2018. szeptember 9., vasárnap

Újfent súlyos események terhelik Szűcs Lajos munkásságát - ismét elnöki mivoltában kezdik ki az ócsai embert

Pest megye elnökeként volt ilyen szorult helyzetben utoljára Szűcs Lajos, ahonnan aztán politikai kommandózással mentették ki. Akkor a megyei iskolák fűtési számlái és az intézményesített étkeztetés finanszírozása körüli problémák feszítették a hurkot körülette, amire azzal tetézte a bajt, hogy a megye ezen válságos időszakában a rá nehezedő problémákkal mit sem törődve a távoli Azori-szigetekre utazott.
https://szabadriport.files.wordpress.com/2012/01/az-azori-szigeteken-romastratc3a9gic3a1zott-fideszes-c3b6nkomc3a1nyzati-vezetc591k.jpg 
Az akkor történetekből a párt menekítette ki a siralmas elnöki teljesítményt nyújtó Szűcsöt. Aztán a Fidesz megerősödése és ismételt kormányzati szerepbe kerülése során az egykori Pest megyei elnök más favizeket vett gondozásba.

Mondhatni így került a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) és a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) élére, mint elnök. A több évnyi tüsténkedésének köszönhetően mára beérni látszik az a termés, ami neki köszönhető. 

http://image.nava.hu/Gallery/2015/07/23/m4-82394/m4-82394-10024700.jpg A Mohosz kiszorítós játékában úgy állunk, hogy a megélhetési halászok lettek a vesztesek és a hobby horgászok a nyertesek. Ez utóbbiak sorát gyarapítja Szűcs Lala is számos más kebelbeli politikustársával együtt. 

A vizek lefölözésével és a tulajdonszerkezet átrendezésével, az engedélyezési folyamatok átszabásával olyan egyeduralmi szövetséget hoztak létre, amibe rajtuk kívül mások nem piszkálhatnak. 

http://magyarmezogazdasag.hu/sites/default/files/styles/default_crop/public/uploads/2018-08//img_20180830_111329.jpg?itok=gRT4C-ZE 



A pecások életbe bekövetkező változások legújabb állomása a most bevezetett Horgászkártya, ami állítólag megkönnyíti a horgászat elérést, és ellenőrzését, valamint azonosítását.  Ezt azonban a rossz nyelvek cáfolni igyekeznek, mondván a kártya nem más, mint egy újabb lehúzás. 

Többen is úgy vélik, hogy a 2200 forintba kerülő kártya kiváltása csak a Mohosznak 600 milliós tiszta bevételt jelenthet. Mindezt a tagoktól beszedett kártyapénzből hozzák össze. Vagyis nincs más előrelépés csak anyagi haszonszerzés, ami bizony zavarja a békés horgászok körüli állóvizet.
  

Szűcs Lajos másik "vállalkozása" a Tenisz biznisz, sem áll jobban. Sőt ott olyan nagy hírű szereplők mondanak fel az általa elnökölt szövetségnek, mint Fucsovics Márton és Babos Tímea.


Babos Tímeával a világelső páros tagjával hirdet a Fila Amerikában a Times Square-n
 

A Fideszes vezetés által biztosított "kiemelt" státuszt követően csak úgy ömlesztették a pénzt. Szűcs Laja fideszes országgyűlési képviselő, aljegyző, és MTSZ elnöki pozíciója kapcsán a párt nyomta a közpénzt, mint süket az ajtót. (Helyi fordításban: - akár, mint polgármester az Ócsa fociklubbot.)

Mindez a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) bevételi oldalán is meglátszik. A közhasznú jelentés szerint  2014-ben 351 millió, 2015-ben 440 millió, 2016-ban pedig ugrásszerűen 1,77 milliárd, majd 2017-ben már 2,75 milliárdból gazdálkodhattak Szűcsék szövetségesei.
 
De úgy tűnik hiába ömlöttek a milliárdok a Szűcs uralta teniszbe, amikor pont a sikert elért, kiemelt játékosoknak nem jutott elég.

Fucsovics padlón van a szövetséges tenisztől




Szűcsék pedig állítólag minden tőlük telhetőt megtettek. Pompás bálokat hoztak össze, színpompás helyeken, ahol a kedves feleségével bájologták körbe a megjelenteket sajtóstul elnökségestül úgy, hogy még az eseményt megörökítő fényképész is jól járt. 

A mostani ügyet hagyták odáig pörögni, hogy a politikai vezetésnek sem tetszik az, ami a sportág körül zajlik, és van aki szerint már meg is remegett a rendszer: meg nem erősített hírek szerint többen lemondtak az MTSZ elnökségében.

A 2016-ban megválasztott elnökségi tagok közül már csak négyen maradtak - Forrás: huntennis.hu

Nagy talány azonban, hogy az ócsai illetőségű - amúgy balfék hírében álló - Szűcs Lajos mindezt hogyan éli túl ismét. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése