2018. február 1., csütörtök

Keményen beindítja a pénzszivattyút a rendőrség - a cső végén az autósok állnak ( - fél évig fokozott ellenőrzés)

Nagyon rákapott a rendőrség az autósok megfejésére. Mindehhez mögöttes jogszabályi környezetet és megfelelően magas pénzbírságokat állítottak szolgálatba. A hazai rendőrség egyik legjobb bevételi forrása az autósok kizsákmányolása lett.

http://propeller.hu/images/cikk/2018_01/rendorneniellenoriz.jpgFokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány Magyarország teljes közigazgatási területére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerdán.

Nem véletlen, hogy közel fél éven át tart folyamatos és fokozott közúti ellenőrzést a magyar rendőrség. Ez jól ismert szokás szerint pusztán az autósokra való ráhajtást fejezi ki, mivel az évek óta megzabolázatlan, és továbbra is tömegével szabálytalanul közlekedő kerékpárosokat rendre kihagyja az ellenőrzésből a rendőrség, holott a kerékpárosok közel 90 %-a szabálytalan felszereléssel vesz részt a közúti forgalomban. Őket azonban nem vegzálják, nem büntetik úgy, ahogy az autósokat. Velük szemben valahogy nem olyan kemény a rendőrség, mint a motorizáltakkal. Pedig a kerékpáros balesetek nagy részében a kerékpárosok hibáztathatóak. A két-keréken vétkezőkkel szemben kiróható büntetések mértéke sem megvetendő, mégsem bajlódnak velük. Az autósok mégiscsak többet hoznak a szervnek, mint a bringás. Ezért vadászhatnak inkább a volán mögött ülőkre. 

http://www.automotor.hu/wp-content/uploads/2018/01/tispol2-600x365.jpgAz idei esztendőre vonatkozó terv alapján összesen kilenc nemzetközi közúti ellenőrzés várható. Ezek az akciók alapvetően az olyan járművezetői magatartások ellen irányulnak, amelyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik magukban a közutakon.

A TISPOL közúti ellenőrzés 2018-ban tervezett időpontjai:
Február 26. – március 4.: „Truck & Bus” – tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés.
Március 12–18.: „Seatbelt” – biztonságiöv-ellenőrzés.
Április 16–22.: „Speed” – sebességellenőrzés.
Június 4–10.: „Alcohol & Drugs” – ellenőrzés az ittasan, bódult állapotban vezetők kiszűrésére.
Július 23–29.: „Truck & Bus” – tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés.
Augusztus 6–12.: „Speed” – sebességellenőrzés.
Szeptember 17–23.: „Focus on the Road” – ellenőrzés a figyelmetlenségre visszavezethető balesetek megelőzésére.
Október 15–21.: „Truck & Bus” – tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés.
December 10–16.: „Alcohol & Drugs” – ellenőrzés az ittasan, bódult állapotban vezetők kiszűrésére.

http://www.automotor.hu/wp-content/uploads/2018/01/tispol1.jpg
 
Mindezeken túl azt írták, hogy a rendőrkapitány február 1-jén 0 órától június 30-án 24 óráig rendelte el a fokozott ellenőrzést a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése