2018. szeptember 5., szerda

Gerda asszony leste meg és fülelte le az ócsai szatirt - megnyugodhat a város, ismét jobb lett a közbiztonság

Ócsa számos rémtörténetet produkált már. Olyat amit kitalálni sem lehetne. Az élet furcsaságait semmi és senki nem múlja felül ebben a városban.

Itt, ahol külön Facebook csoport alakult a város negatívumairól, és ahol önmagától roskadozik a műemlék, ott van egy asszonyság, aki mégis örömét fejezi a polgármester által prognosztizált (előrevetített/képzeletbeli) fejlődés kapcsán. 

Most azonban mégis csak Ő, vagyis K. Gerda a nap hőse, akit a pesti bulvár is név szerint (teljes nevén nevezve) szerepeltet.  Történik mindez napjainkban.

Kállai Gerda (35) az ablakon kipillantva látta meg az éppen önkielégítést végző szatírt. Az asszony nagyon megrémült - Fotó: Isza Ferenc ( - Blikk)
 
Mint a Blikkből megtudjuk jó ideje borzolta már az ócsaiak idegeit egy férfi, aki az elmondások szerint azzal szórakozik és szórakoztatja a rá figyelőket, hogy meztelenre vetkőzik a házak között,  közterületen és végül magához nyúl. Ahogy arról egyesek látni vélték, az utcán önkielégítést végzett.

Gerda is valahogy erre lett figyelmes. Aztán mindez eljutott a bulvárújsághoz ahol  felkeltette a szerkesztői érdeklődését és ahogy írják, lelátogattak ide, felkeresték a négy gyerekes asszonyt.

Itt "kiderült, a férfi évek óta rettegésben tartotta az ottani családokat."  

Érdekes ez, mert sem a legútobbi, sem pedig a korábbi polgárőrség általi beszámolókból nem lehet kiolvasni erre való utalást. Sőt, a legutóbbi közbiztonsági rendőri beszámolóból sem derült ki, hogy itt ilyen rémtettek is előfordultak volna az utóbbi években.

Állítólag sokan már azt fontolgatták, hogy a saját kezükbe veszik az egész ügyet. Ahogy előadták, a a maguk módján kívántak közbeavatkozni és elmondani a vetkőző embernek, hogy amit csinál, az bizony a legkevésbé sem szép dolog. Aztán mégis az újságot keresték fel és elmondták, ez a magátmutogató, láthatólag szexuálisan  aktív férfi keseríti meg a helybéli életüket. 

A rettegett szatír a beszámoló szerint a legnagyobb megdöbbenésre a Széchenyi utcai buszmegállónál is felbukkant, ott ahol a város egyetlen - szerencsére nem túl forgalmas játszótere van - és állt neki vetkőzni. Féltéssel szemlélték a dolgot. Végül ezt vették fel telefonnal. 

Mindebből azonban nem derül ki, hogy az illető valamilyen pszichotikus-, vagy tudatmódosító anyag hatására, netán tiszta tudatában állt neki cselekedetének. 

Az azonban ismert - a városüzemeltetés beszámolójából, hogy - nevezett játszótér már közel sem olyan tiszta, hogy az csupán az ártatlan gyerekek szórakozását biztosítaná. A városi térfigyelő kamerahálózatnak itt is van egysége, azonban annak felvételéről nincs információja az újságnak.

Június 18-án e-mailben tájékoztatott bennünket egy anyuka a Köztársaság téri játszótéren tapasztaltakról:
„sajnos   az utóbbi időben szomorúan tapasztalom, hogy egyre több a szemét, a cigicsikkek mellett ma egy óvszerrel is találkoztunk a homokban”

Nem kommentálom az anyuka tapasztalatait, azt hiszem minden jóérzésű ember fölhördült, milyen nevelést kapott, egyáltalán kapott-e nevelést az, aki játszótéren pöfékel és óvszert dobál szét. Azt hiszem ez nem önkormányzati probléma, lényegesen nagyobb  itt a baj. Egyébként a szemetet minden hétköznap összeszedjük a játszótéren és hetente 1-2 alkalommal összeseperjük a teret.


Az eset nem nevezhető egyedinek. Nem csak a szivárványos felvonulások és azok a mozgalmak amik ezeket a közösségbe tömörülteket  utóbbi időben már LMBTQ néven összefoglaló néven nevezik. Ők azok akik a másságukat felvállalják. A mozaik elnevezés Q a querre az eredetileg queer szóra utalás, ami "furcsát, különöst" jelent. A közterületi önmutogatás, vagy önkielégítés eléggé furcsa és mondhatni nem normális cselekedett a többség számára. 

Blaha Lujza téri vetkőző asszony, a kőbányai sz.pófantom, és persze, utódja, a csepeli orálrém után újabb videót juttattak el hozzánk olvasóink azzal a kéréssel, hogy hívjuk fel a figyelmet a jelenségre. Egy vetkőző férfi keseríti meg az ócsaiak életét.



A baj csak az, ha a buzik és a más indentitásúak mocskos felvonulása, elferdült szexuális vonaglása és magamutogatása ellen szólunk, vagy lépünk fel, akkor azt a rendőrség kordonokkal határolja körbe. Vagyis egyik oldalról védi és támogatja  mozgalom csoportos magamutogatását, más részről pedig közösségellenesnek, szeméremsértőnek tartja és eljár az esetben.  

Valahogy így volt ez Ócsán.

Az egyik lakó, Kállai Gerda (35)egy évvel ezelőtt költözött Ócsára, ahol egy családi házban neveli négy gyermekét. 
Az asszony egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a szatír már a játszótér környékén is feltűnt, ugyanis áprilisban az ő otthona előtt is megjelent.

– Hétköznap délben vártam a gyermekeimet suli után haza, amikor az ablakból megláttam, hogy egy teljesen meztelen férfi állt a kapunkban, a ház felé nézett, miközben önkielégített – kezdte az asszony, akinek ekkor a legkisebb gyermeke épp a házban aludt. – Azonnal kiabálni kezdtem, de nem érdekelte, csinálta tovább. Végül egy lapáttal kergettem el a házunk elől – folytatta Gerda, majd hozzátette: az eset után rögtön rendőrt hívott. – Nagyon féltem, hogy a gyerekek bármelyik pillanatban hazaérnek, és meglátják ezt az embert. A házunk szerencsére fel van szerelve kamerával, ami az egész esetet rögzítette – mesélte az édesanya, aki azóta sem tud nyugalomban élni, hiszen a férfi szabadon garázdálkodik – mondta lapunknak. 

Az asszony azonnal feljelentést tett, akkor a rendőrség elfogta a szatírt, majd kivizsgálta az ügyet. Júniusban azonban már újra rémisztgette az ócsai lakosokat, legutóbb pár napja, a helyi játszótér közelében.

A tudomásra jutást követően a rendőrség kézbe vette a lakókörnyezetét látványos tetteivel irritáló férfi ügyét.

Miután a rendőrök a cselekményt követő napon tudomást szereztek az esetről, adatgyűjtést végeztek, majd rövid idő alatt azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit még aznap az esti órákban ócsai otthonában elfogtak.

A dabasi rendőrök egy 51 éves férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint Ócsán mutogatta magát szeméremsértő módon. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az 51 éves férfi 2018. szeptember 3-án, 18 óra körüli időben egy Ócsán lévő játszótér közelében szeméremsértő módon mutogatta magát.

Köszönjük.

*

1 megjegyzés:

  1. Rossz nyelvek szerint, az iszákos tanár mutogatja magát. Ki tudja mi az igazság?

    VálaszTörlés