2017. július 11., kedd

Lassan Izrael is kiutálja Sorost - a maguk fajtájának sem kell a kufár ( - kuss és hátra arc a nagyszájú zsidóknak)

Orbán Viktor szerint nem származási alapja van a George Soros investor hazánkkal szembeni tevékenységének és a cserébe született elutasításnak.

https://i.ytimg.com/vi/pi5hmK9Rils/hqdefault.jpgAz amerikaiak befektetője olyan politikai manipulációkra áldoz haszonszerzési célzattal, amiből jelentős nyereséget termelve kíván kikerülni, miközben beavatkozik és szétzilál bizonyos demokratikus társadalmi berendezkedéseket.  Ennek a nyereségérdekelt tevékenységnek némely feltörekvő személy, és politikai karrierista válik kiszolgálójává az eléjük szórt alamizsna által azzal, hogy bizonyos hazaáruló tevékenységekért cserébe jókora támogatásban részesülhessenek. Ez elsősorban a szegényebb és kiszolgáltatottságra érzékenyebb országokban tud érvényesülni úgyis, mint egyfajta cselszövés, mint amolyan nemzeti tudatrombolás,  aminek végkifejlete a haszonélvező uzsorás térnyerése a politikában, hogy azon által gazdasági érdekeit érvényesíthesse. Mindez nem más, mint egy különös pénzügyi machináció. Nyerészkedés a politikai befolyásolásért, a térnyerés és a hatalmi befolyásoltsággal történő pénzszerzés  érdekében.

http://kapitalizmus.hvg.hu/upload/2017/06/Soros-hvg.jpgGeroge Soros egyes nemzetállamokban spekuláns bűnözőnek, vagy éppen közellenségnek számít. Egyre több országban ítélik el beavatkozó tevékenységét, míg más helyeken különös ellenszenv és elutasítottság fogadja.

Írországban bírósági ítélet marasztalta el  Soros György-féle (magyarosítva) Nyílt Társadalom Alapítványok törvénysértő tevékenységét (Open Society Foundations). 

Lengyelországban pedig a lengyel kormány döntött: a Soros-hálózathoz tartozó Báthory Alapítvány helyett, inkább egy másik - hazai érdekeltségű - szervezetnek kívánja átadni a Norvég Alap sok millió eurós támogatásainak a kezelésére és elosztására vonatkozó jogot. 

Az USA-ban ugyanakkor a milliárdos spekuláns egyik "civil" szervezete az amerikai kongresszusi választókerületeket megcélzó Trump-ellenes politikai médiakampányba kezdett. 

Így az Egyesült Államokban is petíciót indítottak a felkavaró amerikai spekuláns ellen . A kezdeményezés szerint George Soros fenyegetést jelent a szabad világra, bűnei miatt pedig nemzetközi elfogatóparancsot kell kiadni ellene. A petitions.whitehouse.gov oldalon található felhívás arra kéri a szövetségi kormányt, hogy lépjen fel az amerikai milliárdossal szemben, aki útjában áll annak, hogy Amerikát ismét naggyá tegyék.  

http://www.civilkontroll.com/wp-content/uploads/image/vlagyimir-putyin-Putyin-elfogat%C3%B3parancsot-adott-ki-Soros-Gy%C3%B6rgy-%C3%A9s-m%C3%A1s-p%C3%A9nz%C3%BCgyi-terrorist%C3%A1k-ellen.jpg
"Soros dán és svéd devizákkal fedezett derivatív ügyletekkel indított támadást az orosz valuta ellen a pénzpiacon. Ne feledjük, hogy Soros luxemburgi bankok segítségével használta ezeket a direktívákat, megsértve az EU tagállamai által aláírt II. Baseli Egyezményt, mely szigorúan tiltja az ilyen kereszt-fedezett ügyleteket." – mondta Putyin.

"Soros finanszírozta azt az orosz ellenzéket, akik lelepleződtek a legutóbbi választások manipulálásával és akik a (hitetlen/bizonytalan/kétkedő) lakosságot utcai zavargásokra uszítva próbálták megdönteni a rendszert.

Sorosnak már nincs sok esélye folytatni a mocskos játékait és spekulációit, amelyekkel – a Rothschildokkal, Rockefellerekkel és más sakálokkal szorosan együttműködve, a világ globális pénzügyi rendszerét akarja térdre kényszeríteni." – tette hozzá az orosz elnök.
 
http://168ora.hu/wp-content/uploads/2017/07/Fidesz-propaganda-Soros-plak%C3%A1t.jpgEurópa azonban nem egységes a személye és a pénzügyi manipulációi tekintetében.

Napjaink egyik legbefolyásosabb politikai szereplője, aki bár semmilyen választói felhatalmazással nem rendelkezik, mégis képes a mögöttes tőke mágneses vonzatában egy személyében olyan fellépésekre, amik során - bár országok és felfogások szerint változó megítélése mellett is - képes befolyást szerezni. 

Így van ez ma Európa liberális féltekén, ahol a szocializmusban nem részesült szociáldemokraták határozzák meg a kormányok értékrendjét és mögöttes cselekvéseit. 

Soros Magyarországon a kommunizmus összeomlása után az ideológiai terjeszkedés mellett több gazdasági tranzakciót is megpróbált lebonyolítani. Az 1994-es választások után megalakuló MSZP–SZDSZ-kormánykoalícióban a liberális párt és a mögötte álló Soros György megpróbálta az OTP-bankot is bevonni a privatizációs csomagba.

A bank tervezett privatizálásában egyébként komoly szerepet játszott volna Bokros Lajos akkori pénzügyminiszter, aki napjainkban Soros György egyik legfőbb magyar hangja.

Az OTP életébe 2008-ban lépett be ismét Soros György. Akkor Soros befektetési alapját meg is büntették. Majdnem félmilliárd forintos bírságot szabott rá ki a pénzügyi felügyelet a 2008. október 9-ei tőzsdei kereskedés végén, az OTP papírjaival végrehajtott ügylet miatt. A PSZÁF megítélése szerint a 251 ezer darab részvénnyel végrehajtott shortolás célja a részvény árfolyamának leszorítása volt (az OTP a kereskedés végén több mint 9 százalékot zuhant).  

Orbán Viktor vezette kormány nem kér Soros beavatkozásaiból. Nem kíván sem illegális bevándorlást, sem migráns elosztás, kvótát, sem más befolyással való ráhatást hazánk vonatkozásában. Így nem kér Sorosból sem, amit nem csak a hazának, hanem a külföldnek is kifejez és megjelenít és nyilvánossá tesz a köztéri tacepaók kihelyezésévvel. 

http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1773/17738/177387/17738740_555a56bf7936c2668afc8d3e21bee590_wm.jpg
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen David Lau Izrael askenázi főrabbija (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (szemben j) találkozója az Országházban 2017. július 6-án. Az asztalnál Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (szemben b) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (szemben k,) valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető főrabbija (b2 háttal) és Oberlander Baruch, a Budapesti Ortodox Rabbinátus és a Chabad Lubavics mozgalom vezetője (j háttal).
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI

Ezt azonban a honi zsidóság egyfajta faji szolidaritási (vagy inkább politikai érdekeltségi) alapon nem tolerálta. Vagyis a Mazsihisz úgy gondolta, a zsidó eredet alapján kiáll a fajtája mellé. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/12924429_1351244531572275_7977771781523558577_n.jpg?oh=5dd111bbece1add1a643cd8cdcace91b&oe=59FF8407
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke levélben fordult Orbán Viktorhoz a Soros György-plakátkampány kapcsán. Heisler András arra kérte Magyarország miniszterelnökét, hogy intézkedjen a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza az utcákról és terekről a plakátokat.

Erre aztán Izrael budapesti nagykövete, Yossi Amrani is arra kérte a kormány képviselőit, hogy fejezzék be a gyűlöletkeltést.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, Heisler András Orbán Viktornak címzett nyílt levelében korábban úgy fogalmazott, hogy „a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen”.

A miniszterelnök pénteki válaszában elutasította a kampány lezárására vonatkozó kérést, arra hivatkozva, hogy az illegális migráció nemzetbiztonsági kérdés. Orbán még meg is dorgálta a zsidó közösséget, mondván: „küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne”.

http://24.p3k.hu/app/uploads/2015/03/benjamin-netanjahu-1024x830.jpgBenjámin Netanjahu utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, és maga is élesen bírálta Soros Györgyöt, amiért folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel – közölte a Háárec honlapja. A lap szerint a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal kérésére a külügyminisztérium vasárnap visszavonta a budapesti izraeli nagykövet szombati nyilatkozatát, amelyben felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza plakátkampányát, mert az gerjeszti az antiszemitizmust, “szomorú emlékeket idéz”, “gyűlöletet és félelmet szít”.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/1671/16716/167164/16716440_1017638_3d405325acde169701c3c09b015ce867_wm.jpgA magyar külügy azt válaszolta, hogy Izraelhez hasonlóan Magyarország is fellép mindenki ellen, aki az országra, polgáraira nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Mint írták, Soros György le akarja bontani a határt védő kerítést, az általa finanszírozott NGO-k segítségével illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra. A kormány ezért minden eszközzel fel fog lépni a magyar polgárok biztonságát veszélyeztető pénzügyi spekuláns és az illegális migrációt elősegítő szervezetei ellen.

Az izraeli külügyi szóvivő vasárnap már élesen bírálta Soros Györgyöt. Emanuel Nahson közölte, a budapesti nagykövet által kiadott közlemény “semmiképpen nem azt állította, hogy jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát”.

Az izraeli parlament, a Knesszet akár már a héten tárgyalhatja és el is fogadhatja a “Soros-törvényt” - írja a Haaretz.
http://alternativhirek.blogspot.hu/…/soros-elleni-torvenyt-…

A jogszabály ellehetetlenítené Soros szervezeteinek finanszírozását, mivel ezek Izrael-ellenes tevékenységet végeznek. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése