2020. december 29., kedd

Hangos tiltakozás a lakbérek emelése okán - cinkos hallgatás az ócsai devizakárosultak díjemelése nyomán

 A Fidesz-KDNP többször tiltakozott már a lakbéremelésekkel szemben. Legalábbis akkor, amikor az ellenzék emeli a díjakat.

https://fideszbp3.hu/wp-content/uploads/2020/04/bekas_panel_text.jpg
Vonja vissza a lakbéremelést az önkormányzat - követeli a Fidesz

 Áprilisban a Fidesz óbudai szervezete és Varga Mihály pénzügyminiszter azért tiltakozott, merthogy az ellenzék visszatért régi módszereihez, ugyanazt csinálja, mint 2008-ban a pénzügyi válság idején: terheket ró az emberekre.

Segítség helyett terheket kaptak az óbudaiak

A DK-s Kiss László által vezetett óbudai önkormányzat a költségelvű lakbért fizetőkre hárította a lakás közös költségének megtérítését, ami számos családot hozhat nehéz helyzetbe.Erről a Magyar nemzet és az Origó is beszámolt. Ez utóbbi szerint Gyurcsány polgármestere megemelte a lakbért a járvány közepén.

Októberben a miskolci Fidesz–KDNP-frakció, azért emelt szót, amiért a város baloldali vezetése szerintük brutálisan megemelte az önkormányzati lakások bérleti díját. 

A kormánypártok úgy vélik, hogy ezzel számos bérlőt a fizetőképtelenség szélére sodortak. 

A város vezetése szerint a megemelt díjakból a rossz állapotú lakásokat újítanák fel. 

A Fidesz–KDNP-képviselők azt mondják: nemcsak vissza kellene állítani a korábbi lakbéreket, hanem segíteni kellene a nehéz helyzetbe került vendéglátóipari és taxis vállalkozásokat – derült ki az M1 Híradójából.

 Érdekes volt minderről hallani és olvasni a híradásokban itt Ócsán annak ismeretében, hogy a Bukodi Károly polgármester által irányított fideszes önkormányzatunk ugyanazt a kormánypártok által elítélt módszert és gyakorlatot alkalmazza, amit a DK-s óbudai, vagy a balliberális miskolci vezetés is előadott.

Érdekes volt mindazt megtapasztalni, hogy a helyi Fidesz az itt torkoskodó helyi lakos országgyűlési képviselőjével Szűcs Lajossal, és a település választott ogy.képviselőjeként ismert Pánczél Károllyal az élen egyetlen felháborodást kifejező szót, vagy ellenérzést nem préselt ki a torkán, miközben ez a fideszes társulat más esetetekben úgy védi az emberek érdekeit és tiltakozik, ahogy a csövön kifér.  Ez esetben viszont szájzár van.

Itt Ócsán az érintett devizakárosultak érdekében senki nem tiltakozik azok közül, akik mások vonatkozásában igen. 

Hidegzuhanyként érte az ócsai devizahiteles telep lakóit a háromszoros lakbéremelés híre az alsópakonyban élőket, de ez nem számít, mert a Bukodi Károly a fideszes parlamenti jegyzőjének oltalma alatt úgy garázdálkodhat a városban és turkálhat hang nélkül az emberek zsebében, ahogy azt egy DK-s vagy más ellenzéki önkormányzati vezető csak felháborodott tiltakozások mentén tudja ezt megtenni.  

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/LE4ktkpTURBXy83MzEzMTA1ZDlkNTZhY2FmYjMwNWE3MjYyMzQ1NjI3NC5qcGeRlQLNA6UAwsM
Kilakoltatástól félnek az ócsai devizahitelesek telepén - Blikk

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDr8WREqzSJgB2fVBeMgMMNyUm4V6lTS5rAc5NWIkCESmAQ6P9zrzk1PXOC3OmJbwPzB2PRkqq_bsywq8HeqhGgpLJdDspuZBAwq7BEHoUeV0WX7b82BQ9lJFK6Da-pttEUYDgc1A5evw/s1600/Als%25C3%25B3pakony.png

Ócsán Szűcs Lajos, Pánczél Károly, Bukodi Károly, Kardos Zoltán, Hantos Péter, Horváth Tamás, valamint a fideszesként ismert Buza család tagjai és a szintén ebből a közegből érvényesülve hasznot húzó Hajdúné Papp Katalin is úgy lapít, mint (népi szólás szerint) szar a gazban.  

Nálunk a szerencsétlen hiteleseken túl csak a blog állt ki az érdekükben és több írásában taglalta a helyzetet, de ezen kívül senki nem tiltakozik azért, amiért a Fidesz másutt szót emel. Itt a Fidesz cserben hagyta a választóit, annak ellenére, hogy korábban a szintén fideszes volt alpolgármester, ma is még a mezei közgyűlés fizetett tagjaként ismert Horváth Tamás hívószavára álltak mellé amolyan ellentüntetőként az akkor még aktívabb MSZP-vel szemben, éppen a devizahiteles lakónegyed visszásságai kapcsán.  Holott az MSZP sem akart akkor mást, mint jobb körülményeket a drága, de mára már ismerten hiányos beruházás kapcsán. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO4b-zJVdZprQUmsJOoFsuxlbRRWSrkc8lGurx-qoonD09E68YW_2OfiqK9iN5l4efEsYz6PKivSk7KOZ27bkaU_e3vpKtAYBJoPZTdnJzEmFb4Op2KUCjE5h87B2C9yyeazhb91Ez7n8/s1600/DSCF9290.JPG
A fideszes Horváth Tamás szervezte ellentüntetésen még szükség volt az alsópakonyi telep lakóira - Buza Ernő  pártos képviselő is velük demonstrált

https://tv2.hu/data/files/435/435127.jpg

Mindegy is, mert most éppen ez a helyi fideszes alakulat az, amely Bukodi Károly rablógazdálkodása mellett kiállva sodorja megélhetési válságba és veszélybe a járvány kellős közepén azokat az embereket, akiket a szintén fideszes kormányzat korábban megmenteni szándékozott.  

Az ócsai telepen élők nem szívesen nyilatkoztak. Attól tartanak, ha panaszkodnak, az önkormányzattól retorziókra számíthatnak. Nem ez az első eset, amikor az emberek arról számolnak be, hogy félnek a városvezetéstől, a polgármester bosszújától.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/10682181_1552758394939190_6363040573180663590_o.jpg?_nc_cat=105&ccb=2&_nc_sid=2c4854&_nc_ohc=EUEmlORMk2sAX-3O_Gb&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=eb2924c16f648bd30c38bed2978d0987&oe=600F0114

Nem véletlen, Bukodi Károly valóban képes nekimenni a lakosságnak hatalmi ágon. Nem egy lakossal szemben járt már el így, vagy úgy és kezdeményezett pereket is városi közpénzből egyes személyek ellen. Ebben korábbi alpolgármestere és klubtársai is jeleskedtek. 
 
Nem egy ilyen esetről tudni a közutakat érintően, az iskolai randalírozással járó focizások, a tornatermi események után. 
 
Sőt ezt látszik visszaigazolni a polgárőrség megyei elnökségének o1g-s tagja, aki közismerten oly erős kritikusa a fideszes vezetésnek, hogy nem csak a kormányfőt képes megalázó jelzőkkel illetni, hanem  a hozzájuk köthető nőket is simán fideszribancozza, de a helyi történések kapcsán mégis csak tart felszólalni az önkormányzati retorzióktól és félve a polgármester haragjától, mivel őt és munkáját, vagy helyi társait még soha nem kritizálta, nem figurázta, esetében nem foglalkozott nő ügyekkel, szexuális orientációval, és nem gecizte le úgy ahogy tette ezt más Fidesz-tag esetében. Mindez csak azt igazolja, hogy a országos polgárőrség (OPSZ) megyei elnökségi tagja is tart itt Ócsán azoktól a helyi fideszes vezetőktől, akiktől amúgy országos szinten nem, hiszen azokat állandóan szapulja, az ittenieket pedig inkább a keblén átölelve melengeti. 

Tehát van mitől tartania az itt élőknek, ebben a kisvárosban.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj92yZs-i9XW8Me615Tdn4Z-m5hvDmdcdKjHxB0XtoA8j1Caw2WC6NvfZrMmwPhY91UaoRrm8nW0myODbN7Dr8EZWppfI6WFEFCEFPeA7UY6r-M15Z7IVLhGKkJX2_BSVypdRGOnJrnvkg/s1600/DSCF9310.JPG
Horváth Tamás alpolgármester, fideszes rendező, Szűcs Lajos és Pánczél Károly ogy.képviselők amikor még úgy tűnt, hogy meg akarják menteni a devizahiteleseket Ócsán

Most pedig a kilakoltatástól félnek azok, akik nem értenek egyet a polgármester pártos csapatának díjemelésével. Félnek, hogy nem tudják majd fizetni a megemelt bérleti díjat és az utcára kerülnek. Félnek reklamálni, mert a polgármester keze képes túl nyúl a saját hátsó fertályán. Itt még az ellenzékinek számító, volt jobbikos elnök is a fideszes polgármestert ajánlta.  Itt a Fidesz adta polgármester az egyeduralkodó. 

Ócsán Bukodi Károly polgármestersége során nem királyság, hanem károlyság van. Itt minden a károlyság alá tartozik, oda van rendelve. Itt Károly az uralkodó és károlyság a uradalmi berendezkedési forma, a helyi jogrend.

Az ócsai fideszesektől ez olyan mint egy hátraszúrás, míg a kormányt adó Fidesz-KDNP-től pedig egy cserbenhagyás

*

1 megjegyzés:

  1. A csenevész szakállával magát Thalésznek képzelő Napóleon szindrómás korcs, a legrászorultabbakba rúg egy nagyot. Ezek az emberek nap mint nap a létükért küzdenek, míg Döbrögi pöffeszkedik és egyre csak hízik.

    VálaszTörlés