2023. június 24., szombat

Vagy 10 éves polgármesteri tündöklés bűze árasztja el Ócsát - továbbra is csak az ígéret és a büdös marad

 Bukodi rendesen beülte a polgármesteri széket Ócsán. Holott polgármestersége végig botrányos és korrupciógyanús kisülésekkel volt terhes. 

Szerencséjére, valamint az itt élő és nyugvó (esténként ide hazatérő és lefekvő, lenyugvó) Szűcs Lajos, továbbá Horváth Tamás (megyei közgyűlés, volt túlfizetett alpolgármester), valamint a Fidesz adta kormány és vele járó Pánczél Károly, továbbá a helyi szervezet segítette Kardos Zoltán, Gallai Zoltán, és hasonszőrű társaik nyomán mindig sikerült megúszni a botrányt.

Sikerült megúszni azt a vagyonvesztést, amit a polgármester az oxyfa elképzelésbe a város pénzének elszórásával ölt hasztalanul több tízmilliónyit, amivel csak az járt jól, akinek kifizették mindezeket.

Sikerült megúsznia a volt TSZ-Iroda drága és hasztalan megvételét,. majd további lerohasztását, és végül a milliókba kerülő lebontásával járó vagyonvesztést. Azt a több tízmilliót amiért vették, mag azt a tízest, amit évek múltán lebontották, Ennek a nyeresége is a vevőt és a vállalkozót, míg a hozadéka költségvetés által az itt élőket terhelte.

Ugyancsak sikerült elsíbolni a műemléki környezetben levő Tájház mellett álló egykori Lakatosház értelmetlen és céltalan elbontását, a környezet kiürítését, aminek szintúgy mi fizettük meg az árát.

 De hasonló mód az a környezetterhelő szennyezést is volt képes megúszni polgármesteri ciklusa(i) során, amit szintén az atyafiak összefogásával és a  korábbi polgárőrség, valamint az akkori közterület-felügyelet közös sumákolásával sikerült megvalósítani.  Majd a lebukást követő milliókba kerülő kármentesítés költségeinek a megszokottan szerinti lakosság terhére a közösbe történő elkönyvelését. 

 

Mindezek persze nem zavarták abban, hogy közben elmaradtak beruházások, nem jelentkeztünk pályázatokra a költségvetési hiány vagy éppen az indulóköltség befizetése híján. 

Részint így nem pályáztunk kerékpárút létesítésére akkor, amikor mások sikerrel megtették. De volt olyan is, hogy a kiírt és lenyert pályázat kevesebb tartalommal valósult meg, mint ami a kiírásban és az elnyert megvalósításban szerepelt. Így maradhatott el a Damjanich utca járdájának a felújítása is.

Szintén a beígértek ellenére maradt el az Alsópakony-Ócsa vasútállomás közt ígért kerékpárút megvalósítása, amiből végül egyetlen métert sem valósított meg az immáron hazugnak is nevezhető polgármester.  

Persze, hogy büdös ez az egész, ahogy a helyi víztisztító mű körüli botrányos történések. A környezetünkben számos település sikerrel pályázott és újította meg elavult vértisztítóit akkor, amikor erre lehetőség és pénz kínálkozott, csak Ócsa városvezetése ilyenre nem fordított sem kellő figyelmet, sem önrészt, sem pályázati munkát. A polgármester figyelmét más költekezés vagy haszonszerzés tartotta távol mindettől, hiszen mi más magyarázat lenne arra, hogy több mint egy évtizedes helyi kis királyságának (károlyság) bevezetése óta nem sikerült normalizálni, és elfogadhatóvá tenni a telep helyzetét.  

2015. november 27., péntek 10:00

Elkészült a korszerű és kibővített szennyvíztisztító Alsónémedin

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez a KEOP-1.2.0/B/10 „Szennyvízelvezetés és tisztítás” konstrukcióra benyújtott „Alsónémedi szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és bővítése” című, KEOP-1.2.0/B/10-2010-0051 azonosító számú pályázatát az Irányító Hatóság vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.
A projekt nettó összköltsége az aláíráskor 513.460.800 Ft volt, melyhez vissza nem térítendő támogatásként az Önkormányzat nettó 409.177.931 Ft támogatást kapott.
A későbbi módosítások során lehetőségünk nyílt növelni az összköltséget és a támogatási intenzitást, így jelenleg a beruházás nettó összköltsége: 575.367.655 Ft, a projekt elszámolható nettó összköltsége 573.613.395 Ft, a támogatás 533.523.784 Ft, ami 93 %-s intenzitást jelent.

Lehet, hogy egy kép erről: fa, fű és vízfelület
Bűz, legyek, szúnyogok és fertő Ócsán

Ami a szennyvíztelep körüli történést illeti, a terület fertőzésveszélyes, bűzös, a kapacitása nem megfelelő és tisztító kapacitása sem elegendő a megfelelő szennyvíz fogadását követő tárolására és a technológia adta átfuttatására, azaz tisztítására. Ezért a félig erjedt, le nem bomló, meg nem tisztított  bűzös-szennyezett vizet tovább küldik a nyárfás alá elbomlasztásra, ami rengeteg bosszúságot okoz a helyieknek. A repülő rovarokkal terhes lápos közeg maga a fertő, amit nem titkoltan táblákon feliratozva hirdetnek.  A járulékos kártétemény az ezzel járó bűz és a másodlagos kihatás, amiért már annyi szót emeltek, hogy se szeri, se vége, de a polgármesterről mindez úgy pereg le, mint bolhás buksi kutyáról a kártevő. Márpedig itt a kártevő maga a városvezető, és a felelős valahol mégis csak a polgármester lenne egy épkézláb működő demokráciában. De hol van itt a demokrácia, amikor egy autoriter vezetőt neveztek ki és helyeztek pozícióba egy  a választási eredményeken nem lefedő alpolgármester megválasztásával, aki korábban még életében nem keresett annyit, mint ezzel a bólogató semmittevésével, vagy ha úgy tetszik károkozásával. Mindezek után kérdezhetnénk, hogy hol vannak a képviselők?  De kinek is tehetnénk fel ezt a kérdést, amikor a képviselők a polgármester seggébe bújtan vannak; elérhetőségei nincsenek megadva, azok a nem szerepelnek a városi honlapon, ahogy más rendes (demokratikus) településeken szokás. Telefonszámai nem nyilvánosak, azok sincsenek feltüntetve. Fogadó órák sincsenek megadva és a lakosság (választó) kapcsolat nyilvántartásnak semmi jele.  Mondhatnánk, hogy ezek minek is kapják meg a pénzüket, ha nem látják el a megbízatásukat. Hol a francban vannak, amikor a lakosság a bűzért, vagy más őt érintő dologért emel szót?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjigEnRVkWyFykROuQef7ymnAYSNeuaguxn_YKH-BK-pheK74xcsB5_2HlTU6x8bFs1eajERjMoEDxxIMnKThfC4_jbMi1Q8wBt_vEM2Z8Q17CixrzPCX-o4XV4qCk8dXrgrhIgpb65Ois/s1600/SSA40001.JPG
Évtizedek óta szennyezik Ócsa külterületét a szennyel- mások másutt megoldották (- itt elmaradt)

Lehet, hogy egy kép erről: fa, köd és fű
Ócsán a nyárfásba engedik a tisztítatlan szennyvizet

   

A lakosság által használt közösségi oldalakon semmit nem látni, olvasni a munkásságukról, ténykedésükről. Nem hogy havi beszámolóval nem állnak ki, de éve szinten sincs összegzőjük arról, mit végeztek. Egyedül az önkormányzati jegyzőkönyvek adnak lenyomatot arról, hogy szinte mindent megszavaznak a polgármester mentén. Kérdezhetnénk Balló Benőt, de minek, amikor s nem független, se nem szabad, hiszen elkötelezettje annak az üzletnek, aminek szolgáltatását a polgármester jóvoltából Ócsa illetve a hivatal és egyéb más úton-mód a vezetés vesz igénybe.  kérdezzük Gallai Zoltán, aki szintén a Fidesz mentén és szolgálatában áll, a praxisát a megélhetését és ezen idő alatt megszerzett jólétét, vagyonosodást köszönheti ennek a kifogásolható hozzáállásának. Vegyük elő Murainé Murár Emíliát, aki tanítóból lett a polgármester szárnysegédje az alacsony népszerűségével és kicsinyes szavazataival, azzal szemben aki a választásokon messze legyőzte? Hagyjuk már! Nem véletlen a személyiségvesztés és a szolgalelkűség ezeknél. Valóczki Melinda lenne az aki minderre gyógyírt jelenthetne? Nehogy már amikor polgárőrként a vitatott a Boros karjai alatt került kiképzésre és lett beültetve a ló alá az akkori lovas tagozat hölgykoszorújának ékeként. Hol is van már az amikor hittek még a mesékben és bíztak a képviselői jelöltségében?  De kihez is fordulhatna a nép egyszerű gyermeke, a bűz a nem a szennyvíztisztító, hanem a Városháza felől fúj?  Amikor nincs a felszínen ellenzék, aspiráns és nincs kihez fordulni a mocskos esetek során.  Amikor a városvezetés a szennyvizet alakosság nyakába zúdítja, amikor nincs áram, vagy akkor, amikor a polgármesteri kötődés kapcsán a gazdálkodók alól a termőföldet húzza ki és póznázza tele az önkormányzati út helyett a zsíros falat érdekében?

Most is csak úgy üzent Bukodi pajtás, hogy majd egyszer talán lesz, úgy 2025 fele valami ami esetleg megoldás lehet a bűzös polgármesteri tevékenységére.  Addig is itt vagyunk mi akár balgák, vagy a birkák és tűrjük, ha nem éppen béka mód a láposból szemléljük azt az elképzelt jobb világot, amit ezek a hazug zsiványok a mi pénzünkből, belőlünk élveznek. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése