2020. december 29., kedd

Január 3-áig kimondottan tilos szeszesitalt fogyasztani az utcán és minden más közterületen - alkoholizálás

 Mint ismert, az egyik legnagyobb közterületi alkoholfogyasztás városunkban a vasútállomás melletti Nemzeti Dohánybolt vasúti sínek menti oldalán a szabadtéren elhelyezett padokon, valamint a gimnázium tőszomszédságában, az Esze Tamás utca és a bölcsődéhez vezető Rákóczi utca sarkán a "Színes-művek" mentén érhető tetten.

https://lh3.googleusercontent.com/p/AF1QipMVan0gQT9jkhmRIUlTTlmydluYrc24GfvYyWGF=s1600-h210

https://docplayer.hu/docs-images/91/105457892/images/3-0.jpg

Mindkét helyszín komoly közösségi együttélési problémát hordoz magában, amit nemcsak rendelet szabályoz, hanem a lakosság is rossz szemmel visel.  Eleve köznevelési intézmény tőszomszédságában történő utcai szeszfogyasztás megengedhetetlen, de a vasút menti alkoholizálás sem vált a Bukodi Károly polgármester és a Molnár Csaba jegyző irányította városvezetés dicsőségére.

Sajnos az ismert problémát, mely már a polgármesteri fórumon és a testületi üléseken is felmerült, a polgármester ugyanúgy képtelen volt kezelni Ócsán, mint a szolgaéletű jegyzője. 

Más helyeken így például Budakeszin, keményen lecsapnak az utcán piálókra, mert rendet akarnak a városban. 

A parkokban, zsákutcákban tivornyázók, lerészegedők mocskot és a szemetet hagytak maguk után. Több édesanya panaszkodott a közterületek állapotára, mások a vállalkozásukat féltették Budakeszin, attól tartottak elmennek a kuncsaftjaik, ha mindig piáló embereken keresztül lehet eljutni az üzletükhöz. 

Győri Ottilia Budakeszi fideszes polgármestere májusban azt mondta: „Mindezt én is kiemelt közügynek tekintem, mert mindennapi életünket megkeseríti.”

https://budapestkornyeke.hu/wp-content/uploads/2020/06/gyori-ottilia-budakeszi-polgarmester-7.jpg
Győri Ottilia Budakeszi polgármestere – Forrás: Budakeszi Városháza

Igaz, városunk önkormányzata megalkotta 30/2019. (XII. 19.) önkormányzati rendeletét a közterületen történő szeszes-ital fogyasztásról, azonban annak máig nem tudott érvényt szerezni.

 Nincsenek ezzel egyedül, mert volt időszak, amikor Ócsán három közterületes dolgozott egyidőben, de ők sem voltak képesek mindezt felszámolni.

http://www.kozterulet-felugyelet.hu/sites/default/files/400041-binge-drinking.jpg

Talán ennek ismeretében született meg a járványhoz köthető szigorítás egy kormányhatározat formájában.

A közterületi alkoholfogyasztást a kormány megtiltotta egy 23-án megjelent határozatban, ami kimondja:

"2020. december 24-től 2021. január 3-ig azon a közterületen is tilos szeszes italt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja."

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése