2017. július 12., szerda

Több városrész megújul a megyében - kivéve Ócsán ( - Alsópakony gazdasági majorjával ismét nem számolnak)

A megyei közgyűlés elbírálta a település rehabilitációs pályázatokat. Horváth Tamás Ócsa alpolgármestere, a gimnázium szaktanára, és a megyei közgyűlés Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának tagja, a DPMV Tanácsadó testületének tagjaként sem volt képes a város érdekeit megfelelőn érvényesíteni a jelen esetben. Így nem is kerültünk az elbírálás szempontjából számításba.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDr8WREqzSJgB2fVBeMgMMNyUm4V6lTS5rAc5NWIkCESmAQ6P9zrzk1PXOC3OmJbwPzB2PRkqq_bsywq8HeqhGgpLJdDspuZBAwq7BEHoUeV0WX7b82BQ9lJFK6Da-pttEUYDgc1A5evw/s1600/Als%25C3%25B3pakony.png

A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében (VEKOP-6.2.2-15) c. pályázat keretén belül 1 897 millió forint támogatást kaptak a települések.

http://s3.licit.info/pics/374999/n1199838.jpgA támogatási felhívás értelmében a kedvezményezettek az alábbi önállóan támogatható tevékenységekre nyújthattak be támogatási kérelmet:
•             Önkormányzati (ide értve a 100%-os tulajdonú önkormányzati gazdasági társaságot is) vagy nonprofit szolgáltató kizárólagos tulajdonába kerülő, a fejlesztés eredményeként szociális bérlakásként funkcionáló lakások és ahhoz tartozó melléképületek
- vásárlása,
- építése,
- komfortosítása, felújítása,
- bútorzat beszerzése az alábbi funkciók biztosításához: alvás, tárolás, tanulás, étkezés, valamint műszaki cikkek esetében élelmiszerek főzésére, sütésére, hűtésére és ruhatisztításra alkalmas berendezések.
http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa/Lov.JPG•             „Soft” típusú tevékenységek, így például beilleszkedést segítő programok, akciók, munkaerő piaci beilleszkedést segítő tevékenységek, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás kiterjesztése stb.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 100 millió Ft, maximum 800 millió Ft volt.

A nyertes pályázók és a hozzájuk rendelt összegek: 

Szigetszentmiklós Lakihegy rehabilitációja SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   300 000 000 Ft Szigetszentmiklós
A "Tabán" társadalmi és fizikai rehabilitációja - Monor MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   686 337 876 Ft Monor
Szociális rehabilitáció a péceli Újtelepen PÉCEL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   436 886 868 Ft Pécel
Szociális rehabilitáció a kerepesi Gyár utcában KEREPES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   103 775 256 Ft Kerepes

Ócsa Város Önkormányzata ebből sem részesül.
Bukodi Károly polgármester és társa, Horváth Tamás alpolgármester szerintem nem a lakosság érdekeit részesíti előnyben és nem az itt élőket képviseli.

*

1 megjegyzés:

  1. Tudod mit nem értek vazze? Mikor rajtad múlt, miért nem éltél a lehetőségekkel? Ezeken a projekteken már régen túl lehetnénk, ha a te idődben is ekkora figyelmet fordítottál volna a pályázati lehetőségekre.......

    VálaszTörlés