2018. február 22., csütörtök

Értetlenkednek egyesek, holott napjában mást sem csinálnak, mint az erkölcsi hullákat támogatják - politika

Annak idején volt a polgárpukkasztás, ami nem más történet volt, mint egy megbotránkozást kiváltó dolog. Olyan, ami meghökkentette az embereket. Ezt hívták akkoriban  polgárpukkasztásnak.

Az egészet a nézettség fokozására találták ki. Aztán erről beszéltek sokan, ami fokozta a hangulatot. Vagyis egy hangulatkeltésről, amolyan provokációról beszélhetünk, amiből egyfajta közéleti műfajt kreáltak.

Nos kedves nézőink, amikor Önök a bulvár tévében a Vacsoracsata/Hal a tortán műsorában elítélt bűnözök, prostituáltak, adócsalók, vagy más szélhámos trógerek seregével vegyülő "népszerű" színészek, celebek által benépesített produkcióját nézik a szennycsatornán, és így kikapcsolódva szórakoznak, akkor valahol az erkölcstelenséget támogatják. Sokan ezt észre sem veszik, egészen addig, amíg nem találkoznak ezzel a jelenséggel a mindennapjaik során, akár a Polgármesteri hivatalban, vagy éppenséggel a képviselő-választások alkalmával. 

Ilyenkor egyesek elcsodálkoznak, hogy miként lehetséges mindez, holott pont maguk a hétköznapi tévénézők azok, akik ezt a nézettségükkel kivívták, megerősítették és közéletileg elfogadhatóvá tették.

http://rewrite.origos.hu/s/img/i/1001/201001155.jpg
2009. október: Tasnádi, Stadler, Zalatnay, Nagy Éva és Pápai "Joci"
 Mert ugyebár ki tiltakozott akkor, amikor Tasnádi Péter az ismert bűnöző fogadta vacsorára a sleppet? Vagy ki szól az ellen, amikor Kelemen Annácska az ország elitjének kurvája került a főzős műsorba?  De Beás asszony és a primitív Győzike adócsalásokkal terhelt celebjeink közszerepeltetése kapcsán sem merült fel az a bizonyos erkölcsi mérce, ami kiverte volna a tévénézőknél a biztosítékot. A műsorszerkesztők a kurvákat, az elítélt bűnözőket sztárolták és facsarták citromként az arcunkba.

"A szereplők különböző bűncselekmények elkövetése miatt - Pápai Joci kivételével - több évet börtönben, illetve fegyházban töltöttek. Az ORTT aggályosnak tartotta, hogy nem átlagemberek voltak a műsorban, akik megpróbáltak a börtönéveik után visszailleszkedni a társadalomba, hanem a büntetőpereiről elhíresült, a médiában sokszor szereplő és jelenleg is luxuskörülmények között élő emberek." 

Az ORTT-nek az sem tetszett, hogy Pápai Joci hosszabb előzetes letartóztatást vallott be, hogy ne legyen ciki a három napjával, de leginkább az volt a gond, hogy a műsor azt sugallta, hogy a bűnözői életmód előnyökkel járhat, luxushoz vezet. Szex is volt, verbálisan: a körülmetélésen is elnevetgéltek a szereplők, Tasnádi pedig Stadler József maszturbációs szokásai felől is érdeklődött, egy adásban pedig felolvasták Tasnádinak a börtönparancsnokhoz írt két levelét, amelyben a kéréseit fogalmazta meg. Az egyik levél szerint örömlányokat kért, ekkor két sztriptíztáncosnőt is láthatott a néző (az egyik nő rabruhában, a másik rendőri öltözékben jelent meg), ők Stadler József vacsorájának voltak a meglepetésvendégei.

És végül hány tróger, simlis, bűnöző, kártékony féreg lett így és a kedves nézők műsorkövetése nyomán, a tévécsatornák által drága pénzen megfizetett műmájer, azaz celeb?  Valójában ez a műfaj nem jöhetett volna létre a mögöttes nézői index, azaz a nézettségi támogatottságunk által. Mindez azonban már túlmegy a polgárpukasztáson, hiszen a köznapi élet részévé és a mindennapok normális életvitelének arculvágásaként kerül a képünkbe az a szenny és mocsok, amit egyesek megbotránkoztatónak, mások pedig mulatságosnak tartanak. 

Az ORTT szerint a szándékos bűncselekmények elkövetőinek és tetteinek bemutatása problémákat vet fel, ami a kiskorúak erkölcsi fejlődését veszélyeztetheti, emiatt indokolt lett volna a műsorszám III. korhatári (16 éven aluliak számára nem ajánlott) kategóriába történő átsorolása. A Tv2 2009 november végén levélben azzal védekezett, hogy önmagában az, hogy korábban bűncselekményeket elkövető személyeket semleges élethelyzetben ábrázol, mégpedig szimpátiát keltő megnyilvánulások, avagy azonosulási vágyat ébresztő emberi mozzanatok nélkül, az nem alkalmas egy 12-16 éves fiatal fizikai, erkölcsi vagy szellemi fejlődésének hátrányos befolyásolására.

És ki tudja hányan gazdagodtak meg már ebből. Vagy pontosabban abból, ahogy ezt a primitív műfajt a kereskedelmi csatornák feltálalják naphosszat.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/b/bd/Heti_Hetes_log%C3%B3.jpg/250px-Heti_Hetes_log%C3%B3.jpgVerebes vallotta be egyszer még a Heti Hetes idején, hogy Orbán Viktor szapulásával, lejáratásával többet kereset a műsorfolyam során, mint bárminemű tevékenységgel. Az RTL és hasonszőrű társai erre fizetnek.  Verebes könnyű keresete, jó megélhetése és pitiáner jelleme kellett mindehhez. No meg az a mocsok, amit ezek a nézettséget hajhászó, rekláméhes provokátorcsatornák hajszolnak. 

Ma már ott tartunk, hogy azon sem riadt meg senki, hogy egy patkányt neveztek ki köztársasági elnöknek. Nem volt itt aztán gond a pufajkás miniszterelnökkel, és a D 209-es román titkos ügynökkel sem a bársonyszékben. Ezek után a sajátjait megpuccsoló szemkilövető csak egy olyan showman, aki ma is képes bohócot csinálni az országból.

Aztán szépen lassan eljutottunk odáig, hogy adócsaló és más köztörvényes bűncselekményeket elkövetők lehettek polgármesterek. 

Majd drogos elítéltekből lehetnek politikai karrieristák, vagy ahogy Juhász Péter családon belüli erőszakoló példája mutatja, van és lehet ez még lentebb is.

https://888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2017-03-30/aac1da3586818dbb4331f30d7af7942b/760x0.jpg
Csernus Imre, pszichiáter beszámolt arról, hogy a sokéves füvezés teljesen torzítja, kifordítja a személyiséget -vagyis nyilvánvalóan Juhász is a drog miatt vált ennyire agresszívvá: eldrogozta az agyát.

Mint ismert, Juhász Péter nem hajlandó lemondani pártelnöki posztjáról és visszalépni a belvárosi képviselő-jelöltségtől. Pedig a botrányról-botrányra bukdácsoló politikus az Indexnek (arra a kérdésre, hogy került-e fizikai kontextusba a keze volt élettársa arcával) ezekkel a szavakkal ismerte el tetteit: “egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg. (…) Ez egy dulakodás volt utána, egy órányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár.”

A Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP, sőt Juhász női helyettese is arra a távolságtartó álláspontra helyezkedett, hogy “meg kell várni a jogerős ítéletet.” 

Elvégre a politikában a nőverésen is túl vagyunk már. 

Gyurcsány pedig bekísérte a börtönbe az ismert politikustársát, kifejezve ezzel azt az együttérzést az elítélt és a mögöttes bűnözés, valamint bűnpártolás mellett, amit Ő maga is képvisel, avagy megszemélyesít. 

https://galeria.cdn.index.hu/belfold/2017/09/19/gyurcsany_bekiserte_a_bortonbe_csaszy_zsoltot/18343123_4dd7eeac20c378a5ee97b7ddbdebc769_y.jpg
"érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni"

  Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két egykori vezetőjét hűtlen kezelés kísérlete miatt ítélte börtönbüntetésre a Kúria.

Most akkor minek is csodálkozunk azon, hogy az előzetesben levő Ceglédy Csabából ezek a politikusok országgyűlési képviselőjelöltet faragnak, csakhogy kiszabadítsák és tehermentesítsék a bűnvádi eljárás alól. 

A most előzetesben letartóztatásban lévő ügyvéd, szocialista politikus ellen már kilenc iskolaszövetkezet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás.

Hétvégén derült ki, hogy Czeglédy Csaba független jelöltként indul az országgyűlési választásokon, a nyugat.hu pedig azt írja, már mintegy 700 ajánlást gyűjtöttek össze neki.

https://24.p3k.hu/app/uploads/2017/08/d__bj20170715002-1024x576.jpg
Gyurcsány Ferenc ügyvédje, a szombathelyi önkormányzat szocialista képviselője tényleg úgy menekítené ki magát a börtönből, hogy országgyűlési képviselőjelöltté akar és fog válni

Ha Czeglédy hivatalosan is képviselőjelölt lesz, mentelmi jog illeti meg, és a nyugat.hu szerint valószínűleg megszüntetik majd előzetes letartóztatását, így szabadon kampányolhat, az ellene folyó eljárásban pedig szabadon védekezhet majd – ha csak a választási bizottság nem hagyja jóvá az előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. 


Ezek után már tényleg nem meglepő, ha Kelemen Anna is beáll(t) a sorba. Elvégre ebbe a társaságba bőven befér és egyáltalán nem veri ki a sorban-állók, vagy a jelenlevők jó ízlését.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése