2020. szeptember 16., szerda

Tiborunk sem úszta meg sokkal kevesebbel - most más is fizethet a jogsértésért ( - mégis micsoda különbség)

 Az Országos Polgárőr Szövetség valamint a megyei tagság közé datált helyi polgárőrünk közösségi oldalán hívta fel a figyelmet Bayer Zsolt személyiségi jogi perének alakulására, miszerint a pervesztes félnek 300 ezer forint kártérítést kell fizetnie. 


Megosztása szerint az ismert műsorvezető, publicista, a Fidesz egyik alapító tagja most pert vesztett a lófaszáról és a MTV Kunigunda utcai székházában elhíresült lépcső- és falmászási technikáját bemutató Hadházy Ákossal szemben. Ő az a Fideszt  és az LMP-t is elhagyó politikus, akit még Sallai Róbert Benedek is valahogy meglegyintett

Hadházy minden megjelenésében performance-ban közel olyan provokatív, és gyalázatos, mint a hasonló mód elhíresült Bayer, vagy akár az ismert polgárőr, aki több ember kapcsán sértett már jogokat. 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAe6eydDRMV6oGj4GOwnicrWj5vDaUK6Ikam-6vvgynj3leosoMPiJpSuquTTIdqka9osVkojrTI2YhYT7AWXE2wPl8uW8Ty4sF5AnGim02afFJGv0CT0p3vEfTg_XARgAYf2QtagUvXE/s640/B.+jogs%25C3%25A9rt%25C3%25A9s.png

Ebből a szempontból teljesen ironikus, mivel a polgárőr elvtársunk is közel annyit fizetett a személyiségsértő hazugságaiért, mint Bayer az igazáért.

Történt ugyanis, hogy a pert vesztett polgárőr a fél falut hazugsággal traktálta és a közösségi oldalon különböző formában más személyiségi jogait csorbította hazug mód, addig Bayer csak ugyanazt a megkülönböztetett figyelmet, akár mint véleményt tette közzé amit még a Gyurcsányi kurvázást is felülmúló gecizésbe torkolva járta be az országot.

Ez a gecit a Jobbikhoz állt Simicska Lajos írta ki a hirdetőoszlopára. Ezt a személyeskedő ordenáré megnyilvánulást a Fidesz vezető egyéniségével, történetesen a kormányfővel szemben sértődött Simicska. Ezek után az egész liberális tábor, a baloldali szocialistáktól, a böszmén kurvázó Gyurcsányon át az ócsai polgárőrig mind magáénak érezvén terjesztette.

Bayer ezekből fakadóan a Hadházy szennyesedéseinek leiratában maga is ugyanúgy gecinek nevezte a több pártból is kiebrudalt politikust, aki ezt személyes sértésnek vette. Bayer ezért fizetett 300 ezret.

Fölöttébb figyelemre méltó szavak ezek, ugyanis a mai ellenzéki újságírás, továbbá a teljes ellenzéki közbeszéd e tétel tagadására épül. Méghozzá büszkén, öntudatosan, megfellebbezhetetlenül tagadják ezt a tételt.

Ma a miniszterelnök, a miniszterelnök családja, a kormány tagjai, bármely „kormány közeli” közszereplő és természetesen a kormánypárti média munkatársai kívül esnek ezen a tételen, ezeket az embereket nem illeti meg ez a jog, legalábbis az ellenzék és az ellenzéki sajtó gazemberei szerint.

Erre ezer és ezer példát lehet hozni naponta.

A mindenki más „dehumanizálására” oly kényes ellenzék és ellenzéki sajtó (amely „dehumanizálás” ügyben bármikor kész összevissza hazudozni, lásd legutóbb Szájer József esetét), a világ legtermészetesebb és egyszersmind legszórakoztatóbb dolgának tartja, amikor a miniszterelnököt vagy bármely más kormánytagot, kormánypárti közszereplőt „dehumanizálnak”, s maguk is nagy kedvvel űzik ezt a sportot. Ha valaki kíváncsi, hogy zajlik mindez, olvasgassa a HVG-t, a 444.hu-t, a Magyar Narancsot vagy a kolozsváros.com-ot, ezeken a helyeken „alkotnak” ugyanis a műfaj legbetegebb, leggátlástalanabb gazemberei, csupa-csupa igazi, hamisítatlan vérgeci.

A „gecinél” álljunk is meg egy pillanatra!

Eme jelzőt egy józanságának, önbecsülésének és méltóságának maradékát is elvesztett nyomorult kretén emelte be a közbeszédbe úgy két évvel ezelőtt. Az ellenzék és az imént nevesített „sajtó” pedig sikoltozott a gyönyörűségtől, és egymás sarkára hágva tolongtak és tolonganak, hogy minél többször leírhassák, idézhessék a szót, hogy újra és újra megmártózhassanak a matériában.

Similis simili gaudet.

 Az ócsai polgárőr is felvette a jelet és maga is a gecik önjelöltje hordozója ahogy sokan mások, de mégsem ezért lett pervesztes. Neki más személyiségi jogait sértő hazug lejáratásért kellett fizetnie. ő Boros nyugodtan oszthatta a gecit Orbán Viktorra, tudván hogy az nem perel.

Ezek után Nagy Bandó Andrással került hasonló mód az alantasságáért per-közelbe. Azért, mert olyan megtévesztő hamissággal állt ismét elő, ami az ő személyiségi jogait sértette. 

A felszólítást követően az általa kitett posztot korrigálta és a pert végül ezzel megúszta. Így csak 100 ezer forinttal maradt Bayer alatt.

Aztán Hadházyt sem ítélték már el a lófaszozásért, bár az Országgyűlésben bemutatott tettéért fizethetett annyit, mint egy vesztes-per során a bíróság kiszabott volna rá.  

A nem egyszerű polgárőr azonban mégis csak a Bayer pervesztését osztja a saját fizetendő leckéje helyett.  

Lelke rajta. 

*

1 megjegyzés: