2018. szeptember 8., szombat

Nem okozott meglepetést a kisvárosi szatír - állítólag ismert figurája volt a helyi közéletnek ( - rémisztő volt)

Több feltételezés és találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy az Ócsán felfedezett magamutogató bácsi valójában egy ártatlan "iskolai bolond" volt; - egy a helyi iskola áldozatai közül.

Ugyanakkor többen is cáfolták, hogy azt a felröppent hírt hogy a gimnáziumból ismert idősebb közéleti szereplő tanár lenne érintett az ügyben. Mindennek apjául egy több évtizeddel ezelőtti cselekmény szóbeszéde alapján merült fel. Az ismert tanár kapcsán egyesek úgy vélik és hangoztatják, hogy korábban egy erdei iskola tábor során merült fel az intim kapcsolat. Az esetben érintett akkori diák azonban mindezt nem igazolta vissza.

De nem csak ez, hanem egy korábbi szintén helyi iskolai eset is előkerült most, a vetkőzős ember felfedése kapcsán. Az általános padsorai közt még nem feledték azt a tanárt, aki drogtermelőként próbált kapcsolatot létesíteni különböző korosztályok között. Ez azonban nem az a tornatanár, aki szintén elhagyta az iskolát. Mindezen pletykákat az alapozza, hogy a helyi tanintézet jó hírén az elmúlt évek során több csorba eset, miközben a mostani szatírságnak is van korelőzménye Ócsán. 

https://24.p3k.hu/app/uploads/2015/03/szatir2.jpgEgy gyermekkorú kislánynak és barátnőjének mutogatta a nemi szervét egy 35 év körüli férfi a Pest megyei Ócsán. Fantomkép alapján keresi a dabasi rendőrség. 

Az eset néhány napja történt fényes nappal, dél körül. A kislány és barátnője a Baross utcában sétáltak, amikor odalépett hozzájuk a férfi, és elővette a nemi szervét. Ráadásul fogdosta is a kislányt. A lányok végül elfutottak. 


Az akkori esetről az Origo és a Tv2 számolt be. Így az sem kizárt, hogy ismét egyazon személyről van szó, aki már kísértett már így a városban. 

Mindezt a rendőrségi is a sajtó hírforrások is erősítik, mely szerint a leleplezett és előállított, és szatírként nevesített férfi többszörösen visszaeső, büntetett előéletű. 

Így nem is csodálkozni azon, hogy péntek délelőtt a Dabasi Járásbíróság, - ahol a korábbi és más tanár pere is zajlott - elrendelte az előzetes letartóztatását annak az 51 éves férfinak, akiről a Blikkben szereplő Gerda asszonyság rántotta le a leplet, és akit végül a helyi rendőri erők hétfőn őrizetbe vettek. Valójában Ő volt az, aki a Széchenyi utcai, játszótérrel átellenben levő zúg-ívó és a volt húsbolt szomszédságában cél-fotóztak egy alkalommal.

A hírt felkapta a hazai sajtó. Akinek alkalma adódott, szólt róla.

Gerda-asszony a Ripostnak e-ként számolt be a jelenségről: "A házunk szerencsére fel van szerelve kamerával, ami az egész esetet rögzítette – mesélte az édesanya, aki azóta sem tud nyugalomban élni..." 

A felkavaró hír nyomán "természetesen" a városi polgárőrség megmondó embere is véleményt alkotott az eset kapcsán:  " – Nem az első eset és valószínűleg nem is az utolsó: a környéken ismerik a „tevékenységét”. Sajnos, nem nagyon lehet vele mit kezdeni! – mondta Boros Tibor, akit rendszeresen riasztanak a meztelen férfi miatt."


A bírósági közlemény szerint a "a gyanúsított a cselekmény elkövetésekor középsúlyos mentális retardációban, alkohol okozta függőségben, illetve krónikus alkoholizmus miatt kialakult személyiségtorzulásban szenvedett. Mindezek súlyos fokban korlátozták őt abban,hogy cselekménye következményeit felismerje". 

http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/NG5ktkqTURBXy9lN2QyNWU4ZmJkODAyYmFhMThmYmQ1ZTY4ODk4MTZkNC5qcGVnkZUCzQJsAMLDMindez visszaigazolja blogunk azon vélekedését, mely szerint az önmagából kivetkőző fél valamilyen pszichotikus-, vagy tudatmódosító anyag hatása alatt cselekedett.

Ennek ellenére, mint ismert visszaesőt a bíróság korlátozta személyes szabadságában. Indoklás szerint "a gyanúsított  szabadlábon hagyása esetén szeméremsértő cselekményét tovább folytatva újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el." 

A Blikk írta meg elsőként: 
jó ideje „működött” már Ócsán a szatír, aki előszeretettel vetkőzött totálisan meztelenre a nyílt utcán, sőt, olyan is volt, amikor egy többgyermekes család ablaka előtt végzett önkielégítést. Legutóbb egy játszótér közelében állt neki lassú, kimért mozdulatokkal vetkőzni. Az erről készült videó, ami kiverte a biztosítékot a rendőröknél is, itt nézhető meg.

http://ocdn.eu/images/pulscms/Y2I7MDA_/b99cb3444fc902e0eefec90971fc0a69.jpeg 

"– Hétköznap délben vártam a gyermekeimet suli után haza, amikor az ablakból megláttam, hogy egy teljesen meztelen férfi állt a kapunkban, a ház felé nézett, miközben önkielégített – kezdte az asszony, akinek ekkor a legkisebb gyermeke épp a házban aludt. – Azonnal kiabálni kezdtem, de nem érdekelte, csinálta tovább. Végül egy lapáttal kergettem el a házunk elől – folytatta Gerda, majd hozzátette: az eset után rögtön rendőrt hívott. – Nagyon féltem, hogy a gyerekek bármelyik pillanatban hazaérnek, és meglátják ezt az embert. A házunk szerencsére fel van szerelve kamerával, ami az egész esetet rögzítette" – mesélte az édesanya, aki azóta sem tud megnyugodni.

Az ismertek birtokában  a szatírnak nevezett férfi mentálisan beteg, ugyanakkor mégiscsak szeméremsértő. Az eljárás során vele szemben alkalmazott korlátozó intézkedés azonban gátolja a bűnismétlést, így az ócsai asszonyok fellégezhetnek, mert egy darabig nem lesz több rémisztgetés. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése