt, csak a pénzek kiszivattyúzása. Karácsony és csapata most ugyanezt játssza el a Lánchíd kapcsán. 

És ebben nincs benne a szociál-liberális baloldalhoz húzó Transparency International Magyarország 25 ezer forintos óradíja sem, ahogy sok más járulékos költség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése