2016. december 9., péntek

Cherchez la femme! - lement a függöny, s feltárult egy darab ( - családi perpatvar és dráma lett a felmentésből)

Új műsorral jelentkezett az Egressy Gábor Szabadidő központ Ócsán - ezt a darabot azonban valahol az önkormányzat színfalai mögött állították össze, az újdonsült városi kommunikáció eszközeivel.

https://i1.sndcdn.com/artworks-000129705533-mp4qqw-t500x500.jpg

Cherchez la femme! - Keresd a nőt! - az idézet állítólag Joseph Fouché rendőrminisztertől származik, aki minden bűnügy indítékának a férfi-nő kapcsolatot tartotta. Előadásunkban több féle férfi-nő viszony elevenedik meg a "macsó" Don Giovannitól a "papapucs" Papagenón át Porgy és Bess szerelméig, Mozarttól Gershwinig.


http://www.moltopera.hu/images/keresdanot.jpgA Moltopera  "Keresd a nőt" című műsorával  igyekszik megcáfolni a színházi műfajhoz kapcsolódó előítéleteket és az előadás közvetlen hangvételével egyfajta a  védjegyet hozott létre arra vonatkozóan, hogy nem kell Akadémiát végzett zenei értelmiséginek lenni a "műfajok királynője" élvezetéhez. Az "összekacsintós" konferanszokkal számtalan helyen bizonyították már a műfaj életképességét.

Valahogy, Ócsán sincs ez nagyon másként. Az apró különbség azonban mégis jelentős változást mutat. Mégpedig annyiban, hogy a helyi karmester a színművet a valós színpadról levéve, a színfalak mögött vezényelte le, méghozzá a közmeghallgatást megelőző este rendezett testületi ülésen. A művet a természetesen saját berkeik közt jól megszervezetten előkészítették, majd szűk körben elő is adták. Ezt az ősbemutatót követően tartandó közmeghallgatáson aztán az egészről nem sokat lehetett hallani, mert ott egy Boros monológot mutattak csak be. Ezt követően a közönség elé a világhálón került bemutatásra a polgármesteri alkotás, méghozzá az Egressy Gábor Szabadidőközpont művészeti igazgatója által, december 2.-án 21 órai kezdettel.

Kedves Ócsaiak! Búcsúzom, mint kulturális igazgató. November 30-án, testületi ülés keretében polgármesteri javaslatra, Ócsa Város Képviselő-testülete, indoklás nélkül, azonnali hatállyal, többségi szavazattal megszüntette a munkaviszonyomat. Köszönöm az elmúlt közel nyolc év közös csodáját, az élmények, az alkotás, a fejlődés, a kreativitás közösségét, életre szóló élmény és tapasztalás volt. Búcsúzom, mint kulturális igazgató, de életem ebben a közösségben folytatódik, tősgyökeres ócsaiként, szüleim leányaként, Péter feleségeként, nagy családomban a Református Gyülekezet közösségében. Isten áldja Ócsát! :-)

Ez a színmű akkora ovációval járt, mely egyszerűen lesöpörte a Boros-féle előadást. Tibor süket fülekre talált. Hiába hallgatódzott, senkit nem érdekelt a produkciója. Még csak visszhangja sem volt. 
A közönség a fiatal helyi művésznőt éltette és próbálta visszatapsolni. Bár pár füttyszó is felcsendült, és a darabot komponáló alakja is félidézésre került, de végül is a színházi előadásban jártas helyiek mind Klárikáért kiáltottak.  

Számos vélemény, kritika és kibicelés folyik ma is a közösségi oldalakon az előadást követően. Egyesek nem értve, mások pedig nem feldolgozva a végkifejletet.

Persze ekkor még nem tudhattuk, hogy ez csak az első felvonás, merthogy a műalkotás december 5.-én  a polgármester színrelépésével egyfajta matinéként folytatódik.

Tisztelt Ócsaiak!
A Képviselő-testület a múlt hét folyamán tartott ülésén - a munkáltatói jogkörét gyakorolva – több döntést is hozott az Egressy Gábor Nonprofit Kft. vezetését érintően. Mindenképpen fontosnak tartok néhány információt megosztani a tényszerűség, továbbá az esetleges félreértések elkerülése érdekében. 
1. A Képviselő-testület 2016.11.30-án azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az Egressy Gábor Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját. Kiemelendő, hogy ez a döntés nem egy hirtelen felindulástól vezérelt elhatározás eredménye volt. Legutóbb november 14-én hívtam össze rendkívüli ülést ugyanebben a témában, amelyen tájékoztattam a Képviselő-testületet, mint munkáltató jogkör gyakorlóját többek között arról, hogy hónapok óta egyszerűen megszűnt a közös munka az ügyvezető és jómagam között. A rendezvényekről és az azokkal kapcsolatos információkról nem, vagy csak utólag értesültem, és ez többszöri jelzésem ellenére sem változott. 
2. A testület arról is döntött a felmentéssel párhuzamosan, hogy a jogszabálynak megfelelően kifizet a felmentett igazgató részére 12 havi bérének (távolléti díjának) megfelelő összeget.
3. A fentieken túl pedig az Egressy Gábor Nonprofit Kft. élére Paksi Zitát nevezte ki, aki művelődés-
szervező és online-marketing diplomával rendelkezik. Eddig többek között az Ócsai Kisbíró szerkesztése volt a feladata, valamint számos önkormányzati rendezvény szervezőjeként is találkozhattak vele. Kulturális igazgatóként felmerülő feladatai mellett az önkormányzati havilap szerkesztését is ellátja a továbbiakban is.
Sajnálom, hogy az elmúlt napokban számos negatív kritika érte a Képviselő-testület tagjait. Minden tiszteletem azoké a képviselőké, akik bíztak/bíznak bennem, s felvállalták ezt a messze nem népszerű, de a jövőre nézve ésszerűnek nevezhető döntést. Sajnálom azt is, hogy ugyanilyen negatív hangok kísérték az újonnan kinevezett igazgató személyét, annak ellenére, hogy a kritizálók számára a kiléte még ismeretlen volt.
Végül pedig nem gondolom, hogy e döntés miatt temetni kellene az Egressy Gábor Szabadidőközpontot, valamint városunk kulturális életét, ugyanis az új ügyvezető mindent el fog követni annak érdekében, hogy a jövőben valamennyi korosztályt érintően színvonalas és értékekkel teli programok és rendezvények kerüljenek megszervezésre.

Ettől a felvonástól kezdve kezdett igazán kiterebélyesedni a mű. A szerzői előadás olyan mély rétegeket is megmozgatott és szakavatottá tett, mint az egyszerű mezőr, aki a rumlit és a lomos otthont hátrahagyva lépett elő színikritikussá.

De nem csak Ő, hanem a művészvilág is megmozdult. Nem mintha ettől vált volna izgalmassá a történet, mert az alap-story is elég tenyércsiklandozó volt, de némi hangsúlyt azonban mégis csak adott az egészhez Egressy (Mészáros) Gábor "összekacsintós" (fel/le)lépése.
Aztán a drámai fordulat a Színjátszókör (Jazz Band Mardi Gras) vezetőjének a lemondása és a szakkör tevékenységének a megszűnése. 

Jazz Band Mardi Gras Nos, a helyzet a következő (csak hogy én - P. Petőcz András - is előrukkoljak egy rossz hírrel): hét év folyamatos, örömteli, elhivatott, ihletett és nemegyszer küzdelmekkel teli munka, számtalan program megnyitóján való közreműködés, városi ünnepség (melyeken előfordult, hogy ÖTVEN ócsai felnőtt és gyermek adta tudása legjavát), komplett színdarabok és egyéb produkciók létrehozása, bemutatása után, részint Klárival némi sorsközösséget vállalva, részint a gerincességet szem előtt tartva úgy gondolom, hogy az általam életre hívott és nagy szeretettel vezetett, a város kulturális életének fellendítésében markáns szerepet játszó és közösségformáló mivoltában is példamutató Ócsai Színjátszó Kör ezennel befejezi működését.

 Mikulás másnapján aztán borult a bili. Klárika megírta levelét.


Hantos-Jarábik Klára  szomorú – itt: Ócsa.
Tisztelt Ócsaiak!
Napok óta olvasom a hozzászólásokat, kérdéseket. Igen, úgy gondolom, hogy joga van tudni a lakosságnak mi is történt valójában. Nehéz összefoglalni az elmúlt 2 év eseményeit. Így inkább kiemelnék néhány fontos történést.
A dolog az előző kommunikációs referens, szerkesztő személyére vezethető vissza, aki sajnos hosszú éveken keresztül sok-sok konfliktust gerjesztett városunkban és bizony nem csak az én életemet és munkámat nehezítette meg. Első szomorú konfliktusunk volt polgármester úrral, mikor szerződésem meghosszabbításakor az útiköltség térítésem (megjegyzés: ennek összegét az előző vezetőtől örököltem meg és ekkor még Budapestről jártam munkába), indokolatlan mértékben való lecsökkentését kezdeményezte. Persze, mindenről lehet vitatkozni, beszélgetni, lehet változtatásokat eszközölni. A lényeg nem ez! Sajnos polgármester úr a változtatásokról engem, intézményvezetőt elfelejtett tájékoztatni, elfelejtette mindezt megindokolni, nem ült le velem erről beszélni. Azt hiszem, mindez alapvető elvárása lehet egy intézményvezetőnek a polgármester felé (vagy bármely munkavállalónak a munkáltató felé, hogy emberszámba vegyék). A szerződésem ezek alapján készült el, és mellette még sok ponttal, megkötéssel egészült ki a dokumentum. Mivel erről velem senki nem egyeztetett, ezért én csak átfutottam az új szerződést és aláírtam. Később a Kisbíróban olvastam a tényeket és ekkor tudatosult bennem mi is történt. Persze, sokan kérdezhetik, miért nem olvastam végig? Mert jóhiszemű voltam, mert nem egyeztetett velem senki, hogy változás lenne, ebből fakadóan fel sem merült bennem, hogy változtatást eszközölnek a szerződésemben. A Képviselő-testület több tagja felöl is úgy értesültem, hogy meghosszabbították a szerződésemet, hogy nem változott semmi. Ők sem vették észre a módosítást. Senki nem hívta fel rá a figyelmet, senki nem indokolta. Vajon miért nem? Nem az lett volna a tisztességes és korrekt és alapvetően elvárható polgármester úr részéről, hogy leül velem megbeszélni és megindokolja, miért gondolja így? Számomra ez volt igazán fájó a dologban.
Aztán teltek a hónapok, melyek alatt szintén volt konfliktusban részünk bőven. Csak, hogy egyet leírjak, az előzőekben említett kommunikációs referens, egyben szerkesztő önkényesen húzta meg az Ócsai Vigasságról írt cikkemet. Nem szólt, nem egyeztetett. A lehúzott részben mondtam például köszönetet mindazon Ócsaiaknak, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy városunk születésének 10. évfordulóját méltó módon ünnepelhessük meg. Biztosan emlékszik mindenki az akkor kirakott posztomra (az írás visszakereshető az oldalamon).
Aztán egyszer csak azt hallottuk, hogy a kommunikációs referensnek egy kihagyhatatlan állást kínáltak, elment. Aztán meg néhány hét után azzal szembesültünk, hogy mégis visszahelyezik pozíciójába. Aztán egy idő után megint, most már „talán” végleg, elment. Mi ez? Kérdezte mindenki.
Ő elment, a konfliktusok által kialakult helyzet viszont megmaradt. Új kommunikációs munkatársat vett fel az önkormányzat.
Az Egressy Gábor Nonprofit Kft. bár 100% -os önkormányzati tulajdonban van, de önállóan gazdálkodik, minden évben pontos és részletes, az egyes rendezvény költségeire is kiterjedő költségvetést készít, melyet a Képviselő-testület több körben tárgyal, megvitat, változtat, ha kell, majd elfogad. Ezek után ilyen pontos költségvetés alapján, azt betartva végezzük munkánkat. Minden év végén beszámoló készül, melyet szintén tárgyal és elfogad a testület. Polgármester úr ennek ellenére több, mint egy éve minden hónap részletes elszámolását kérte tőlem határidőre. Persze, megteheti. De mi az indok? 
Ezenkívül folyamatosan újabb és újabb dokumentumokat kért tőlem az elmúlt hónapokban. Előfordult az is, hogy olyan anyagokat kért rajtam számon, melyet nem kérhetett, hiszen a jogszabály előírta, hogy nem kell ilyen dokumentumokat vezetni. Én meg is küldtem a jogszabályt, mire ő az írta, hogy nem jogszabályt kért. Napokba telt, mire megértette és elfogadta. Sorolhatnám még. (Mindezeket e-mail-ekkel és levelekkel tudom bizonyítani.) Nagyon nehéz volt az utóbbi évben így dolgozni. Hatalmas nyomás volt rajtam, rajtunk.
Polgármester úr említi posztjában, hogy nem tájékoztattam őt az utóbbi időben. A gazdálkodással kapcsolatban, ahogy az előzőekben is írtam, több, mint egy éve, minden hónapban, részletesen. 
A rendezvényekkel kapcsolatban pedig először a költségvetésem benyújtásakor tájékoztattam, azután a félévente megtartott Kulturális Kerekasztal alkalmain, ahol mindig ő is ott volt és minden esetben feltettük a kérdést, hogy …Van-e valakinek hozzászólása, ellenvetése? Harmadik alkalommal a Kulturális Bizottság ülései által, ahol mindig minden program előkészítése és aztán értékelése is megtörténik, negyedik alkalommal, mielőtt megküldtem az újságnak az anyagot a nagy rendezvények írásos tervét, vagy plakátját e-mail-ben továbbítottam részére, és végül hivatalos meghívót kapott ezekre a programokra. Milyen tájékoztatásra gondolhat még polgármester úr?
Polgármester úr posztjában hivatkozik a 2016. november 14-ei rendkívüli testületi ülésre is. November 14. délelőttjén szóltak a hivatalból, hogy rendkívüli testületi ülés lesz, melynek témája az Egressy helyzete. Nem tudtam elmenni, mert aznap estére fogorvoshoz voltam bejelentve. Meglepődve értesültem, hogy nem az Egressy helyzete volt a téma, hanem személyemet érintő megállapítások hangoztak el. Ezekre nem volt alkalmam még reagálni, nem tudtam magam megvédeni, mert mielőtt ez megtettem volna, már azon kaptam magam, hogy nem én vagyok a szabadidőközpont vezetője.
1. Az Ócsai Kulturális Napok 40. évfordulója alkalmából rendezett megnyitóval (2016. május 27.) kapcsolatban polgármester úr jelezte, hogy ott lesz a rendezvényen és beszédet is mond. Mi az évforduló alkalmából meglepetés tortával készültünk, melynek felvágására országgyűlési képviselő úr mellett, polgármester urat is szólítottam. Ki tudta azt, hogy ő a beszéde után rögtön távozik majd? A kommunikációs referense sem tudott erről. Ezek után azt mondja polgármester úr, hogy én lejárattam őt?? Nem tudtuk, hogy távozik. Őt emeltük volna magasba, ha ott marad és ünnepélyesen felvágja a születésnapi tortát.
2. Polgármester úr az ülésen megjegyezte azt is, hogy amikor azt kérte tőlem egy alkalommal, hogy írjam le, hogy pontosan mit csináltam előző nap, pikírten fogalmaztam a levelem végén. 
Igen, lehet, hogy volt benne némi pikírtség. Adott nap reggelén bementem a szabadidőközpontba, várt egy levél, hogy írjam meg pontosam mit csináltam előző nap. Ezt megteheti polgármester úr, kérheti, de azt nem értettem, hogy egy órával később miért jön a hivatalos levél azzal a megállapítással, hogy még nem teljesítettem a feladatot ebben az 1 órában. Hogy lehet így dolgozni? Egy ügyvezető igazgatónak sok dolga van, aznap éppen három megbeszélés várt rám és határidős dokumentumokat kellet leadnom. Elnézést kérek, hogy nem ez volt az első, hogy csak másnap reggel tudtam megküldeni részére, hogy mit csináltam előző nap. Mindez talán megenged némi pikírtséget részemről.
3. Önkormányzatunk a város pénzéből (közpénzből), Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából kiadott egy verseskötetet, mely tudtommal 270 példányban jelenhetett meg. A kötetből a két napos rendezvény alatt (2016. november 10-11.), melyet a könyvtárral az egyes programokat leosztva szerveztünk, többen is kaptak.(pl: a szavalóverseny díjazottjai). Egyedül a szabadidőközpont által szervezett programok közreműködői nem részesülhettek ebben a jutalomban mindezidáig. A program előtt néhány nappal megkerestem a kommunikációs referenst és kértem, hogy adjon számunkra 16db példányt, hogy megköszönhessük mindazok munkáját, akik szabadidejüket, estéiket áldozták azért, hogy a Falu Tamás színdarab elkészülhessen. Ő polgármester úrhoz irányított. Tehát írtam polgármester úrnak. Válasza ez volt: Jelenleg nem tudok adni. Jelenleg? Jelenleg miért nem? Mi az akadálya? Mi a feltétele annak, hogy valaki kaphasson e kötetből? Ki más kaphatna köszönetül ebből, ha nem azok az emberek, akik sokat dolgoztak azért, hogy a színdarab meg tudjon valósulni? A dolog mérhetetlen szomorúsággal töltött el és igen , mikor felkonferáltam a programot ezt mondtam: „A kötetből valami miatt mindezidáig mi nem kaphattunk.” Örültünk volna annak, ha polgármester úr jelenlétével megtiszteli a rendezvényt. A program hivatalos meghívóját természetesen megkapta.
Megjegyzés: Virág Miklós, a kiadvány egyik szerkesztője, a színdarab főszereplője a rendezvény előtti napokban arról mesélt, hogy járt polgármester úrnál és kérte, hogy adjon ajándékba egy-egy példányt a verseskötetből a színdarab szereplőinek. Polgármester úr válasza tudtommal az volt, hogy nem ad a kötetből a közreműködőknek.
Kedves Ócsaiak. „Röviden” így tudnám összefoglalni. Csupán néhány jelentős eseményt emeltem ki mindabból, ami történt. Az elmúlt két évben hihetetlen nyomás alatt voltunk. Büszke vagyok arra, hogy mindezek ellenére kitartottunk, összefogtunk, teljesítettünk, tartottuk a színvonalat. Nem volt könnyű, higgyék el nekem. A szeretet és az egymás iránti tisztelet, a közös cél volt mindennek a kulcsa. Egy kivételes csapat.:) 
Tegnap délelőtt be kellett mennem a szabadidőközpontba az átadás-átvétel miatt. Az irodámat már festették. Hol van a jó ízlés határa, hol marad az emberség?
Hová vezet mindez??
Köszönöm, hogy elolvasták.


A katarzis azonban tegnap kezdett csak kibontakozni, amikor a közönség nyomán  bekapcsolódtak a szereplők családtagjai is az előadásba.

Anna Bukodiné Vágó
Anna Bukodiné Vágó Na, most elég kedves Hantos-Jarábik Klára ! Eljutottatok odáig, hogy ismeretlen emberek a gyermekeimről alkotnak véleményt , csak azért , mert sajnálnak téged. Ezt a Te egyházad megengedi? Hát ez a felháborító.
Tetszik · Válasz · 3 · 23 órája
Hantos Péter
Hantos Péter Kedves Anna! Végtelenül sajnáljuk, hogy ismeretlen emberek véleményt alkotnak a gyermekeiről, de nem tudjuk kik, és nem tudjuk mit. Klári ebben azért lenne hibás, mert sajnálják Őt? Az Egyház nem engedi ezt meg, de nem is kértek erre engedélyt ez Egyháztól, így az Egyháznak ehhez semmi köze nincsen, ahogy Klárinak sincs.

Az új fellépők nagyon családiassá és társadalmivá formálják kisvárosi alkotást. Mondhatni egy ócsai szociográfiai színművé formálják, amelyben a helyi közélet szereplőinek a város életében betöltött szerepe, társadalmi funkciója és megélhetése kerül a középpontba egyfajta egzisztenciális-politikai kórképet ábrázolva. Mindez egy mulatságos is lehetne az alapul szolgáló két kommunikációs vezető ismeretében, de szomorújátékká formálódik a helyi közpénzek elfogyasztása során, főleg akkor, amikor kiderül, hogy a kedves művésznő felmentésével párhuzamosan vagy 4 milliót fizetnek ki számára a lakossági kasszából. 

Hantos-Jarábik Klára  szomorú – itt: Ócsa.
Kedves Ócsaiak! - Az alábbi szomorú dolog történt meg velem a minap. Városunk, szülővárosom 10. születésnapját ünneplő rendezvénye kapcsán írtam egy cikket a Kisbíróba, melyben szerettem volna megköszönni nem csak azok támogatását, akik a Vigasságok napján segítettek bennünket, hanem az év vége felé haladva mindazoknak, akik hozzátették munkájukat ahhoz, hogy a 10. születésnapot egész évben méltó módon ünnepelhessük meg.
Szándékomat, hogy szeretnék megjelentetni egy cikket a születésnap kapcsán, időben jeleztem. Gondoltam szerkesztő asszony úgysem tudna írni róla, hiszen-bár városunk újságírója- nem volt jelen a programsorozat egészén és az év számos rendezvényén sem. Hogyan is lehet így igazán hiteles tájékoztatást adni? A válaszban szerkesztő asszony finom utalást tett, hogy ne írogassak én az újságba, mert a Kisbírót ő írja és szerkeszti. (A fotók nagy részét is mi biztosítottuk a Kisbírónak.)
A cikket mégis átküldtem Kertészné Molnár Anna, szerkesztő asszonynak, aki végül írásom felét lehúzva jelentette meg azt anélkül, hogy velem egyeztetett volna. Pedig itt tettem említést például az év egyik legnagyobb együttműködéséről, melynek kapcsán köszönetet mondtam (volna) az Ócsai Tájháznak, a Színjátszó Körnek, az Ócsai Népdalkörnek, a Küstörgő Néptánccsoportnak, több ócsai fiatal művésznek a civil szervezeteknek, Magyar Máriának és Magyar Ilonának, közel hatvan embernek. Az eset véleményem szerint etikátlan, felháborító és mérhetetlen szomorúsággal tölt el. 
Kedves Ócsaiak, kedves barátaim!
Itt szeretnék tehát köszönetet mondani annak a sok-sok embernek, aki munkájával támogatta nem csak a Vigasságok rendezvényt, hanem az év többi születésnapi programját is. 
ÖSSZEFOGÁSSAL MINDEN LEHETSÉGES. Ebben hiszek és így fogom tovább vezetni városunk kulturális életét. 
Köszönettel: Jarábik Klára

https://i1.sndcdn.com/artworks-000129705856-qh58w9-t500x500.jpgTovábbá a kinevezett új igazgató személyeként Paksi Zitát nevezte meg a polgármester, aki mellesleg művelődés-szervező és online-marketing diplomával rendelkezik.

Bizony mindez nem csak erkölcsi, hanem anyagi konklúzióval is párosul majd a fejezetek epizódok lezárását követően.  

A darabhoz a jegyárakat természetesen itt Ócsán is a publikum fizeti. 
Jó szórakozást!

*

3 megjegyzés:

  1. Kedves Blogger! Én hogy a fenébe kerülök bele ebbe a történetbe? Teljesen vaktában lövöldözöl. Az igazság számodra sohasem fog kiderülni! Most igazán ehet a penész! :)

    VálaszTörlés
  2. Karcsink polgármesterkedése alatt számos esetben gyors karriert lehet befutni Ócsán. Itt a semmiből kerülhetnek fel emberek és lehetnek kiskirályok, vagy királylányok, de ugyanígy kerülhetnek a süllyesztőbe is az egyének. Így lehet ez Horváth Tomi esetében, aki eredetileg be sem került a testületbe és aztán mégis testületi tag, majd almester lett. A háttérben intézték mindezt, aminek természetesen megvoltak a maga szerepvállalói. Szintén a semmiből jutott a csúcsra Kertészné Molnár Anna, azáltal, hogy a polgármester úr felkarolta, és betolta az élmezőnybe. Anna uralta a kommunikációt és megkapta az Ócsai Kisbírót. Mjdmindenhova együtt jártak, elvégre a kommunikációs munkatárssal megjelenni reprezentatív dolognak számított. Ő volt a tolmácsa és a mozgatórugója. Neki köszönhető Dalgety Bay és a hátrahagyott milliós repjegyek, amiket előre megvettek maguknak, miközben a kiutazás dugába dőlt. Aztán ahogy felbukkant ez a kedves hölgy, úgy el is ment. Karcsi ejtette Annát. Azt is mondhatnám, új autóra cserélte, hiszen az éppen akkoriban érkezett, amikor távozott. Helyére Szűcs Lajos választási területéről, Vecsésről jött az a Paksi Zita, aki most Klárikát szorítja le az Egressy színpadáról. Bukodi benne látja a jövőt. Zita szintén megkapta az előző asszonyság kiváltságait. A posztját, a pénzt, az egyéb juttatások mellett a Kisbírót, és immár a Szabadidőközpontot. Ezzel máris többre vitte, vitt a Annácska. Vagyis a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban eltöltött unalmas kommunikációs munkatársi megbízásból hírtelen gyorsasággal bizalmas igazgatói posztot betöltő személyiséggé vált Ócsán Bukodi Károly keze ügyében. Ráadásul Paksi Zita az, akinek okán a város lakossága nyíltan megosztottá vált és szintén Ő az, aki egy olyan korábban favorizált fiatalasszonyt szorított ki, mint Jarábik Klára, akinek hites férje az a Fideszes református lelkész, aki az önkormányzat testületének tagja és a városi költségvetés egyik érintett szavazója. Vagyis pártpolitikai szempontból sem közömbös, hogy a Bukodi vezette önkormányzat Fidesz alkotta többségi testületében Hantos Péter és presbiter társai miként támogatják, vagy ellenzik Bukodi csapodárságait. A képviselők elméletileg a lakosság kinyújtott karja. Az ő akaratuk rajtuk keresztül kéne, hogy érvényesüljön. Márpedig ha Ők a Klárikát akarják az Egressyben, akkor Bukodi nagyon erősnek és biztosnak érezheti pozícióját, ha ezt a megosztottságot felvállalja Zita árnyékában. Persze a választásokig van még jó pár hónap, és felesége is kiállt mellette. A Facebookon olvasottak ezt bizonyítják. Ki tudja, ezek után, hogy Paksi Zita karrierje miként alakul Ócsán. Ugródeszkának mindenesetre jól jöhet a számára, hogy a választások előestéjéig Ő volt egy vidéki kulturális intézmény igazgatója. Ahogy Karcsi válaszában megírta, az iskolája meg van hozzá. Az már bizonyos, a következő pályázatához csatolt életrajzába majd beírhatja az itteni gyors feljutást. Bukodi ehhez segítette hozzá, amiért személy szerint nagyon hálás lehet, főleg ha a jelen konfliktust és a trón megingását is vállalni bátorkodott a polgármester érte. Vagyis nagy a bizalom és a vágy egy jobb szereplésre. Ki tudja meddig tart ez a fellángolás. Várjuk ki az éves programot. Csinos fiatal tehetségekre ma szinte mindenhol nagy igény jelentkezik. Miért is maradna itt az, akinek semmi más kötődése nincs ehhez a városhoz, mint a polgármesteri által felkínált és adott lehetőség? Annát sem tartotta meg itt a pénz és a státusz. Ki tudja előre Zita miért és meddig marad, amikor a világ színpadán sokkalta többre, és előrébb viheti. Budapesti és vecsési kötődései lévén miért is telepedne le itt, amikor más polgármester által vezetett településeken sokkalta jobbak a körülmények. Ócsa hozzájuk képest valószínűleg csak egy porfészek marad, ahol csupán az a kedvező, hogy a polgármester közvetlen bizalmát élvezheti valaki. Szóval sok itt a kétely. Zita azonban ugyanúgy nem beszél, és nem nyílik meg, ahogy elődje sem tette. Ő is csak fű alatt távozott. Nem lenne jobb kibeszélni ezt és átlátható tisztavízzel kezdeni az új évadot?

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi vagyok, hogy a póni csődör mennyi idő alatt koptatja el a kis pókharapót?

    VálaszTörlés