2016. december 21., szerda

Egymást érik a balesetek a nyálkás útfelületeken - van amikor emberáldozattal, máskor meg anyagi kárral jár

A héten már egy rendőr is megszívta, amikor autójával villanyoszlopnak ütközött és felborult.


Azonban tegnap este Ócsán a Székesi utca egyenes szakaszán, - ahol a fiatalok rossz szokása szerint szokták kipörgetni a járművet, - az esti útviszonyoknak nem megfelelő sebességválasztás következtében vágódott villanyoszlopnak 20 óra körül egy autó és vált totálkárossá. A baleset mégis szerencsés kimenetelű volt, mely vélhetőleg személyi sérülés nem történt, hiszen sem mentő, sem rendőr, de még polgárőr sem volt, illetve jelent meg a baleset helyszínén. Ezt a balesetet most megúszták az érintettek, szerencsére itt csak az autó lett oda.
Legyen ez az újabb eset az utolsó figyelmeztetés a lakosság és a szakhatóság számára, hogy Ócsán a járdázatlan Székesi utca nem lehet a suttyók versenypályája és nem válhat a padlógázás vezetés helyszínévé. Ennek érdekében a polgárőrség és a rendőrség is felléphetne, ha már a városháziak nem foglalkoznak ezekkel a helyi jelenségekkel. Azonban úgy tűnik, míg nem lesz nagyobb baj, addig senki nem kíván (ezt megelőzendően) lépni.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZqEc4qNL-ZnZ0UGzFLetCuyNVWPiMGr3o26OFMf-PFBbUAmI_lt6D8C0hD1OvaqL4x_25uaAf3hbY5ddAvqAzgm8fVclIMDEpUqylOjwpcQNr7uwTOnfMH0ob4qPvSP-RfeqPuqIm5uo/w1200-h630-p-nu/index.jpgMa hajnalban ismét baleset történt Ócsa előtt az M5 autópálya Szeged felé vezető oldalán, a kihajtó előtt nem messze. Itt egy közepes nagyságú teherautó csúszott meg és került orral a leállósávon túlra a vízelvezető árok partjára. A helyszínen rendőri és műszaki segítségnyújtás zajlott már 5 óra előtt. 

A mostani párás, zúzmarás, vagy éppen ködszitálós időben a fagypont alatti hőmérsékletű aszfalton a leszálló és kicsapódó csapadék a légkörben található porral, valamint a kéményekből kikerülő fűtési pernyével, korommal szennyezett elegyet képezhetnek az utakon. Ez az autóból szinte észrevehetetlen elegy olyan vékony nyálkás felületet képes varázsolni a hideg útburkolatra, amin az autó alattomos mód képes megcsúszni.  Ezért van annyi - szinte érthetetlen - baleset mostanság a közutakon.  

Sajnos Ócsa is érintett az eseményekben, hiszen nem csak a városon belül, hanem a környezetünkben található útszakaszokon is számos baleset történt már ebben a hónapban. 

Advent és Karácsony között senkinek nem hiányzik az ünneprontó esemény. Ezért inkább lassan és megfontoltan, mintsem a vesztünkbe rohanva közlekedjünk. A fokozott figyelem, a biztonság előtérbe helyezése a kerékpárosokra és a gyalogosokra is vonatkozik. A sötétben óvakodjunk a járművek számára létesített útfelület használatától kivilágítatlanul, mert ez nem csak a kerékpárosokat, hanem az ott közlekedő gyalogosokat is veszélyesen érintheti. Ott, ahol van járda, használják azt, ahol pedig nincs, ott nagy körültekintéssel és óvatossággal lépjenek az úttestre. Mindez a kerékpárral közlekedőkre is érvényes, mert a sötét, kivilágítatlan úthasználó nem csak magára, hanem más közlekedőkre is veszélyt jelent. 

Előzzük meg a bajt és közlekedjünk óvatosan, megfontoltan. használjunk zseblámpát, világítást, vagy fényvisszaverő ruházatot. 

*

1 megjegyzés:

  1. Ismét hazudsz! A tegnapelőtti és a tegnapi, Székesi úti balesetnél is ott voltak a polgárőrök! A tegnapelőttinél rendőri intézkedés is történt! A tegnap esti baleset valóban az egyik száguldozóval történt! Az általad csak "Pityesz"-ként aposztrofált suttyó kente fel a BMW-jét az egyik villanypóznára.

    VálaszTörlés