2016. december 5., hétfő

Hétköznapi történések - közöny, sajnálkozás, valamint személycserék és érdektelenség ( - ilyen Ócsa közélete)

A minapi események nyomán átfutottam az internetes felületeket és a közösségi oldalak egy részét, hogy megnézzem, miként fogadták az emberek a színfalak mögötti mozgásból kivehető személycseréket.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10636372_1553669548181408_3772779399455737176_o.jpg

Mondanom sem kell, hogy Ócsán a hivatalos tájékoztatást ez ügyben is elmaradt.  A városi honlap tetszhalott, azt csak alaklámánként, - ahogy mondják, - frissíti a Zsolti. Amúgy napi aktualitásokra, gyors információmegosztásra soha nem használják  Nincs is élet a felületén, amióta buksi a fórumot likvidálta.

https://lh5.googleusercontent.com/-zY4kEsQTgdU/TpbCXAUa14I/AAAAAAAAAWk/2_1pDHDo0JE/s800/ocsa.pngÍgy ma már nem sok olyan forrás van, ahol hiteles infóhoz lehet jutni. Pedig az események a háttérben lassan és alattomban zajlanak.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9qz0KDmPi4SnKgfv4fJY0XRHacx-vkuoHjSWlrcrOXF864w5aVQItt volt mindjárt a legutóbbi testületi, ahol nem csak Klárra asszony került lapátra, hanem - aminek után - Tibor is ki lett seprűzve. Mindez úgy zajlott le, hogy a leadott polgárőri beszámolóban semmi nem szerepelt az elnökcseréről.  Persze ezek mind személyi ügyek, de volt itt más is, ami szintén egy adott alakhoz köthető. Ez pedig a sportegyesület támogatása a városi közvagyonból. Bukodi sporttárs a jövőt illetően már 7 millióban határozta meg a sportkőr működését, annak ellenére, hogy a focicsapat a tavaszi bajnokságot a kiesők közt kezdi. 

Nem sorolom és nem részletezem ezek után a többit, mivel ez a három történés már elég lenne ahhoz, hogy elgondolkoztassa és foglalkoztassa az itt élő embereket.

Ezzel szemben azt tapasztalni, hogy a polgármester ezennel is úgy lapít, mint szaros Pista, amikor becsinált a gatyába. Bukodi Károly azonban nem az alsójába piszkított. inkább a város közéletét szennyezi a ténykedéseivel, úgy, mint a B2 Trans, az önkormányzat vezetésének engedélyével meg is tette.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoS1DrKg8sbWTtpu1E9v3Y3IPro3puetNCAHhl5VQox-xDEnxbWw_gQWYeBCEBvzZ7QtcMC5XQzN4RbjfdFhffzpL1qCc3177r3gTX3r-su7iZT9-OLLBlZwWYGf9nZky0-88q8wOa9lY/s640/FJB-926.png

Kérdés, hogy hol volt ekkor a képviselőtestület, a közterület-felügyelet és a polgárőrség? Mert mindannyiuk úgy elhallgatta ezt az ügyet, hogy azzal már maguk is gyanússá váltak. 

http://www.atv.hu/thumbnail/772x514/5/52/40000.jpgDe nincs ez másként jelen esetben sem, amikor a közkedvelt fiatalasszonyt, a Szabadidőközpont igazgatóját menesztette a polgármester.  Azok, akik úgy sajnálkoznak a Klárika felfüggesztésén a Facebook oldalán, közülük, a legtöbb ott hajbókol a Bukodi Károly profilja alatt, amikor az egész önkormányzati üléses történésből csak annyit közöl, hogy  "a képviselő-testület a tegnapi ülésén úgy döntött, hogy külön szerződés alapján a szolgáltatóval elszállíttatja a város utcáin található zöld-hulladékot."  

Erre gerjed a lakosság. Az összes többi nem számít. Ahogy Ő egyszer már kifejtette, nem elég érettek rá.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyCjU8pB3JXXs9L4vTXt95NVEV0iIzGgfALt9Qeec6ZfrDF411CrrB1HzvuzKRtbrC9a4kOsQ1hxCUsya-kRp-3aT4eAo3D3EAkvObUowpsrxdL10fLjQkBGHSAaASi5S39P0bsMyu_Zk/s320/Image014.jpgJarábik Klára azonban másként gondolja. Maga számol be arról, amiről a polgármester nem volt képes szót ejteni a nyilvánosság előtt:  "Búcsúzom, mint kulturális igazgató. November 30-án, testületi ülés keretében polgármesteri javaslatra, Ócsa Város Képviselő-testülete, indoklás nélkül, azonnali hatállyal, többségi szavazattal megszüntette a munkaviszonyomat." 

Hasonlóképpen járt el Egressy (Mészáros) Gábor a képtár üzemeltetője amikor tisztességgel megköszöni az eddigi munkát:  - Az Egressy Gábor Képtár megköszöni az eddigi figyelmet és sajnálatos módon bezár. - (Akarsz hallgatni velem? Jere, hallgass. ("A szó a hallgatásban lesz hatalmas" )

Erre a három bejegyzésre a Facebook közönsége egyhangúlag jegyzetelt. Klárika és Gábor esetében sajnálkozva csodálkoztak, míg Károlynál hálás köszönetüket fejezték ki a zöld hulladék begyűjtése kapcsán. 

Azonban arra már egyiküknek sem futotta, hogy rákérdezzenek, hogy mi volt a kiváltó ok a kenyértörésre?  Szinte mindenki tudomásul veszi, hogy a Bukodi adta polgármester alatt már csak így mennek a dolgok. 

És valóban így van ez.  Amikor a blogot olvassák illegalitásban, hogy tájékozódni tudjanak, akkor sem mernek felszólalni, nehogy elárulják magukat. 

Amikor a leköszönő nagytiszteletű felesége profilja alatt írnak, akkor is csak a "kötelező" együttérzésüket fejezik ki, hiszen a lelkész előtt miként állhatnának meg másként? Azonban a polgármesternek már nem teszik fel a kérdést, hogy mi végre volt ez jó, vagy éppen szükséges?  Mert ki gondolna mást, mint azt, ahogy Kertészné Molnár Annát favorizálta és nyomta a mester, úgy Paksi Zitát is ekként próbálja előrébb helyezni?

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/t31.0-8/11222029_399173413612844_1338062085235042888_o.jpg

Az ócsai lélek azonban nem annyira temperamentumos, hogy erre kitérjen. Inkább a polgármester mentén lapít, és nem kérdez rá, hiszen kinek hiányzik a kispécizés? 

Nem marad más, csak az alakoskodás. Ócsa meg erre egy várost épít.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/13131548_1010506292374699_2523708751067501777_o.jpg
Csak a polgárőrség soraiban bekövetkezett csere nem foglalkoztatja igazán az embereket. kit érdekel, hogy ki bújik a sárga  fényvisszaverő mellénybe akkor, amikor amúgy sem lehet nagyon számítani rájuk.

Tőlük simán leszennyezhették Ócsát. Boros semmit nem tett ezzel szemben. Hogy is mert volta, amikor tudvalevőleg a kisnagyember benne volt. Ellene, vagy vele szemben szólni kimer? Így volt ez az önkéntesek toborzása során is. A helyi tűzoltósággal szinte mindenkit hintába ültettek. Közösen. Most meg mehet a sufniba. A közúti zabolátlanságokkal, a rendezetlen viszonyokkal, a közállapotokkal amúgy sem foglalkoztak elnöksége alatt. Csak a hétvégi meccsek, meg a felvonulásos tömegrendezvények mozgósította az őrséget. 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTDy2KmxJ-mPWSD9rahSztKlRHaOclKOgEO-XIPBTzn75AXW8lONwAmúgy semmiféle polgári védelmi funkciót nem igen töltöttek be az éjszakai járőrözésen túl. Tibor tele volt személyes problémákkal, egyéni sérelmekkel. Sebzett kutyaként nyalogatta magát. Most meg arra sem vette a fáradtságot, hogy elköszönjön. Csak a hülyeséget osztja a közösségi oldalon. Nem is érdekli a népet, hogy mi van körülötte. Személyével lassan már senki nem foglalkozik. Úgy tűnik távozásával kiírta magát a közéletből. 

Az ócsaiak többsége egyértelmű közönnyel fogadja mindezt. 

Klárika és Károly esetében sem tesznek fel kérdéseket. Legfeljebb sajnálkozásokat, vagy hálaadó üzeneteket. Valójában teljesen közömbös, hogy mit végez a polgármester. Ilyen lakossággal meg azt tesznek amit csak akarnak. Nincs kiállás, nincs bátorság.  Kötődés és összeforradás, az van. Meg hatalmi harc harc, erőfitogtatás, és kivagyiság a háttérben.  Mindenki csak a koncra gyúr.

És a műsor megy tovább:

Szentkirályiné Süveges Ágnes
15 órája ·
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!
A PROGRAMOK INGYENESEK!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése