2018. február 26., hétfő

Csak egy Orbán adta jobboldal van - a többi mind csak ellenfél ( - a jobbik és a ballib egy sorson osztozik)

László Róbert: húsz éve az a kérdés, hogy szereti-e Ön Orbán Viktort, vagy sem 

https://i1.sndcdn.com/artworks-000269643770-mkykff-t500x500.jpgVona Gábort a saját pártja fogja szétszedni, ha nem nyeri meg a 2018-as választást, számára tehát óriási a tét – mondja László Róbert. 

Ennek megfelelően rajta és a Jobbikon látszik a győzni akarás, az ellenzéki oldal zöme azonban – így például Karácsony Gergely is – csak a túlélésre játszik. Most úgy tűnik, a kormánypártoknak nincs kihívója, mégis úgy csinálnak, mintha „az életükért küzdenének”, valószínűleg tudják, hogy van félnivalójuk. 

A Political Capital választási szakértője szerint talán éppen amiatt, hogy, bár átfogó megállapodás már nem lesz az ellenzéki erők között, az továbbra is benne van a pakliban, hogy az utolsó hetekben többen is visszaléptetik majd jelöltjeiket egymás javára, így a Fidesz akár jelentős mennyiségű egyéni kerületi mandátumot is veszíthet. 

A fő kérdés ugyanis, ahogy már hosszú ideje, ma is az, hogy „szereti-e Ön Orbán Viktort?”. Ha erre a kérdésre „nem” a válasz, akkor az már másodlagos kérdés, hogy a Fidesz egyéni jelöltjének esélyes kihívója melyik párthoz tartozik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése