2023. június 10., szombat

Kommunista kiáltás - a Blokádról (- az elesett Csákvári szólt Gyurcsány védelmében

 

https://yt3.googleusercontent.com/ytc/AGIKgqO3NH68LSfMUaRvxqudtvG57SmkMZ-bRBAVVjX-=s176-c-k-c0x00ffffff-no-rj

 

 Micsoda rémséges történet. 

Lenácizta a nagy múltú magyar baloldali politikai napilap, a kommunista párttitkár Németh Péter lapjának aljas munkatársát, akit végül nem ütött meg a WC-ből kifele jövet a rendező. Micsoda egy szenzáció! 

Kicsit nem néz az ember a lába elé és máris ott hever egy történet a földön, mint egy rakás üledék.  

"Csákvári Géza felállt, hogy jobban tudja védeni magát, a fenyegetőző férfi végül mégsem ütött, két filmrendező, Kocsis Ágnes és Szűcs Dóra nyugtatta meg és húzta el magával a helyszínről." Még szerencse, hogy nem ment neki a jobb érzésű rendezőnek. Mint írja: „Nem tudtam ez egészet mire vélni, nem ismertem fel a férfit." "Az újságíró szavaira az erőszak vagy a nyilvános becsmérlés nem lehet válasz." Végezetül megjegyzi: "nem kevesebb mint tizennégy kategóriában jelölték Magyar Mozgókép Díjra" a rendezőt, akivel a mosdó előtt összebalhézott a Népszava munkatársa. 

Már csak az a kérdés, mit keresett ott, ha már annyira nem értékeli, becsüli és tartja jónak, érdemlegesnek a Blokád című alkotást? 

Csak nem éppen provokálni ment el egy olyan eseményre, ami elmondása szerint: "nem tartozik az általam kedvelt és jónak vélt alkotások közé". Kurzusfilmnek tartom, nem egyedüliként, amelyben Göncz Árpád, a néhai köztársasági elnök a filmben hazaárulásra készül, más jelenetekben pedig egy fóbiák miatt szenvedő, bomlott elméjű művész paródiája, ami szimplán méltatlan ábrázolás és művészi interpretáció. - utalt végül Gyurcsányra védelmezőként.

És a Népszava feljelentéssel fenyegetődzik. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése