2017. július 6., csütörtök

Hétfőtől újraindulhatnak a vonatok és folytatódhatnak a késések - busszal sem volt könnyebb, csak pontosabb

2017. Június 17-től július 9-ig szünetel a vonatközlekedés a lajosmizsei vasútvonalon Budapest-Nyugati pályaudvar és Dabas állomás között. 
  
Itt a nyár, megkezdődött a szokásos vágányzár a 142-es, Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon. A korábbi években is a nyári szezonban dolgoztak itt, praktikusan, hiszen a balatoni forgalomban szükség van az egyébként itt dolgozó Desiro motorvonatokra. 

Van egy olyan érzésünk, hogy addig nem fognak nyáron a 142-esen az utasok zavartalanul vonatozni, amíg nem készül el az esztergomi vonal villamosítása. Ha már a 29-es vonal villamosítása nem nagyon halad... De legalább kalapálják a pályát – rá is fér, botrányos, méltatlan állapotban van a lajosmizsei „elővárosi vicinális”. Az idei vágányzár június 17-étől július 9-éig tart, ez idő alatt Kőbánya-Kispest és Dabas között csak munkavonatok járnak a 142-esen, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A pótlóbuszokra azonban ugyancsak sok panasz érkezett. Nem pusztán a felfogadott járművek fajtái és kialakításuk végett, hanem a lassú utascsere, a szűk keresztmetszetű utastér, és a légkondi hiánya miatt is nehezebb, kényelmetlenebb velük a munkába járás.

A kényelmetlenségek ellenére a menetjegy ára változatlan. 

Az RTL Klub Híradója megkereste a MÁV-ot, a társaság közölte: nem alkalmaznak külön tarifát a vágányzár alatt. Hozzátették: a pótlóbuszok szerintük a vonatok komfortfokozatának megfelelőek.

http://iho.hu/img/galery/170629-bobo-lajosmizse_3.jpg
Boboval a lajosmizsei vonalon -  kiürített kocsikkal döcög Gyál alatt Ócsa felé a Kárpát Vasút munkavonata - (- kép: Vörös Attila fotóiból)

A Kapella vágányzári információi szerint a következő munkát végzi a MÁV FKG Kft.: vágány átépítés, hosszúsínlehúzás, hosszúsíncsere, vasbetonalj-csere, peronépítés, útátjáró csere. Csütörtökön a Kárpát Vasút 052-es Bobója érkezett Lajosmizséről négy köves kocsival Pestszentimrére, ahol többszöri utántöltést követően szórta el az anyagot. A kocsik rakodását Ócsán végezték, így Ócsa és Pestszentimre között végre volt némi forgalom.
 Eredet: IHO.hu / 24.hu
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése