2023. június 30., péntek

Rónai Péter szerint az Európai Unióban pofára osztják a pénzt - egy vasat sem kapunk, mert Orbán derekas


Rónai Péter szerint Orbán Viktor nem felel meg az európai közösségnek, ezért az Eu továbbra sem fizeti ki Magyarországnak a járandóságát. 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYNw1sRwzpoQzRYvPAvq7meN89UwAfZkaUukacJ2iUn6U5WTlKc3tzM0_L9q7i9K9_jv4&usqp=CAU
Róna az ATV gyakori és egyik kedvelt megnyilatkozója

 

A világutazó Róna Péter (liberális) közgazdász vélekedése szerint továbbra sem fogunk egy vasat sem kapni az EU-tól. Róna magáról azt állítja, hogy Angliában és Amerikában szocializálódott, ahol a társadalomnak része az értelmiségi elit, és akiket ide sorolnak, nem tartoznak egyik politikai oldalhoz sem. Magyarországon igen ritka az ilyen ember – fogalmazott Róna Péter, majd azt is hozzátette, hogy az élet úgy hozta, hogy ő nincs rászorulva arra, hogy bármelyik oldalhoz tartoznia kelljen.

 Róna Péter szerint jó dolog lenne, ha itthon bevezetnék az eurót, ehhez azonban olyan gazdaságpolitikát kéne folytatni, amely ezt előkészíti, majd támogatja. Ettől még nagyon messze vagyunk – jelentette ki. A bevezetéshez szavai szerint olyan stabil nemzetgazdasági szerkezetet kellene kialakítani, ami Magyarországon nincs, és nem is volt sosem. 

Éppen ezért – folytatta –, amikor Matolcsy György vagy Dobrev Klára az euró bevezetéséről beszél, nincs tisztában azzal, hogy annak milyenek a valós feltételei. Rónai Egon kérdésére, hogy miért olyan biztos abban, hogy az uniótól továbbra sem kapjuk meg az ígért forrásokat, úgy felelt: a magyar jogi, politikai és társadalmi szerkezet nem fér bele az európai kontextusba. 

Szerinte a 2022-es választás azt mondta az európai (liberális) közösségnek, hogy végül is a magyar társadalom derekának Orbán Viktor megfelel, nekünk, európaiaknak azonban nem felel meg, ezért mi ezeknek nem adunk pénzt.

A Konkrétan legújabb adásában Rónai Egon beszélgetett Róna Péterrel

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/Kisasszond.jpg
Rónai Kisasszondon megvásárolta a Sárközy-kúriát

 

Ezzel azt fejezi ki a világjáró és több helyen megforduló közgazdász, hogy Orbánnal a magyarok nem adják be a derekukat, azt tartják és ez nem felel meg annak a vezérelvnek, amit manapság az unió képvisel. Orbán nem támogatja Ukrajna háborúját, hiába segíti a háborús menekülteket és támogatja a háború sújtotta országot, ha a magyar érdekeket helyezi előtérbe az unió közösségi elgondolásával szemben. Ugyancsak ez a helyzet a déli migrációval, az LMBTQ törekvésekkel párosuló szabadelvűséggel, ami a nemek felolvadásával és fajtalan összeolvadásával, járó gender szemlélettel és elvárásokkal szembeállva kitart a férfi és nő biológiai szerepvállalása mellett. Ez valahol sértő és elfogadhatatlan ma a liberális Európában, ahol a közösségi szellemiség ezt várja el. Ugyanakkor Orbán meghirdette az illiberális társadalmat, ami egyben a szembehelyezkedés szinonimája és még fegyvert sem hajlandó adni az ukrán harcokhoz. Mindezért büntetik és pénzelvonásban részesítik Magyarországot.

 A miniszterelnök ma is azt mondta: „Brüsszel visszaél a hatalmával és erővel akarják áttelepíteni Magyarországra a migránsokat.”  

Gyakorlatilag Orbán politikája, fizimiskája és kiállása nem tetszik az uniós vezetőknek. Ezért kollektíven büntetik a magyarokat és pénzelvonással próbálják tönkretenni a gazdaságot, hátráltatni a fejlődést valamint egyéb más úton politikailag is befolyást gyakorolni, és - akár a hazai (belső) ellenzék titkos pénzügyi támogatásával - ellehetetleníteni a Fidesz adta kereszténydemokrata szövetségben álló kormányt, mit sem törődve a mögöttes választókkal, a demokráciával, a magyarokkal.

 Rónai úgy véli, Orbán Viktor nem felel meg az európai közösségnek, ezért egy fillért sem fogunk kapni az uniótól.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése