2017. március 2., csütörtök

Belterületi útépítés, felújítás megyénkben 95 % forrástámogatással - így lehet vízelvezetést- és utat rendezni

Mostanság sok lakossági panaszt lehet olvasni ( amíg ki nem törli) a polgármester közösségi oldalán közzétett bejegyzései alatt.  Az emberek nem tudják máshol és másként kifejezni az elégedetlenségüket, mint úgy, hogy közvetlen mód véleményt formálnak a polgármester bejegyzései alatt.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDr8WREqzSJgB2fVBeMgMMNyUm4V6lTS5rAc5NWIkCESmAQ6P9zrzk1PXOC3OmJbwPzB2PRkqq_bsywq8HeqhGgpLJdDspuZBAwq7BEHoUeV0WX7b82BQ9lJFK6Da-pttEUYDgc1A5evw/s1600/Als%25C3%25B3pakony.pngMost a régi Alsópakony elhanyagolt lakókörnyezetében élők panaszolták a polgármester intézkedéseit, kifejezve, hogy mennyire nem foglalkozik az ott élőkkel.

Az egyik panaszos bejegyzés feleleveníti, hogy hosszú évek óta borzalmas a lakóknak szolgáltatott víz.  Mint írja: "23 éve költöztünk pakonyra ez idő alatt semmi változás nem történt... semmit sem csináltak."
"A víz borzalmas,van benne minden.... aszfaltozást annyira beharangozták, hogy le lesz minden szépen aszfaltozva.."
"Nem csinálnak semmit csak a pénzt húzzak le az emberekről ez a nagy igazság..."

http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa2011/image/k%c3%a9pek/o%cc%81csa-8.jpgEnnek kapcsán meg kívánom jegyezni, hogy nem tisztem a polgármester megvédése, de az igazság okán lényeges kiemelni, hogy jelenleg is van olyan lehetőség, ami javíthatna a kint élők helyzetén.

Így a vezetékes ivóvíz, a csatornázottság és a közút is megfelelő kiépítést kaphatott volna. Mindez már rég befejezhetővé vált volna, ha megfelelőn törődtek volna az ott élőkkel. Valójában az önkormányzatnak és a képviselőknek kell felvállalni mindezt.

Csupán élni kéne tudni a pályázat biztosította fejlesztésekkel. Ez pedig mindenképpen az önkormányzat vezető tisztségviselőjének, azaz a polgármesternek a felelősségi körébe tartozik.

Lássuk be tehát, hogy amennyiben akarták volna felzárkózatni a régi pakony azon területét, ahol ma is múltszázadi körülmények vannak, akkor azt már korábban is megtehették volna.

https://www.google.hu/maps/vt/data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,OzEbhPxmRVjFWGpwzd_LjUq9ARGcoBNvpD8dPU0GOUt_pVC-qWcNhxCuh9XRB8cAL4IGyFLQiJAO6ROu6DpskVSGt9onzQ

Kárpótlásként azonban itt az aktuális pályázat. 

3.5 milliárdos keretösszeggel jelent meg a "Belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén" c. pályázati felhívás, melyre Pest megyei önkormányzatok adhatják be a támogatási kérelmeket.

http://tampont.hu/public/images/posts/170213.jpg

A felhívás 2017.január 23-ától pályázható, az elnyerhető összeg 20 és 150 millió forint között lehet. A támogatásból megvalósítható az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítése, valamint azok felújítása, korszerűsítése.

A pályázaton kizárólag Pest megyei önkormányzatok adhatják be a kérelmet és csak belterületi önkormányzati utak fejlesztése valósulhat meg. A felhívás során támogatható a szilárd burkolattal való kiépítés, valamint a meglévő burkolat felújítása és korszerűsítése.

A fenti, útépítésekhez kapcsolódóan az alábbi tevékenységek támogathatók:
- Az út tartozékainak és műtárgyainak felújítása, korszerűsítése, a szükséges csapadékvíz-elvezető vagy szikkasztó árkok kiépítése, korszerűsítése, forgalomtechnikai létesítmények megépítése;
- Közterület-rendezés, közterület-revitalizáció, zöldterület kiépítése, felújítása, fejlesztése;
- Autóbusz fordulók kialakítása, autóbuszöblök felújítása és kiépítése;
- Közvilágítás kiépítése;

A pályázat során nem támogatható a mezőgazdasági feltáró utak kiépítése, korszerűsítése, felújítása, megerősítése, illetve a kialakítani tervezett lakónegyedek, lakóparkok belső úthálózatának megépítése.

http://tampont.hu/public/images/posts/170213_1.jpg

A támogatás összege 20-150 millió forint közti összeg lehet. A támogatás maximális mértéke függ a pályázó egy lakosra jutó adóerő-képességétől, 30.000 Ft/fő felett 85%, alatta 95%.

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. április 22.  24.00 óráig lehetséges, de a pályázatra való nagy érdeklődés miatt elképzelhető a gyors keretkimerülés.

Pályázat letölthető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése