2020. szeptember 22., kedd

A bíróságon börtönt kértek az RTL csinálta showmanre - adócsalásért ítélhetik el a libsi csatorna kineveltjét

  Múlt hét pénteken kellett a bíróság előtt vádlottként megjelennie Gáspár Győzőnek a hazai liberális csatorna, az RTL-klub műmájer showmanjának az ellene folyó költségvetési csalás büntette ügyében Balassagyarmaton.

A showman fél attól, hogy börtönbe küldik, márpedig az ügyészség letöltendőt kért rá. /Fotó: Zsolnai Péter
Az RTL futtatta celeb Gáspár a bíróság előtt

A csalási  ügy lényege, hogya korábban létrehozott Gáspár-féle családi vállalkozás az ügyészség szerint nem adózott megfelelően valamint olyan költségeket számoltak el a cég számára, amelyek valójában az RTL-klub által sztárolt személyes kiadásai voltak, nem pedig a vállalkozáshoz szükséges költségek.

Ráadásul nem csak egy ügyben áll G. Győző a bíróság előtt. Más esetekben Gáspár és testvére, Zsolti luxusgépjárműveket szereztek meg külföldi cégeknek, ám azokat ténylegesen a családtagok használták, áfát pedig nem fizettek utánuk. Ezekben a gépjárművek némelyikében az RTL műsorában is láthattuk, mert előfordult, az is hogy azzal közlekedtek a feleségével bizonyos felvételek alkalmával.

Gáspár Zsolt, Győzike testvére 1995-ben gázolt halálra egy 
60 éves férfit. Börtönbüntetésre ítélte a bíróság/Fotó:Grnák László
Gáspár Zsolt, az RTL-s Győzike testvére 1995-ben gázolt halálra egy 60 éves férfit. Börtönbüntetésre ítélte a bíróság, azonban elnöki kegyelemben részesült, így nem kellett börtönbe vonulnia

A hatályos jogszabályok szerint G. Győző legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhatna. 

Gáspár Győző nem most kezdte. Állt már bíróság előtt szintén adócsalás miatt. Akkor felfüggesztett börtönre ítélték, ami nem hátráltatta a mostani bűnelkövetésben. 

Korábbi ügyében felfüggesztett börtönbüntetés végrehajthatósága 2021 őszén lejár, így ha addig nem születik az ügyben jogerős ítélet, akkor Győzőnek nem kell letöltenie a kiszabott büntetést. Ezért az eljárás elhúzódására alapozhatnak. Gáspárék már kerültek bíróság elé adócsalásért. Akkor felfüggesztett büntetéssel megúszták.

98 milliót követel a NAV az RTL-s Győzikén - korábban is volt már több ügye a bíróságon

Sajtóértesülések szerint a büntetett előéletű Gáspár esetében az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos büntetés letöltését is. Ennek végrehajtását akkor 3 évre felfüggesztették, ám a vád szerint a jelenleg vizsgált bűncselekményt ez idő alatt követte el, így az ügyészség indítványozta annak végrehajtását is.
 

Gáspár visszaeső bűnelkövetőnek számít.>Előző adócsalási ügye évekig húzódott, végül 2013-ban született benne ítélet: egy év nyolc hónapot kapott, de a büntetést felfüggesztették. 2017-ben azért hallgatták ki az adóhatóság nyomozói, mert 50 millió forintot vett fel a bankból készpénzben az édesapja által vezetett gazdasági társaság számlájáról, viszont az összeget nem gazdálkodásra, hanem „családja életvitelének biztosítására használta fel”. Ezt az eljárást végül 2019-ben megszüntették, mivel nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése.

 Ráadásul a Blikk még 2018-ban is arról tudósított, hogy oda van a sportautókért, Lamborghinivel és mindenféle egyéb luxusautóval láthattuk már őt.

Gáspár Győző alá mindig jut egy csúcsverda! 

Ekkor egy 45 milliós BMW-t villantott Győzike, igaz ez nem a sajátja, mert állítólag csak szponzorautót vitt haza salgótarjáni otthonába.  G. Győzike még a Facebookon dicsekedett el az új  BMW-vel.

Botrányok ide-oda, kicsit azért mindenki irigykedik kicsit, ha ilyen verdát lát.

Fotó: Pozsonyi Zita
45 milliós csúcsverdát vitt haza az RTL Győzikéja

A most folyó eljárásban jó lenne minél előbb lezárni ennek a csaló szélhámosnak az ügyét és ezzel elfelejteni Gáspár Győzőt, mert az mégis csak megengedhetetlen, hogy egy kereskedelmi csatorna egy többszörösen visszaeső adócsalót sztárol és finanszíroz a műsorfolyamában, aki úgy jeleneik meg sok fiatal néző előtt, mint a celebség egy munkátlan megélhetést biztosító pénzkeresési forrás, amihez nem kell más, csak az RTL polgárpukkasztó műsora.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése