2018. szeptember 4., kedd

A tenisz hazai nagyágyúi beintettek a fideszes elnökségnek - Szűcs Lajos a történések kapcsán a háttérben lapul

Blogunk korábban már többször foglalkozott a Magyar Tenisz Szövetség ócsai illetőségű elnökének dilettáns dolgaival és azokkal a fércmunkákkal, ami mögött politikailag síkon ott téblábol. Most egy olyan újabb fejezethez érkeztünk, ami azt látszik igazolni, hogy a politikai elnökség és a mögöttes ténfergés alapjaiban szakmaiatlan és káros. Erre Fucsovics Márton és Babos Tímea mostani döntéshozatala fókuszál.

Babos
Fucsovics
A legmagasabban rangsorolt magyar férfi és női teniszező egy ideje már jelezték, hogy fenntartásaik vannak a szövetség (MTSZ) működésével kapcsolatban, napok óta kölcsönösen ment az adok-kapok a felek között. 

A Magyar Tenisz Szövetség az Országos Mediációs Egyesület segítségét kérte annak érdekében, hogy rendezze vitáját a két legjobb hazai játékossal, Fucsovics Mártonnal és Babos Tímeával.

A főtitkár többszöri ígérete ellenére az MTSZ egyetlen forintot sem fizetett ki a csapattagoknak, írja Fucsovics, igencsak nehézkes az együttműködés egy olyan szövetséggel, amely a regnáló páros világ- és Australian Open-bajnokot, jelenlegi páros világelsőt hónapokon keresztül ignorálja, írja Babos.

Flucsovics és Babos azonban még mindig a pénzére vár, és azt firtatják, hova tűnt 10 millárd forint az elszámolásból.

A hónapokra visszavezethető vitába a máskor mindenütt ott díszelgő Szűcs Lajos elnök láthatólag nem kíván feltűnést kelteni, ezért inkább a színfalak mögé visszahúzódva rejtőzködik a parázsló vitában. Politikusként csak a sikerből, a szép és jó cselekedetből kíván részesülni. Az ilyen fiaskók elől mindig is elmenekült. 

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke
Szűcs
Emlékezzünk csak, amikor Pest megyei elnökként, a téli hidegben fűtetlen iskolák gondjai közepette társaival titokban a melegebb éghajlatot választva az Azori-szigetekre utazott

Most ugyanígy távol tartja magát és elnökségi tisztét a szövetségben zajló lázadástól.  

Fucsovics Márton és Babos Tímea  egy közleményt jelentettek meg, amiben azt írják, a továbbiakban nem kívánnak a szövetséggel együttműködni, és mindaddig nem adják a nevünket egyetlen, az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, valamint a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján.

Hirdetmény - Lajos megosztása
A két teniszező hangsúlyozta, hogy nem tart igényt anyagi támogatásra a szövetségtől. Ezzel gyakorlatilag beintettek az elnökségnek, amit eddig a Fidesz képviseletében az ócsai  lakos, Szűcs Lajos reprezentált.

"Járjuk a magunk útját, büszkén képviseljük Magyarországot a WTA és az ATP Tour-versenyeken, és bízunk benne, hogy az olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet. Örömmel vettük Szűcs Lajos elnök úr vasárnapi levelét és természetesen vele, mediátor nélkül is szívesen értekezünk a magyar tenisz helyzetéről. A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog" - olvasható a közleményben.

A vita másfél hete került nyilvánosságra, amikor Fucsovics közösségi oldalán tájékoztatta rajongóit, hogy nem biztos a szereplése a válogatott szeptemberi Davis Kupa-találkozóján, mivel a szövetség nem biztosítja a szükséges feltételeket, és nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez. A világranglistán 41. teniszező jelezte, hogy próbált kiállni társaiért, egyeztetni a szövetséggel, ám nem járt sikerrel, az MTSZ választ sem adott kérdéseire. Hosszú bejegyzésében a Davis Kupa-kapitányt is bírálta, mint ahogy azt is, hogy három héttel a csehek elleni mérkőzés előtt meg sem keresték őt a mérkőzéssel kapcsolatban.

http://img.szucslajos.com/2012/09/tenisz3_20120918214654_60.JPG
Szövetségi elnök (is)
Az MTSZ egy hosszabb közleményben reagált, olyan adatokat hozott nyilvánosságra, melyek megítélése szerint az üggyel kapcsolatban segítik a közvéleményt a megalapozott és tárgyilagos vélemény kialakításában. Ebben többek között szerepelt Sávolt Attila, Fucsovics edzőjének fizetése. Fucsovics és a páros világranglistát vezető Babos, majd később maga Sávolt Attila is cáfolta ezeket, és bírálta a szövetséget.

Legutóbbi fejleményként az MTSZ vasárnap közölte, az Országos Mediációs Egyesület segítségét kérte annak érdekében, hogy rendezze vitáját Fucsovics Mártonnal és Babos Tímeával.

Szűcs Lajos természetesen ebből is igyekszik kimaradni és inkább az árnyas háttérből szemlélni a magyar tenisz és a szövetség őt is érintő kudarcát. Szűcs Lajos elnöksége annyit ér, amennyit itt és ebben elér. 

Ha mindez úgy tűnik, hogy semmit nem ér, akkor ez így is van. 

*

1 megjegyzés: