2023. június 11., vasárnap

Hazudozik az Index - megmásította az eredeti tartalmat és így utálatoskodik ( - valótlan tényállítás = hamisitás)

Egy gyógykezelési ellátás alatt levő beteg hozzátartózója olyan közösségi bejegyzést osztott meg, mely szerint penészes kenyeret adtak reggelire a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán. 

Az estről II. kerületben élők csoportja nevű zárt Facebook-oldalon számolt be egy férfi, akinek az édesanya kapta a romlott ételt. A felháborodott férfi a penészes kenyérről egy fotót is megosztott a bejegyzése mellett.
 
„A János Kórház gasztroenterológiai osztályán a tegnapi napon ezt a reggelit kapta édesanyám. A felvágottat ugyan megette, de valószínűleg az is romlott lehetett, mert utána hányt, és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. Nem tudok elmenni e mellett a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem”

 A hírről a bulvár Blikk  írta meg, amit átkeresztelve az Index felturbózott címadással és átértelmezett közléssel, valótlan tényállítással vezette fel.  Alvarez jegyzi az Index hamis beszámolóját, amiben a felvágottat romlottnak minősítette. Ezt korábban senki még maga az érintett sem állította.  A panaszos beteg, csak feltételezte mindezt, mivel hányt. Valójában nem tudni mitől, de a kenyeret nem fogyasztotta el a beteg, csak a felvágottat. A bemutatott kenyér, és a hányása, meg a reggeli felvágott elfogyasztása nyomán gondolta, hogy az váltotta ki a hányást, amiből azt a következtetést vonta le, hogy valószínűleg az is rossz volt. De ahogy a kenyeret szemügyre vette, úgy a felvágott esetében nem látott, nem tapasztalt minőségi kifogást. Azt így elfogyasztotta. A későbbi hányás nem feltétlen annak következménye annak, hogy romlott volt az elfogyasztott termék. 

 Az Index cikkírója jelentette ki-, illetve be tényként, hogy romlott volt a felvágott a kórházban, amit beteg kapott. Ez azonban így nem állja meg a helyét, ez a híradás nem valós. 


Az Index ezzel megmásította az eredeti tartalmat és ténykényt jelentette ki, hogy romlott felvágottat adtak a betegnek. Eredetileg csupán csak feltételezés volt, de a liberális sajtó máris a valótlant és a rossz hírt közli tényként: "romlott volt".  Nem számít, hogy nem igaz, a lényeg, hogy az egészségügyet lehúzza.  Ez a liberális sajtó.

Itt az sem számít, hogy ki látja el a kórházi étkezést, hogy azt nem a kormány, nem az intézmény készíti el, és teszi tálcára. Az sem érdekli az Indexet, hogy a legtöbb fővárosi kórházban ott van a minőségbiztosításban, étkeztetésben jártas német cég, vagy más szolgáltató. .

A kórházi étkeztetési koncepcióink elsősorban a betegek érdekeit tartják szem előtt, de egyben alkalmasak a kórházi személyzet kiszolgálására is a kávézótól egészen az étteremig.

Mindezért nem más az Indexes írás, mint rosszindulat, gyűlöletkeltés és egyfajta megfelelés annak az elvárásnak, hogy minél rosszabb, annál jobb, csak valamivel neki lehessen menni a kormánynak, mert elvégre mindenért Orbán Viktor a felelős. Ez pedig megér egy sajtópert a kórház jó hírnevének csorbítása és a hazug híradás okán. Igaz, mit is várhatunk? 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése