2017. március 6., hétfő

A Momentum csak nemzeti olimpiát nem akar - a zsidók játéka maradhat ( - aláírásgyűjtés a közpénzekért)

Az egykori Momentum Egyesület népszavazást kezdeményezett a budapesti olimpiáról, mert az erre szánt százmilliárdokat szerintünk másra kellene költeni. 

https://nolimpia.com/wp-content/themes/nolimpia/assets/img/266151.jpg
Érdekes, hogy csak a nemzetek olimpiája ellen hadakoznak - a zsidók olimpiájának rendezése maradhat a kormányoldalán

A "független" Momentum ezzel az álszent hadjárattal kezdte meg politikai közszereplését a kormányzópárttal szemben.

A politikai vállalásukat az a népszavazási kezdeményezésük adta, amit a budapesti olimpiáról, pontosabban azzal szemben, illetve ellene fejtettek ki. A begyűjtött aláírások nem csak arra ösztönözték a szervezőket, hogy visszavonják a kezdeményezést, hanem arra is, hogy párttá alakuljanak. És ahogy azt előre sejteni lehetett, párttá is alakult az egyesülés Momentum Mozgalom néven. 

https://pbs.twimg.com/media/C5rxMAaXMAE7m8Q.jpg
Az aláírás kezdeményezés csak egy útkereső kezdeményezés volt a politikai életbe - a párttá alakulás pedig a belépő

Ami pedig a függetlenséget illeti, az is körvonalazódott, hogy ez az alakulat semmi mást sem akart, csak megfúrni, pontosabban befurakodni az uralkodó pártok közé. 

Mindez láthatóvá vált abból a szelektálásból, ahogy az olimpia ellen felléptek. Hiszen miféle dolog az, hogy a nemzetek sportjának hazai megtartását ellenzik, míg az idegenek hasonszőrű játékának a megtartását nem. 
 
http://m.cdn.blog.hu/ke/kettosmerce/image/.thumbs/b3/b3fd8bbeffaa02e3cff9688cbf7a774f.png
A Momentum által kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtés sikere megmutatta azt, hogy lehet éket verni a hatalmasok közé - Magyarországon politizálni

http://img1.hvg.hu/image.aspx?id=6e9d199a-e453-4b36-bff4-cd7c0d4f4eb7&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
Néhány fiatalnál betelik a pohár, beszélgetni, szervezkedni kezdenek, majd arra jutnak, idővel pártot kell alapítani, hogy érdemben tehessenek valamit. A magyar közelmúltból is ismerős történet.  

Csak a zsidókat ne hecceld fiam - szólhatott az intelem - mivel az olyan, mint a szent tehén elleni vétek.  

https://www.peticiok.com/uploads/images/EMGNO.pngEzért és mondhatni alantas politikai célzatból nem szólnak az időben sokkalta korábbi és így aktuálisabb 2019-es Maccabi Games (EMG) Budapesten való megrendezése ellen.

"Szeretném megkérni a nolimpia aláírásgyűjtőit és a momentumosokat, hogy segítsenek a gyűjtésben. Mert mindazok az indokok, amivel az olimpiai pályázatot megfúrták, itt is fennállnak" - olvasható a zsidó olimpiaként is emlegetett Maccabi  játékok magyarországi megrendezése elleni, a Reflektor blog által észrevett felhívás a Jobbik második kerületi blogján.

http://static.origos.hu/s/img/i/1703/20170305jobbik-alairasgyujtes-print-screen.jpg?w=644&h=597

Merthogy a 2024-es budapesti olimpiával szembeni legfőbb érv a rendezvény óriási költsége volt. 

http://emg2019.hu/hu/wp-content/uploads/emg-budapest.jpg
Budapest rendezi a 15. Maccabi Európa Játékokat 2019-ben - EMG Budapest.

http://emg2019.hu/wp-content/uploads/2016/02/maccabi_logo_right_side.pngMagyarország egyetlen zsidó sportegyesülete, a Maccabi VAC 2016-ban ünnepli alapításának 110. évfordulóját. Ezen ünnepélyes esemény és a Maccabi Európa Játékok alkalmából számos fejlesztés veszi kezdetét, melyek közül várhatóan a legkiemelkedőbb beruházás egy zsidó sport és kulturális központ létrehozása. Ez a komplexum lesz a színhelye számos sporteseménynek a Játékok alatt.

A sport és kulturális központ azonban nemcsak a Maccabi Európa Játékok alatt tölt majd be meghatározó szerepet a zsidó sportéletben, hanem a nagyszabású nemzetközi sportesemény után is. A beruházás alapvetően változtatja meg a magyar zsidó sport és kulturális életet. Hátteret biztosít a jövő generáció számára, a zsidó közösségi és kulturális élet új, modern központja lesz.

A Maccabi Európa Játékok alatt,  a sport mellett a magyar zsidó kultúra is főszerepet kap, ugyanis a Játékok alatt rendezik meg Európa legnagyobb zsidó fesztiválját, a Zsidó Kulturális Fesztivált. A kulturális programok révén a külföldi sportolóknak és látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni és átélni a vibráló és sokszínű magyar zsidó életet.

A Maccabi Európa Játékok egyik fénypontja a közös szombatfogadás lesz Európa legnagyobb zsinagógájában, a Dohány utcai zsinagógában, mely jól megközelíthető a legtöbb szálláshelytől.

A Maccabi VAC és az EMG2019 projektcég megtiszteltetésnek érzi, hogy 2019-ben Budapesten kerül megrendezésre a 15. Maccabi Európa Játékok.
  
http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/02/nolimpia-444.hu_-1000x600.jpg
A nemzetek olimpiája nem csak egy szűk körnek (zsidó sportegyesület) adott volna hazai lehetőséget, hanem széleskörűen - világ minden sportolója számára ( - a Momentum azonban a zsidó játékokra való költekezést nem bánja)

Követeljük, hogy a Magyar Kormány vonja vissza az eseményre beígért 2,1 Milliárd forintos támogatást és fordítsa az összeget szociális, kulturális célokra!

Álláspontunk szerint a Maccabi Games, amely közkeletű nevén a zsidók európai olimpiája, súlyosan kirekesztő, fajgyűlölő rendezvény. Ellentétes az olimpiai eszmével, mert származási alapon különbözteti meg az embereket, csak zsidó sportolók részvételét teszi lehetővé.

Álláspontunk szerint a Maccabi Games nemzetbiztonsági kockázatot jelent, 2019. július 29 és augusztus 7 között a magyar fővárosba vonzhat szélsőséges terroristákat, öngyilkos merénylőket. A rendezvény biztonságának megteremtése újabb súlyos, milliárdos kiadást jelentene a magyar államnak.

Magától értetődő, ha egy nemzet kulturális- és sporteseményeket szervez külföldre szakadt leszármazottainak, rokonainak. Javasoljuk, hogy a 2019-es Maccabi Gamesnek Magyarország helyett Izrael adjon otthont.

http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1469/14694/146944/14694445_c9744576e06c2af2460d9b1e79bada96_wm.jpg
Sánta kutya effektus - mely szerint az egyik nem jó ötlet, de a másik mehet ( - miért szeretik ennyire ezt az országot)

http://emg2019.hu/hu/wp-content/uploads/right-european-maccabi.fw_.pngA 15. Európai Maccabi Játékokra egyébként 2500 zsidó sportolót várnak Budapestre, amely így a 2019-es esztendő legnagyobb magyarországi sporteseménye lenne.

A magyar állam, hogy a sporteseményeknek helyszínt biztosítson, félmilliárd forintért venné meg az egykori Taurus gumigyár telkét, hogy néhány eseménynek színhelyt adjon. Mivel a Fiumei úti sírkert, az Aréna pláza és a vasút által határolt terület jó része be van építve, viszonylag sokat kellene bontani is, amire mintegy 2,3 milliárd forintot fordítanának. Ehhez járulna az ingatlanok kármentesítésére szánt 308 millió forint.

http://emg2019.hu/hu/wp-content/uploads/2016/05/JSCC_logo_kicsi_HU.png
Itt tartanák a kosárlabda-, a röplabda-, a bridzs-, a sakk-, a judo-, a karate- és a sqash-versenyeket. Az új létesítmény "Zsidó Sport és Kulturális Központként" funkcionálna a továbbiakban. "A tervezett sportközpont kóser konyhája a Játékokat követően is alkalmas lesz a zsidó gasztronómiát kedvelők ellátására" - írják a szervezők.

A nyitó- és a záróünnepséget a tavaly átadott Hidegkuti Nándor Stadionban - leánykori nevén: MTK-stadionban - rendeznék meg. "Az MTK Budapest, melyet a magyar zsidó közösséghez közeli sportklubnak tartanak, csúcstechnológiával és multifunkcionális sporttermekkel ellátott sportkomplexumot épít" - írja a tervezett esemény honlapja.

A vívóversenyeket a Dózsa György úti volt zsinagógában rendeznék. Ez az épület 1944-1945-ben a munkára szállított zsidók tranzitszállásaként működött, a II. világháború után raktárként használták. 1984-ben a Honvéd újíttatta föl és rendezte be itt vívócsarnokát.

A Margitszigeten, az úgynevezett Junior Centerben rendeznék meg a vízi és atlétikai eseményeket, illetve a kulturális programokat. Ide tartozna a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, az Atlétikai Centrum, a Kajak-Kenu Klub és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

15. Európai Maccabi Játékok egyetlen nem fővárosi helyszíne a Tata szomszédságában fekvő, remeteségpusztai Old Lake Golf Club and Hotel volna, ahol a maccabi golfversenyeket tartanák.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése